دکتر رضا صفری در گفت و گو با ایسنا، افزود: به جهت جلوگیری و کاهش خطرات ناشی از سم عقرب بهترین راهکار و اقدام بهسازی محیط از قبیل، جمع آوری نخاله های ساختمانی، سنگ، آجر و زباله از نزدیکی اماکن مسکونی، جلوگیری از بازی کردن کودکان مقارن با غروب آفتاب در بیرون از خانه، ارتفاع دادن مناسب به مقدار حداقل ۴۰ سانتیمتر درب ورودی ساختمان است.
وی بیان کرد: در صورت عقرب گزیدگی در درجه اول حفظ خونسردی و آرامش جهت کاهش ضربان قلب مهم است، بی حرکت و ثابت نگه داشتن عضو گزیده شده، استفاده از کمپرس آب سرد به مدت یک تا دو ساعت که باعث کاهش سرعت جذب سم عقرب میشود، مراجعه فوری به مراکز بهداشتی و درمانی از اقدامات اولیه عقرب گزیدگی است.
صفری با بیان اینکه ۴۹۲ مورد عقرب گزیدگی در سه ماهه اول سال جاری در استان هرمزگان ثبت شده است، اظهار کرد: پیشگیری از عقرب گزیدگی، اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم بسیار مهم و ضروری است.
وی عنوان کرد: احتیاط در پوشیدن لباس و کفش در مناطق عقرب خیز و تکاندن لباس و کفش قبل از پوشیدن آنها، لزوم پوشیدن کفش و اجتناب از پابرهنگی، احتیاط در محل خواب و اجتناب از فرو بردن دست بدون محافظ در زیر سنگها، حفرهها و سوراخهای فاقد دید کافی موارد مهمی است که رعایت آنها الزامی است.
انتهای پیام