مسلم کرمی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به وسعت بافت تاریخی شهر کرمانشاه، اظهارکرد: بافت تاریخی شهر کرمانشاه، هسته اولیه شکل گیری این شهر است که از پیوستن چند محله قدیمی تشکیل و توسعه یافته است.
وی ادامه داد: بافت تاریخی شهر کرمانشاه از بخش های مختلفی همچون راسته بازارها، گذرهای تاریخی، سراها و عناصر وابسته به بازار و بسیاری از بناهای ارزشمند تشکیل شده است.
کارشناس میراث فرهنگی استان از گذر به عنوان یکی از مهمترین بخش های این محلات نام برد و گفت: گذرهای تاریخی شبکهای به هم پیوسته از راه ها و در واقع معبر خاصی در بافت تاریخی شهر بوده اند که محلات مختلف قدیمی شهر را به هم وصل می کرده و به نوعی می توان گفت خیابان اصلی هر محله بوده است.
وی با بیان اینکه در گذشته مشاغل گوناگونی در گذرها فعال بوده که بعضا امروزه هم فعال و پویا هستند، تصریح کرد: همچنین مردم محلات در اوقات فراغت خود در محل گذر جمع می شدند و در خصوص موضوعات مختلف با همدیگر مشورت می کردند.
کرمی در ادامه به تعدد گذرهای تاریخی کرمانشاه در گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها سه گذر شامل گذرهای چنانی، معتضدالدوله وزیری و جلوخان در کرمانشاه باقی مانده و مابقی آنها به مرور از بین رفتهاند.
وی خاطرنشان کرد: گذر جلوخان کرمانشاه به واسطه داشتن یک جداره با نمای چوبی سبک بغدادی از سایر گذرهای استان متمایز و دارای اهمیت است که علاوه بر زیبایی، پیوند دهنده بین بافت و بازار تاریخی بوده که زمینه حضور و فعالیت های متنوع ساکنین این منطقه را فراهم نموده است.
کارشناس ناظر پروژه مرمت این گذر، با اشاره به اهتمام میراث فرهنگی استان برای حفظ گذر تاریخی جلوخان، عنوان کرد: در این راستا طی ماه های گذشته حدود سه میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار برای مرمت این گذر در استان اختصاص یافت و مرمت آن را آغاز کردیم.
وی از اتمام مرمت این گذر تاریخی خبرداد و گفت: مرمت و ساماندهی جداره و نمای چوبی، دفع رطوبت، مرمت نماهای آجری و ... از اقداماتی است که در این گذر انجام دادیم.
انتهای پیام