از مصرف گوشت و جگر تازه به صورت خام و نیمه‌پخته پرهیز شود

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: به‌ هیچ‌وجه گوشت، جگر، قلوه و دل تازه به صورت نیم‌پز و یا کبابی نباید استفاده شود.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در کباب کردن گوشت، حرارت به مغز گوشت نمی‌رسد و لذا میکروب‌های احتمالی موجود در گوشت از بین نرفته و ممکن است، برای مصرف‌کننده خطرآفرین باشد، اظهار کرد: گوشت، حاصل از ذبح دام حداقل ۲۴ ساعت در یخچال معمولی نگهداری شده و سپس مصرف شود؛ چرا که در صورت وجود میکروب‌ها در گوشت (که ممکن است حتی از منظر افراد متخصص هم مخفی بماند) بعد از ۲۴ ساعت نگهداری داخل یخچال معمولی (نه فریزر) غیرفعال می‌شود.

وی با بیان اینکه بهتر است ذبح در کشتارگاه انجام شود، افزود: در کشتارگاه به لحاظ بهداشت محیط و محل نگهداری گوشت اطمینان بیشتری داریم.

حاج‌کاظمی با اشاره به ذبح قربانی در مراسم خاص به‌ویژه عید قربان در منازل، ادامه داد: برخی اصرار دارند که دام خریداری شده را جلوی درب منازل ذبح کنند، از این‌رو توصیه می‌شود که برای حضور یک نفر کارشناس دامپزشکی حتماً با شماره ‌تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند و حین ذبح نیز همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت کنند. علاوه بر این، خونابه حاصل از ذبح حتماً باید به درون چاه جذبی هدایت شود و به هیچ عنوان وارد جوی‌ها یا خیابان‌ها نشود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه بلافاصله بعد از ذبح شکم و روده احشام را جدا شود، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که شهروندان باید مدنظر قرار دهند، این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف حتماً باید ۲۴ ساعت در قسمت یخچال (نه فریزر) قرار گیرد؛ چرا که طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا می‌برد و همین موضوع باعث می‌شود که میکروب بیماری‌های احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.

این مسئول با بیان اینکه شهروندان می‌توانند بعد از اینکه ذبح را در منزل انجام دادند لاشه را به همراه کلیه، جگر، کله دام و قلوه به دامپزشکی ( واحدهای سیار) منتقل کنند تا کارشناسان نظر به سلامت بهداشتی لاشه و کلیت دام دهند، ابراز کرد: ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شوینده‌های قوی (از جمله وایتکس) و آب جوش بشویند.

وی با تاکید بر استفاده از دستکش، ماسک و عینک هنگام کشتار برای جلوگیری از پاشیدن ترشحات احیاناً به چشم و دهان، بیان کرد: حتما محل و وسایل کار ضدعفونی شود. وایتکس ضدعفونی‌کننده در دسترس است که می‌توان به نسبت یک به ۱۰ با آب رقیق شده و مورد استفاده قرار گیرد و اگر این ماده نیز وجود نداشت، می‌توان از آب جوش استفاده کرد که بهترین ضدعفونی‌کننده است ولی باید مراقبت کرد که باعث ایجاد سوختگی در افراد نشود.

مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه جگر، دل و قلوه ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس استفاده شود؛ در رابطه با پختن کامل گوشت و جگر، اذعان کرد: ممکن است میکروب‌های خطرناکی در عمق گوشت یا جگر وجود داشته باشد که حرارت ندیده‌اند لذا بایستی جگر و دل، قلوه و حتی گوشت تازه ذبح شده به خوبی پخته شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: برای روز عید قربان ۲۴ اکیپ ثابت و سیار را (جهت نظارت در سطح شهر و منازل) تدارک دیده‌ایم که به صورت رایگان نظارت‌های بهداشتی و شرعی را انجام دهند.

وی افزود: این افراد متشکل از ۴۵ ناظر بهداشتی، اعم از دکتر و کارشناس دامپزشکی و ۱۱ نفر روحانی به عنوان ناظر ذبح شرعی است.

حاج‌کاظمی ادامه داد: شهروندانی که خواهان قربانی کردن دام در روز عید قربان هستند، می‌توانند با شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی در همه شهرستان‌ها تماس گیرند تا اکیپ‌های سیار برای ارایه خدمات به محل اعزام شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۷ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402040704068
  • خبرنگار : 50534