منصور خزایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال زراعی جاری به منظور اصلاح الگوی کشت ۱۹۵ هکتار از مزارع این شهرستان توسط کلزاکاران زیرکشت قرار گرفته است که براساس پیش بینیها از این میزان سطح، ۳۰۰ تن محصول قابل برداشت خواهد بود.
وی با بیان اینکه برداشت کلزا از مزارع شهرستان از اوایل تیرماه آغاز شده و تا سه هفته آینده ادامه خواهد داشت، افزود: طی برنامهریزیها مقرر شده کمباین های برداشت کلزا توسط شرکت مکانیزاسیون شهرستان مورد معاینه فنی قرار گیرد و نسبت به رفع عیوب فنی کمباینها اقدام لازم انجام شود تا کلزاکاران در برداشت محصول با کمترین ریزش روبرو باشند.
خزایی یادآور شد: برای رفاه حال کلزاکاران امسال مرکز خرید کلزا در انبار تعاونی تولید طاوه بوده و این مرکز آمادگی خرید محصول تولیدی شهرستانهای مجاور را نیز دارد.
وی با بیان اینکه هر ساله تعدادی از کلزاکاران محصول تولیدی خود را به طور مستقیم تحویل کارخانه روغن کشی خزل نهاوند میدهند، خاطرنشان کرد: خرید تضمینی محصول کلزا توسط کشاورزان از قرار هر کیلو به قیمت مصوب ۲۲ هزار تومان بوده که طبق توافقات صورت گرفته خرید توسط کارخانه خزل نهاوند با قیمت ۲۳ هزار تومان در مراکز خرید شهرستانها و مبلغ ۲۴ هزار تومان در صورت تحویل محصول در محل کارخانه و بیش از قیمت تضمینی خواهد بود.
خزایی با اشاره به اینکه کلزاکاران باید برداشت را در زمان مناسب و محصول را پس از بوجاری تحویل دهند، گفت: در حال حاضر افزون بر ۸۵ درصد نیاز روغن مصرفی کشور وارداتی بوده که طی برنامه ضریب اتکای تولید روغن به تولیدات داخلی باید به ۷۰ درصد برسد.
وی با اشاره به این محصول استراتژیک افزود: کلزا بهعنوان یکی از دانههای روغنی مهم دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست بوده و کشت این محصول، علفهای هرز مزرعه را کنترل می کند و آفات را کاهش میدهد و باعث افزایش محصول در سال آینده میشود بنابراین باید کشاورزان از مزایای کاشت این محصول باصرفه بیشتر آگاه شوند.
خزایی نیاز آبی کم این محصول نسبت به دیگر محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای کشت کلزا برشمرد و تصریح کرد: دانه روغنی کلزا حدود ۶۱ درصد امگا، ۱۱.۹ درصد امگا ۳، ۳.۲۱ درصد امگا ۶ و هفت درصد نیز اسید چرب غیراشباع دارد که نسبت به سایر منابع تولید روغن از مزیت نسبی برخوردار است.
انتهای پیام