حجتالاسلام محمدرضا زائری، برگزارکنندۀ این جایزه مردمی به ایسنا گفت: هدف از برگزاری «جایزه گلستان» ترویج سعدیخوانی و تلاش برای افزایش آشنایی عمومی با گلستان سعدی است. شاید همانطور که مردم در بلندترین شب سال غزلیات حافظ را میخوانند، عادت کنند که در بلندترین روز سال نیز گلستان سعدی بخوانند.
او با اشاره به اینکه این جایزه، سومین جایزه سالانه گلستان است، اضافه کرد: اولین جایزه در سال ۱۴۰۰ و در دورانی برگزار شد که بیماری کرونا گسترش یافته بود، به همین دلیل از افراد درخواست شد که از خودشان ویدئو بگیرند و برای ما بفرستند و چون اکثر مخاطبانِ ما با فضای مجازی و شبکههای اجتماعی سر و کار دارند، در ادامه نیز همین رویه را بهصورت مجازی ادامه دادیم.
این پژوهشگر دین و رسانه با بیان اینکه همه کسانی که به ترویج سعدیخوانی و بزرگداشت مقام این شاعر ارجمند و ادبیات کلاسیک ایرانِ عزیز اعتقاد و علاقه دارند، میتوانند در مسابقه جایزه گلستان شرکت کنند، افزود: علاقهمندان برای شرکت در این جایزه، فقط لازم است که متن منتخب این جایزه را که مربوط به گلستان سعدی / باب دوم / در اخلاق درویشان / حکایت چهارم است، را بهصورت حفظ بخوانند و از این خوانش، ویدئویی ضبط کنند و آن را برای ما ارسال کنند.
زائری درمورد روش ارسال آثار ویدئویی برای دبیرخانه این جایزه توضیح داد: ارسال ویدئوها به ۳ روش ممکن است؛ روش اول آپلود ویدئو در صفحات عمومی اینستاگرام همراه با ذکر نام آدرس صفحه جایزه گلستان (golestanprize@) و هشتگ جایزه گلستان (#جایزه_گلستان) است. روش دوم ارسال در پیامرسانهای خارجی و داخلی به شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ است و روش سوم نیز ارسال ویدئو به نشانی ایمیل جایزه (golestanprize@gmail.com) است.
او با اشاره به ملاکهای ارزیابی ویدئوهای ارسالی، اظهار کرد: اول از همه شرکت کنندگان باید قرائت صحیحی داشته باشند و متن منتخب را از حفظ ادا کنند و در اجرا نیز خلاقیت داشته باشند، همچنین ویدئوهای ارسالی نباید کات شده باشد.
این نویسنده و روزنامهنگار ادامه داد: ارائۀ انواع ابتکارها مورد توجه خواهد بود و اجرای متن به زبان غیرفارسی یا بهصورت موزیکال و یا اجرای بیش از یک نفر نیز آزاد است، ولی بهخاطر داوری یکدست، هیئت انتخاب، اثر ارسالی را از داوری بخش اصلی کنار خواهد گذاشت.
زائری درمورد ضوابط شرکت در جایزه گلستان گفت: برای حضور در این جایزه فقط باید متن اعلامشده، خوانده شود. تصویر شرکتکننده واضح و فیلمبرداری نیز از روبهرو باشد و به هیچ عنوان از موسیقی بهعنوان صدای زمینه در ویدئو استفاده نشود؛ همچنین از درج و یا اعلام اسم و نشانی در ابتدا و انتها و در طول ویدئو خودداری شود. هیئت انتخاب و داوران، اگر متوجه تخلف و تقلبی شوند، حق حذف اثر ارسالشده را برای خود محفوظ میدانند. این نکته نیز شایان ذکر است که شروع انتخاب و داوری و اهدای جوایز بعد از ماه محرم انجام خواهد شد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه جایزه گلستان، غیردولتی است و به هیچ نهاد و سازمانی وابسته نیست، افزود: جوایز از سوی علاقهمندان و خودِ مردم تأمین میشود و به همین دلیل میزان جایزه هنوز مشخص نیست، اما سال اول برگزاری، سقف جایزه حدود ۵۰ میلیون تومان بود که بین نفرات برتر تقسیم شد و سال دوم رقم جایزه به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. هنوز نمیدانیم که امسال چه قدر میتوانیم منابع مالی را برای اهدای جایزه تأمین کنیم، اما امیدواریم که نسبت به سال گذشته مبلغ بسیار بیشتری تأمین شود.
حجتالاسلام زائری ادامه داد: سال اول حدود ۱۰۰ نفر در جایزه گلستان شرکت کردند که تعدادی از آنها شایسته تقدیر شناخته شدند و مجموعاً ۱۵ نفر رتبههای اصلی را بهدست آوردند. در سال دوم حدود ۲۰۰ نفر شرکت کردند که بهغیر از شایستگان تقدیر، ۱۰ نفر نیز جزو برگزیدگان اصلی بودند. انشاءالله امسال نیز فعلاً بر همین منوال خواهد بود. فقط امسال داوری آثار ارسالی برای کودکان و نوجوانان مجزا خواهد بود و به احتمال زیاد دو گروه برگزیده خواهیم داشت.
او در پایان به متن منتخبی اشاره کرد که شرکتکنندگانِ این دوره از جایزه گلستان برای دوره جدید باید قرائت کنند، زائری سپس گفت: متنی که مخاطبان عزیز باید برای ما بفرستند این بخش از گلستان سعدی است که میفرماید دزدی به خانه پارسایی درآمد. چندان که جُست و چیزی نیافت، دلتنگ شد. پارسا خبر شد. گلیمی که بر آن خفته بود در راهِ دزد انداخت، تا محروم نشود.
به گزارش ایسنا، داوطلبان شرکت در جایزه مردمی گلستان، میتوانند تا پایان تیرماه آثار ویدئویی خود را از طریق راههای ارتباطی اعلام شده، به دبیرخانه این جایزه ارسال کنند.
انتهای پیام