به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست غلامرضا مصری برگزار شد و ادامه بررسی لایحه کاهش مالیات بر ارزش افزوده دارو و کالاهای اساسی و رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلامی در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
همزمان با هفته گرامیداشت قوه قضاییه، ۲۷۵ نماینده مجلس با انتشار بیانیه ای از زحمات و اقدامات قوه قضائیه قدردانی کردند.
در بخشی از جلسه علنی امروز، مجتبی ذوالنور نایب رییس مجلس ضمن تاکید بر اینکه درباره حجاب و عفاف کمبود قانون نداریم، گفت: مجلس مطلقا نسبت به لایحه عفاف و حجاب بیتفاوت نبوده و با حساسیت آن را پیگیری میکند. مجلس در این زمینه وقتکشی نکرده بلکه معتقد است این لایحه نقصهایی دارد که باید با چکشکاری نقایص آن برطرف شود تا بازدارندگی لازم داشته باشد.
گروهی از منتقدان لایحه عفاف و حجاب برای دومین روز، با تشکیل تجمعی مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار بازپس گیری این لایحه از سوی قوه قضاییه شدند. منتقدان این لایحه معتقدند که مفاد گنجانده شده در آن نوعی حمایت از بی حجابی به شمار می رود.
ناطقین مجلس
توصیه نماینده زنجان برای اصلاح ساختار ناترازی های بخش تولید
درخواست نماینده آبادان از وزیر نیرو برای حل مشکل زیرساخت آب منطقه
باقرزاده: واردات برنج را متوقف کنید
جلالی: در مجلس یازدهم در برابر انجام کارهای بهتر فرصتسوزی شد
رضوانی: آقازادگی بعد از ارتحال یکی از شخصیتها پایان نیافت
***
در جریان بررسی لایحه کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات برخی از کالاهای اساسی، کمال علیپور نماینده قائمشهر از کاهش مالیات بر ارزش افزوده واردات برنج انتقاد کرد و گفت: کشاورزان ما با مشکل مواجه هستند، امروز یک کیلو برنج برای کشاورز بیش از کیلویی ۵۷ هزار تومان تمام میشود اما برنج کشاورز را در شمال کشور کمتر از ۵۰ هزار تومان خریداری میکنند.
در ادامه نمایندگان جزییات لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور را تصویب کردند که بر اساس آن واردات داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی فاقد مشابه تولید داخل از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف و نرخ مالیات کالاهای اساسی یک درصد تعیین شد.
در انتقاد از این مصوبه، محسن زنگنه در تذکری شفاهی، کاهش مالیات بر ارزش افزوده، کاهش حقوق گمرکی یا سود بازرگانی و تمام سیاستگذاری های این چنینی را به نفع واردکننده دانست و افزود: متأسفانه اکثر سیاستهایی که دولت به عنوان سیاستهای ضدتورمی و کاهش تورم دنبال میکند مانند طرحی که امروز در مجلس نهایی و مصوب شد، در حقیقت اعطای یارانه و رانت به واردکننده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه همچنین ضمن تشریح روند بررسی کلیات و جزییات لایحه در این کمیسیون گفت که حداکثر تا اواسط مردادماه گزارش کمیسیون برای بررسی در صحن علنی ارائه خواهد شد.
در جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اجازه مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلامی هم بررسی و کلیات و جزئیات این لایحه به تصویب رسید.
بر این اساس نمایندگان با مشارکت جمهوری اسلامی ایران در افزایش سهام سرمایه دور ششم بانک توسعه اسلامی موافقت کردند.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
پورابراهیمی: کارگروه ویژهای برای تامین آب استان کرمان تشکیل شود
نماینده کرمان: اختصاص بودجه برای انتقال آب خلیج فارس به کرمان باید در اولویت قرار گیرد
حاجی دلیگانی: به وضعیت کشاورزان و دامداران توجه شود
نوروزی: از برنجکاران داخلی حمایت شود
نماینده لاهیجان: دستور خرید برنج کشاورزان صادر شود
زارعی خواستار سفر رئیس جمهور به استانهای شمالی شد
بهروزیفر: دریافت مالیات از صنوف و کسب و کارهای کوچک عادلانه نیست
بشیری: تیم اقتصادی دولت جدیتر پای کار بیاید
حاجی دلیگانی: موانع حضور پرشور مردم در انتخابات برداشته شود
***
در پایان این جلسه، یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان مجلس خطاب به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
انتهای پیام