مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد

کمبود نیروی کاری متخصص و فنی در استان زنجان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: طبق آخرین پایش صورت گرفته در سال ۱۴۰۰، ۱۷۵ واحد به صورت راکد در استان شناسایی شده و تلاش بر این است طی سال‌ جاری ۲۳ واحد صنعتی راکد احیا شود.

مجید گلشنی‌منفرد ظهر دوشنبه (۵ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه مقرر شده است امسال در بخش معدن ۱۵ واحد احیا خواهد شد، اظهار کرد: تاکنون در استان ۶ واحد صنعتی و ۵۹ معدنی احیا شده است و تلاش در این راستا ادامه دارد. در حال حاضر ۱۷۵ واحد صنعتی راکد در استان وجود دارد که ۱۳ واحد از این تعداد، واحد صنعتی بزرگ و موثر به‌شمار می‌آید.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در سطح استان ۲۱ واحد صنعتی و ۱۴ واحد معدنی احیا شد، تصریح کرد: طی سه ماهه نخست امسال نیز ۶ واحد صنعتی و ۵ واحد معدنی احیا شده است‌. احیای واحدهای راکد صنعتی استان در زمره اقدامات ارتقاء بهره‌وری استان بوده که در کنار سرمایه‌گذاری‌های قابل اجرا، تامین‌کننده سرمایه‌گذاری مورد نیاز استان جهت تحقق رشد ارزش‌افزوده بخش صنعتی مورد هدف است.

این مسئول با اشاره به کمبود نیروی متخصص و فنی در استان، گفت: با بررسی وضعیت می‌توان عنوان کرد شاید مشکل اشتغال در استان نداشته باشیم اما عدم توزان و نبود تناسب کیفی در بعضی رشته‌ها وجود دارد. فرضا کارفرمایان به دنبال یک سری تحصیل‌کرده فنی و متخصص با مهارت بالا هستند ولی نیروی مورد نیاز تامین نمی‌شود که این امر اهمیت صنعت و دانشگاه را بیش از گذشته نمایان می‌کند؛ در همین راستا مقرر شده است بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان در بخش‌های مورد نیاز کارفرمایان به کارخانه‌جات و شرکت‌ها بورسه شوند.

مدیرکل صمت استان زنجان با بیان اینکه برای ایجاد عدالت اقتصادی و توازن عدالت سرمایه‌گذاری راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده است، ادامه داد: راهکار کوتاه‌مدت شامل گره‌گشایی از واحدها بوده و در میان‌مدت احیای واحدهای راکد، برگزاری مزایده و تکمیل واحدهای در حال توسعه مدنظر است و راهکار بلندمدت جذب سرمایه‌گذاری است.

وی به آمادگی استان برای گسترش سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های معتبر در استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: گروه صنعتی گلرنگ کارنامه مطلوبی در سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی و انجام مسئولیت‌های اجتماعی در زنجان دارد. در زمینه سرمایه‌گذاری گروه گلرنگ در صنایع دارویی، زمین و امکانات لازم برای احداث کارخانه تولید دارو ارائه شده است و این نشان‌دهنده همراهی استان با سرمایه‌گذاران است.

گلشنی‌منفرد در ادامه با اشاره به مطالعه و تکمیل زنجیره‌های ارزش در استان، گفت: براساس برنامه هفتم توسعه یکی از مسائل کلیدی تکمیل ارزش زنجیره صنعتی در استان است که در این راستا ۴ زنجیره در بخش صنعت استان شناسایی و مطالعه شده است.

این مسئول همچنین با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۲۰۰  فقره پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری به روز نشده ۲۲ هزار میلیارد تومانی در سازمان صمت صادر شده که برای ۴۸ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است، اذعان کرد: ۲۲۷۱ جواز تأسیس با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۱۰۶ هزار میلیارد تومانی در دست بررسی است‌. البته معمولاً کمتر از ۲۰ درصد جواز تأسیس‌ها منجر به صدور پروانه بهره‌برداری می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه ۴۴۷ فقره معدن روی نقشه کاداستر استان قرار دارد، بیان کرد: ۳۷۴ معدن با سرمایه‌گذاری ۴۵۲ میلیارد تومانی دارای پروانه بهره‌برداری است که ۱۴ میلیون تن ماده معدنی از آن‌ها استخراج می‌شود.

گلشنی‌منفرد در بخش دیگری به اختصاص۱۰۰ درصد منابع حاصل از فروش پسماند شهرک تخصصی روی زنجان به استان نیز اشاره کرد و یادآورشد: پسماند روی در استان زنجان از ۲۵ سال پیش در مساحتی ۳۳ هکتاری انباشت شده است  که در پایان سال ۹۹ با حکم دستگاه قضا انتقال پسماند به آن محل متوقف و همه پسماند حاصل از فعالیت واحدهای فرآوری خاک روی به لندفیل تخصصی سردهات منتقل می‌شود.

این مسئول با اشاره به تمدید زمان ارسال پیشنهاد قیمت برای مزایده واگذاری امتیاز برداشت و فروش پسماند روی زنجان تا ۲۳ تیرماه، افزود: در پایان اسفند ماه سال گذشته مزایده مربوط به پسماند روی برگزار شد و استان منتظر ابلاغ تفویض اختیار مدیریت پسماند از سوی وزارت صمت به شورای معادن بود که این امر طی روزهای گذشته محقق شد و در این راستا بازگشایی پاکات در نیمه تیرماه انجام خواهد شد و تا آخر تیر ماه برنده مزایده به اطلاع مردم خواهد رسید.

وی اضافه کرد: تفاوت برگزاری این مزایده با مزایده معدن اختصاص ۳۰ درصد حقوق دولتی است که مردم استان از آن منتفع خواهند شد و شفافیت در هزینه و درآمد یکی از مهمترین مسائل مدنظر در این مزایده بود. چنین مزایده‌ای برای اولین بار در سطح کشور با این حجم از پسماند حدود ۱۰ میلیون تن انجام شده است. ظرفیت انبار پسماند روی ۹ میلیون و ۹۸۵ هزار و ۵۷۷ تن است و بر اساس نمونه‌گیری‌های انجام شده عیار روی این پسماند ۱.۵۲ درصد و عیار سرب آن ۱.۸ درصد است.

وی اذعان کرد: با توجه به تهیه سند راهبردی در آغاز سال جاری میزان رشد در بخش صنعت ۱۰.۹  درصد و بخش معدن ۱۱ درصد در نظر گرفته شده و میزان هدف‌گذاری صادرات در نظر گرفته شده ۶۵۰ میلیون دلار است. رقم صادرات محصولات در سال ۱۴۰۰، ۵۶۵ میلیون دلار است. در سال گذشته ۵۷۳ میلیون دلار محصول از استان صادر شده و در سه ماهه نخست امسال نیز حجم ارزی صادرات ۷۲ میلیون دلار بوده است.

این مسئول با بیان اینکه ایجاد تنوع در سبد محصولات صادراتی و تربیت تجار قوی برای استان بسیار مهم است و تلاش داریم صادرات محصولات منطقه و حتی استان‌های همجوار از گمرک زنجان انجام شود، ادامه داد: همه تلاش‌ها در راستای توسعه استان و بهره‌مندی مردم از مزایای آن است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402040502856
  • خبرنگار : 50534