به گزارش ایسنا، سید مجید میراحمدی در حاشیه جلسه امروز ستاد مرکزی اربعین در جمع خبرنگاران درباره آخرین تصمیمات برای برگزاری مراسم اربعین ، اظهار کرد: با توافقی که با دولت پاکستان صورت گرفت، مقرر شد کمیته مشترکی بین ایران، عراق و پاکستان تشکیل شود تا برای عبور زمینی زائران پاکستانی تسهیل شود. تاسیس کارخانههای یخ و تامین آب آشامیدنی و یخ یکی از موضوعات دیگر مورد بررسی بود. همه مرزهای ما برق و آب پایدار دارند و هیچ نگرانی بابت بیش از ۵ میلیون زائر پیشبینی شده وجود ندارد. مساله دیگر گرمای هوا و احتمال بروز گرمازدگی است که به کمیته بهداشت و جمعیت هلال احمر تاکید شد تا تمهیدات لازم را در این زمینه در نظر بگیرند و اقدامات عملی خود را آغاز کنند.
معاون امنیتی وزیر کشور اضافه کرد: کسری اتوبوس ناوگان حمل و نقل عمومی برای ما دغدغهمند است. با وجود مجوز هیات دولت برای تامین ۲هزار دستگاه اتوبوس، همچنان امسال با کسری اتوبوس روبرو هستیم؛ بنابراین تاکید ما بر استفاده از وسیله نقلیه شخصی از سوی زائران است. نیازمندی به توسعه پارکینگهای شخصی در مرزها در دستور کار قرار گرفته است تا به میزان کافی پارکینگ داشته باشیم. قرار شد پارکینگ ها از طریق مناقصه در استان های مربوطه واگذار و با قیمت مناسب در اختیار زائران قرار گیرد تا حفاظت لازم از خودروها نیز انجام شود.
وی با اشاره به اینکه «طی توافقی که با وزیر کشور عراق داشتیم، مرز خسروی ۲۴ ساعته باز خواهد بود»، افزود: تاریخ شروع اربعین از ابتدای ماه صفر و تاریخ آغاز ثبت نام برای انجام سفر اربعین از ابتدای ماه محرم خواهد بود.
وی با اشاره به وجود مشکلات حمل و نقل زائران در داخل خاک عراق در مراسم اربعین سال گذشته، گفت: امسال عراق از ایران خواسته است مسئولیت جابجایی زائران تا اولین شهر مرزی در عراق را عهدهدار شود و بر این اساس کلانشهرهای کشور روی ۲۱۰۰ دستگاه اتوبوس برنامهریزی کردهاند تا برای حمل و نقل زائران در داخل خاک عراق مشکلی نداشته باشیم و به دولت عراق کمک کنیم.
دبیر ستاد اربعین در پایان درباره قیمت بلیت اتوبوس ، هواپیما و قطار زائران اربعین، خاطرنشان کرد: قیمت بلیط اتوبوس طبق مدل هر ساله انجام میشود و هزینه رفت و برگشت یکجا برای رفت از زائر گرفته میشود؛ زیرا اتوبوسها در این موضوع یک سر خالی هستند و هزینه و رفت و برگشت را خواهند گرفت. در مورد قیمت بلیت هواپیما و قطار نیز مقرر شده که مسئولان و دستگاههای ذی ربط مربوطه پیشنهاد خود را به ستاد اربعین بیاورند تا در این ستاد تصمیمگیری شود. از سویی قرار است جلسهای با حضور وزرای کشور، راه و صمت برگزرا شود تا به طور خاص مسایل مربوط به ترابری و حمل و نقل از جمله تامین اتوبوسها یا استفاده از ظرفیت حمل و نقل کشورهای همسایه مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام