رحیم خاکی با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه البرز با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای تبدیل عمارت کلاه فرنگی به موزه بزرگ البرز اظهار کرد: طی دو ماهی که در میراث فرهنگی البرز حضور دارم چندین جلسه برای تبدیل این بنا به موزه بزرگ البرز برگزار شده است تا بتوانیم بخشی از داشتههای هویتی، فرهنگی، تاریخی و ... این استان را در معرض دید علاقهمندان قرار داده و به نوعی روایت کنیم.
وی با بیان اینکه موزه فضای مناسبی برای مرور تاریخ البرز به عنوان قطعهای از کهن سرزمین ایران است، توضیح داد: این ظرفیت وجود دارد که با نگاه بلند مدت موزه بزرگ البرز به موزهای ملی با شرایط استاندارد تعیین شده تبدیل شود.
این مسئول تاکید کرد: به دستور استاندار البرز، مشاورینی برای امکان سنجی شرایط تبدیل این بنا به موزه به به کار گرفته و طی آخرین بازدید آنها شرایط این مجموعه مناسب ارزیابی شد.
خاکی با اشاره به اینکه زمین این بنای نیمه کاره حدود پنج هکتار است، گفت: این فضا این امکان را میدهد که در کنار موزه، مشاعات مختلفی با استانداردهای جهانی داشته باشیم.
وی بیان کرد: وقتی این موزه تکمیل شود، این امکان وجود دارد که بخشی از مجموعه اداری میراث فرهنگی هم به این مجموعه منتقل شود.
این مسئول با اشاره به اینکه با انتقال بخشی از فضای اداری میراث فرهنگی به موزه بزرگ البرز امکان جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی چند برابر میشود، گفت: اگر به دنبال توسعه صنعت گردشگری استان هستیم باید فضای مناسبی برای تعامل با سرمایه گذاران ایجاد شود.
وی اظهار کرد: واقعیت این است که زیربنای توسعه کشور در هر اموری رشد فرهنگی است و ایجاد موزه البرز گامی در این راستا محسوب میشود.
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز گفت: با توجه به اینکه این بنا متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است، مکاتبات در این زمینه به زودی آغاز میشود و امیدواریم به زودی البرز صاحب موزه شود.
وی با بیان اینکه با ایجاد این موزه آثار و اشیای تاریخی البرز که به دلیل نبود فضای مناسب سالها است در مخزن موزه ملی نگهداری میشود به خانه خود بازمیگردد، افزود: تعداد این آثار به طور دقیق مشخص نیست ولی قابل توجه است.
خاکی اظهار کرد: بخش زیادی از این اشیاء در حال حاضر در مخزن موزه ملی نگهداری میشوند و بخشی از آنها به موزه سایر استانها منتقل شدهاند که با ایجاد موزه البرز به استان بازمیگردند.
وی با اشاره به اینکه باید بپذیریم زیرساختها و امکانات حوزه میراث فرهنگی بسیار ضعیف است و به نوعی در رتبه آخر کشور قرار دارد، افزود: اگر بخواهیم به پای سایر استانها برسیم سالها زمان میبرد و در این راستا از سایر سازمانها، خیرین، صاحبان بنگاههای اقتصادی درخواست میشود دست یاری به سوی ما دراز کنند تا بتوانیم با تعامل مشترک بخشی از این عقب ماندگی را جبران کنیم.
انتهای پیام