به گزارش ایسنا، خراسان شمالی ۴ سال است که از داشتن دستگاه سنگ شکن بیمارستانی محروم مانده بود و بیماران دارای سنگ کلیه استان باید به استان های مجاور سفر می کردند.
طبق بررسی های صورت گرفته، انجام عمل سنگ شکن در واحدهای غیردولتی استان های همجوار، تا ۵ میلیون تومان برای هر بیمار هزینه در بر داشت که برای مردم این استان هزینه بالایی بوده و همچنین سبب تحمیل زحمت زیادی برای یک بیمار با توجه به وخامت حال و درد بسیار بود.
اما طی چند هفته گذشته، تنها دستگاه سنگ شکن استان خراسان شمالی که در بیمارستان امام علی(ع) مرکز استان مستقر است، مجددا راه اندازی شد تا از زحمت این بیماران در استان بکاهد و این زحمت سفر و هزینه مازاد، نمک بر زخم بیمار نباشد.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا از فعالیت مجدد تنها واحد سنگشکن خراسان شمالی پس از ۴ سال وقفه خبر داد گفت: این دستگاه تقریبا از ابتدای سال فعال شده و مشغول ارائه خدمت است.
راه اندازی پس از ۴ سال
دکتر حسن براتیزاده اظهار کرد: با راهاندازی مجدد واحد سنگشکن بیمارستان امام علی(ع) بجنورد بعد از ۴ سال وقفه، بیماران دارای سنگ کلیه با هزینه دولتی از خدمات آن بهرهمند هستند.
وی ادامه داد: دستگاه سنگشکن بیمارستان امام علی (ع) با ۴۰۰ میلیون تومان هزینه، تعمیر و راهاندازی شده و قرار است دستگاههای دیگری در بخشهای مختلف درمانی استان نصب و راهاندازی شود.
وی تصریح کرد: پیش از این، مردم برای دریافت خدمات سنگشکن به خارج از استان مراجعه میکردند که اکنون با پیگیریهای دانشگاه، این امکان در استان فراهم شده است تا بار مالی کمتری روی دوش هم استانیها باشد. همچنین خدمات در تنها مرکز دولتی سنگشکن استان مستقر در بیمارستان امام علی(ع)، کاملا دولتی است.
۴ سال تعطیلی به دلیل خرابی یک قطعه
سرپرست بیمارستان امام علی (ع) بجنورد نیز با بیان اینکه با راهاندازی مجدد دستگاه سنگشکن برون اندامی و انتقال آن به اتاق عمل، بیماران دارای سنگ کلیه به راحتی میتوانند عمل سنگشکن انجام دهند، گفت: این واحد از سال ۹۸ به دلیل خرابی یک قطعه تا سال ۱۴۰۲ تعطیل شده و متاسفانه اقدامی برای راهاندازی مجدد آن صورت نگرفته بود. اما خوشبختانه از اوایل امسال مجددا فعال شده و در حال حاضر خدمات درمانی انجام میشود.
دکتر اکبر خدابنده با اشاره به اینکه بیماران دارای سنگ کلیه، پیش از این با مراجعه به بیمارستانهای مشهد یا سبزوار و صرف حدود ۵ میلیون تومان هزینه، سنگشکن میشدند، افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه تاکنون، ۴۰ بیمار دارای سنگ کلیه با هزینه ۴۰۰ هزار تومانی برای هر بیمار، سنگ شکن می شوند.
به گزارش ایسنا، تنها دستگاه سنگشکن استان، از سال ۸۷ تا سال ۹۸ در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد فعال و از سال ۹۸ تا ابتدای امسال به دلیل مشکل سخت افزاری در دست تعمیر و غیرقابل استفاده بود.
انتهای پیام