مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان:

رعایت نکات بهداشتی در آستانه بازگشت حجاج و عید سعید قربان ضروری است

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان گفت: در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان و بازگشت حجاج از سرزمین وحی، شهروندان برای پیشگیری از شیوع برخی بیماری‌ها نکات بهداشتی را رعایت کنند.

دکتر جهانبخش یوسفی، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: سفر پرخیر و برکت حج، بزرگ‌ترین اجتماع مسلمانان بوده و جمعیت زیادی از نقاط مختلف جهان در این گردهمایی معنوی شرکت می کنند و به همین دلیل، شرایط برای سرایت پاره ای از  بیماری ها به حجاج فراهم است، لذا رعایت اصول پیشگیری مانع از ابتلای اطرافیان، استقبال کنندگان و در نهایت ممانعت از ایجاد همه گیری در جامعه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه، عفونت‌های دستگاه تنفسی، بیماری‌های منتقله از آب و مواد غذایی و بیماری‌هایی نظیر تب کریمه کنگو از مهمترین بیماری هایی است که احتمال ابتلا به آنها وجود دارد و اغلب این بیماری ها با اتخاذ راهکارهای بهداشتی قابل پیشگیری هستند، توصیه کرد: حاجیانی که دارای علایم تنفسی(سرفه،تب،...) هستند در زمان ورود به استان بهتر است تا بهبودی در منزل بمانند و از ملاقات با بقیه خودداری کنند.

 مدیر پیشگیری و مقابله با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان ادامه داد: استفاده از ماسک، پرهیز از دست دادن و روبوسی و رعایت فاصله حداقل یک متری، به تعویق انداختن دیدار با اقوام به دلیل دوره نهفتگی بیماری ها، شستشوی منظم دست با آب و صابون، استفاده از دستمال کاغذی در زمان عطسه یا سرفه، ضد عفونی کردن سطوح تماسی، پرهیز از استفاده مشترک از ظروف خوراکی و آشامیدنی، ضد عفونی نمودن سبزیجات و صیفی جات قبل از استفاده و پرهیز از مصرف مواد غذایی غیر بهداشتی از جمله اقداماتی است که منجر به پیشگیری از بیماری ها و حفظ سلامتی حاجیان و مردم عزیز می شود.

وی با توجه به مراسم معنوی قربانی کردن دام در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو اظهار کرد: این بیماری سالهاست در دنیا و نیز کشورمان شناسایی شده و هر سال به ویژه در فصول گرم مواردی از ابتلا در استان های مختلف گزارش شده اند.

دکتر یوسفی، بیماری مذکور را ویروسی معرفی کر د و ادامه داد: مخزن این بیماری کنه است که روی دام ها نیز موجب آلودگی می شود.

وی، به اهمیت رعایت نکات بهداشتی در ذبح قربانی در عید سعید قربان پرداخت و بیان کرد: خریداری کردن دام ها برای قربانی در عید سعید قربان از جایگاه‌های عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی، پرهیز از ذبح دام در منازل و معابر، ذبح دام در کشتارگاه‌های تحت نظارت سازمان دامپزشکی، پرهیز از خریداری گوشت از محل‌های کشتار غیرمجاز دام، پرهیز از ذبح و مصرف دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، استفاده از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب در افرادی که دام را ذبح می‌کنند، ضد عفونی کردن ابزارهایی که برای ذبح کردن استفاده می شود و نیز هدایت خونابه‌ها به شیوه بهداشتی، استفاده از دستکش هنگام قطعه قطعه کردن گوشت دام های ذبح شده و نگهداری آن به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال قبل از مصرف، نگهداری جگر و احشای دام به مدت ۴۸ ساعت قبل از مصرف در یخچال و پرهیز از مصرف جگر تازه و گوشت تازه به صورت خام یا نیم پز و گندزدایی کردن محل نگهداری دام از جمله این توصیه های بهداشتی است.

 مدیر پیشگیری و مقابله با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان خاطرنشان کرد: هم استانی های گرانقدر در صورت داشتن علایمی از قبیل تب، سردرد، لرز، درد عضلانی و یا خونریزی پس از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ تیر ۱۴۰۲ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402040502317
  • خبرنگار :