به گزارش ایسنا و به نقل از پتاپیکسل، «مؤسسه پژوهشی آکواریوم خلیج مونتری»(MBARI) سالها برای توسعه آنچه که به عنوان نسل بعدی فناوری لیدار توصیف میکند، کار کرده است و قصد دارد از آن برای ایجاد نقشههای بسیار دقیقی از بستر دریا استفاده کند.
این موسسه پژوهشی که به طور منظم ویدئوهایی را از موجودات منحصربهفرد ساکن در اعماق اقیانوس به اشتراک میگذارد، میگوید که تصویربرداری دقیق و کامل از بستر دریا برای درک زیستشناسی و اکولوژی بزرگترین فضای زندگی روی زمین بسیار مهم است.
با وجود اینکه چنین کاری برای تحقیقات مهم به شمار میرود، تا به امروز تنها حدود ۲۰ درصد از کف اقیانوس با وضوح مناسب نقشهبرداری شده است. این سازمان امیدوار است که شرایط را تغییر دهد و در دهه گذشته تلاش کرده تا به توسعه تجهیزات لازم برای دستیابی به این هدف بپردازد.
موسسه در آن دوره با سازمان برجسته «3D at Depth» همکاری کرد که یک متخصص جهانی در فناوری لیزر لیدار زیر دریا است و اکنون به طور فعال روی نسل بعدی لیدار کار میکند که بتواند نقشههای دقیق و با وضوح بالا را از اعماق دریا ارائه دهد.
براساس توضیح «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA)، لیدار یک روش سنجش از دور است که از نور به شکل لیزر پالسی برای اندازهگیری برد تا زمین استفاده میکند. این فناوری در حال حاضر در طیف گستردهای از فناوریهای مدرن، از تلفنهای هوشمند گرفته تا دوربینها استفاده میشود.
«دیو کرس»(Dave Caress)، مهندس ارشد مؤسسه پژوهشی آکواریوم خلیج مونتری گفت: ما برای دستیابی به هدف خود در بررسی زمینهای پیچیده و ناهموار بستر دریا با وضوح بالا، در حال همکاری نزدیک با 3D at Depth هستیم تا فناوری پیشرفته لیدار را توسعه دهیم. این فناوری از نظر اندازه و وزن کوچکتر است و به انرژی کمتری نیاز دارد. همین ویژگیها آن را برای استقرار در زیردریاییهای رباتیک مؤسسه پژوهشی آکواریوم خلیج مونتری و نهایتا رباتهای خودران ما ایدهآل میکنند.
مؤسسه پژوهشی آکواریوم خلیج مونتری بیش از ۲۰ سال است که روی فناوری نقشهبرداری بستر دریا کار میکند و وضوح نتایج آن را به طور پیوسته بهبود میبخشد. این موسسه به طور ویژه در هفت سال گذشته، با 3D at Depth روی پروژهای به نام «WiSSL» کار کرده که برای نقشهبرداری از بستر دریا تنظیم شده است.
این گروه اکنون قصد دارند پس از تکمیل بررسیهای طراحی گسترده و آزمایشهای میدانی، نسل بعدی سیستم لیدار زیردریایی را در سال جاری بسازند و آزمایش کنند. سیستم جدید، امکانات بیشتری را فراتر از نقشهبرداری بستر دریا فراهم خواهد کرد. نسل بعدی WiSSL، میدان دید ۳۶۰ درجهای خواهد داشت تا بتواند اسکنهای سهبعدی را در آبهای آزاد و محیطهای پیچیده انجام دهد.
سیستم نسل بعدی، قابل حملتر خواهد بود و انرژی کمتری مصرف خواهد کرد. بدین ترتیب، استفاده کردن از آن در سکوهای مستقلی که برای شیرجه در کف اقیانوس استفاده میشوند، مناسب خواهد بود.
انتهای پیام