سجاد سنجابی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کشاورزان پیشرو تعدادشان در مقایسه با کشاورزان معمولی خیلی کم است، اظهار کرد: در استان کرمانشاه ۱۴۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی داریم که تنها حدود سه درصد آنها جزو کشاورزان پیشرو هستند.
سنجابی با اشاره به فاصله زیاد بین تولید کشاورزان معمولی و پیشرو، گفت: میانگین تولید کشاورزان پیشرو و معمولی اختلاف زیادی با هم دارد، لذا اگر حتی درصد کمی از کشاورزان معمولی از تکنیک های کشاورزان پیشرو در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی استفاده کنند، شاهد افزایش قابل توجه در تولیدات بخش کشاورزی خواهیم بود.
عضو مجمع خبرگان کشاورزی کشور ادامه داد: همین الان کشاورزان پیشرو در استان کرمانشاه عملکرد بین ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار در مزارع گندم آبی داشته و میزان عملکرد آنها در مزارع دیم از سه تن در هکتار هم بیشتر است، در حالیکه کشاورزان معمولی در خوشبینانهترین حالت در گندم آبی عملکرد سه و نهایتا چهار تن در هکتار خواهند داشت و این عدد در مورد گندم دیم ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
سنجابی با بیان اینکه شیوه مصرف نهاده هایی که در اختیار کشاورزان پیشرو قرار می گیرد متفاوت با دیگر کشاورزان است، گفت: باید شیوههای مورد استفاده کشاورزان پیشرو در کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی به کشاورزان معمولی آموزش داده شود.
سنجابی افزود: برای کم کردن فاصله تولید بین کشاورزان معمولی و پیشرو در وهله اول باید کشاورزان معمولی را در جریان تولیدات کشاورزان خُبره قرار دهیم، چون این اقدام میتواند در گرایش کشاورزان معمولی به سمت استفاده از روشهای کشاورزان پیشرو تاثیرگذار باشد.
این کشاورز پیشرو با اشاره به استفاده کشاورزان پیشرو از نظرات کارشناسی در بخش های مختلف کاشت، داشت و برداشت، گفت: کشاورزان معمولی معمولا بدون مشورت با کارشناسان بخش کشاورزی اقدام به کشت اراضی خود کرده و همین موضوع میزان عملکرد این کشاورزان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی بابیان اینکه کشاورزان پیشرو به سمت استفاده از نهاده های با کیفیت میروند، گفت: کشاورزان پیشرو با استفاده از بذور مرغوب و گواهی شده و نیز رعایت اصول کاشت مثل میزان بذر مورد نیاز در واحد سطح، رعایت عمق و فاصله کاشت و... به تولید قابل قبول دست پیدا می کنند، در حالیکه کشاورزان معمولی اغلب به دلیل بی اطلاعی از مزایای استفاده از بذور گواهی شده از بذور خودمصرفی استفاده می کنند که قوه نامیه بالایی نداشته و درصد بذوری که در مزرعه سبز نمی شوند و نیز میزان هدررفت بذور آنها بیشتر است.
انتهای پیام