رونق دامپروری فرصتی برای توسعه اقتصادی آذربایجان غربی

دامپروری یکی از عرصه‌هایی است، که نباید از آن غافل شد، چون به واسطه آن می‌توان به سمت تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشت.

با توجه به اینکه دامداری یکی از شغل‌های اصلی جامعه عشایری همچنین روستایی در آذربایجان غربی است، این صنعت به عنوان صنعتی مولد باید به سمت توسعه اقتصادی، اشتغال و کارآفرینی حرکت کند. 

این عرصه شغلی می‌تواند با تکیه بر اقتصاد مقاومتی به عبارتی با حمایت مسئولان و همراهی مردم بیش از پیش شکوفا شده و در مسیر رشد قرار گیرد و رزق بر سر سفره بسیاری از خانواده‌ها بیاورد.

صنعت دامداری به عنوان صنعت مولد باید به سمت توسعه اقتصادی حرکت کند

مهران شفیعی، کارشناس علوم دامی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن ابراز خشنودی از پیشتازی میاندوآب با مقایسه سایر شهرستان‌ها در تولید تخم مرغ، گوشت قرمز و سفید بالاخص بخش شیلات، جوجه یک روزه و انواع دام سبک و سنگین، گفت: در این شهرستان پتانسیل‌های زیادی نهفته است که باید از آن به صورت اصولی بهره‌برداری شود.

وی در ادامه سخنان خود بر ضرورت اهتمام برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های نهفته در این خطه در زمینه دامداری و دامپروری تاکید کرد و این حوزه را یکی از عرصه‌های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: از این رهگذر بستر مناسبی برای تولید، کارآفرینی و اشتغال در استان به ویژه میاندوآب برای مردم روستاها و عشایر فراهم می‌شود.

این کارشناس ضمن تاکید بر اینکه، دامداری و دامپروری یکی از عرصه‌های حائز اهمیت و تاثیرگذار در تحقق اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: این بخش از فعالیت‌ها بسیار حائز اهمیت است، چون از یک سو ارتباط تنگاتنگی با سلامت مردم دارد، همچنین به دلیل سهم ویژه محصولات دامی در سبد غذایی خانوارها، بستر مناسبی برای تولید، کارآفرینی و اشتغال به شمار می‌رود.  

شفیعی، برخورداری آذربایجان غربی به ویژه میاندوآب از آب و هوا، مراتع و چراگاه‌ها و شرایط جغرافیایی مطلوب را مورد اشاره قرار داد، گفت: زمینه‌های بسیار مناسبی برای فعالیت وجود دارد، که همت علاقمندان در کنار حمایت و همکاری مسئولان را می‌طلبد.

وی بر لزوم بهره‌گیری از روش‌های جدید پرورش دام برای بالا رفتن میزان بهره‌وری، اهتمام برای اصلاح نژاد، بهبود و تقویت تغذیه دام‌ها، ثبت مشخصات در رکوردگیری گاوهای شیری با هدف شناسایی دام‌های برتر، کاهش واردات گوشت، پرداخت تسهیلات ارزان به بهره‌برداران تاکید کرد و گفت: چنانچه این سری اقدامات مورد توجه قرار گیرد و از توانمندی‌های کارشناسان این عرصه استفاده شود، می‌توان اقدامات سودآوری را در عرصه دامپروری آغاز کرد. 

میاندوآب یکی از قطب‌های مهم کشاورزی و دامپروری استان است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: میاندوآب ۶۴ هزار راس دام سنگین و ۴۰۴ هزار راس دام سبک داشته، همچنین در این شهرستان ۹۴ واحد دامداری صنعتی، ۳۸ مرغداری صنعتی، یک کارخانه جوجه‌کشی در حال فعالیت است.

خسرو شهبازی به فعالیت ۲۱ مزرعه پرورش ماهی، ۱۵ واحد جمع‌‍‌آوری شیر اشاره کرد و گفت: تولید سالانه ۱۳۷ هزار تن انواع تولیدات دامی را در این شهرستان شاهد هستیم، که ۱۶ هزار تن گوشت قرمز، ۵ هزار و ۷۷ تن گوشت مرغ، ۵۲۰ تن گوشت ماهی، ۱۱۵ هزار تن شیر و ۸۸۶ تن تخم‌مرغ را در برمی‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه این حجم از تولید و فعالیت باعث شده است، میاندوآب به یکی از قطب‌های مهم کشاورزی و دامپروری استان تبدیل شود، ادامه داد: همچنین در سایه این میزان تولید طبیعی است، اشتغال زیادی هم ایجاد می‌شود.

وی بر لزوم همگام کردن مردم برای موفقیت در اجرای طرح‌ها و استفاده از قوه مردمی در رفع برخی مسائل و تلاش برای ارتقای کمی و کیفی تولیدات تاکید کرد و افزود: با توجه به نقش جهاد کشاورزی در روستاها و اهمیت رسالت خطیر تولیدکنندگان و متخصصین در تأمین امنیت غذایی می‌توان با  جلب همکاری مردم اقدامات موثرتری در حوزه تولید انجام داد و در زمینه تحقق سیاست‌های ابلاغی در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز تاثیرگذار بود.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر لزوم تبیین نقش روستا و کشاورزان در توسعه کشور و تامین امنیت غذایی تاکید کرد، گفت: در این صورت می‌توان در زمینه جلب تعامل و هم‌افزایی گام‌های بلندی برداشت.

به گزارش ایسنا، بدون تردید تلاش برای برطرف کردن مشکلات، توسعه مجتمع‌های دامداری و دامپروری، بازدید مستمر از آنها همچنین نشستن پای درد و دل بهره‌برداران این عرصه‌ها موجب رونق این حرفه خواهد شد.

رونق این حرفه در نهایت اشتغال‌زایی و افزایش تولید سالم و با کیفیت را به دنبال دارد، که این موضوع نیز سهم مهمی در چرخه اقتصاد کشور و سلامت جامعه ایفا خواهد کرد. 

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۴ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402040401544
  • خبرنگار : 50470