علی سهرابیبیدار شنبه ۳ تیرماه در جمع خبرنگاران، درباره مصرف برق صنایع استان همدان، اظهار کرد: ۶۷۱۶ واحد صنعتی فعال در استان همدان وجود دارد که ۱۲.۶ درصد از مصارف برق استان را به خود اختصاص میدهند.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۱۴ صنعت بزرگ وجود دارد، افزود: همچنین در بخش فوق توزیع که مربوط به شرکت های سیمان هگمتان، اکباتان، نهاوند، فولادها و فروسیلیس است، ۲۴۵ مگاوات برق مصرف میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مشترکان برق استان خانگی است، یادآور شد: از ۸۱۰ هزار مشترک برق استان همدان ۶۵۰ هزار مشترک خانگی هستند که ۳۲ درصد مصرف برق استان را به خود اختصاص میدهند.
سهرابیبیدار با تأکید بر اینکه ۵۲ درصد مشترکان خانگی استان زیرالگوی مصرف دارند، بیان کرد: ۹۱ درصد از مشترکان خانگی استان همدان مشمول دریافت پاداش مصرف شدند به طوریکه ۱۴ میلیارد تومان پاداش به مشترکان خانگی پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته پاداشهای بخش خانگی مصارف زیرالگوی مصرف، پنج برابر مبلغ تعرفه پرداخت میشد، تصریح کرد: امسال پاداشهای بخش خانگی شامل مصارف زیرالگوی مصرف افزایش داشته به طوریکه اگر مشترکی زیرالگوی مصرف و کمتر از ۱۵۰ کیلووات مصرف برق داشته باشد، ۲۰ برابر تعرفه پرداختی پاداش دریافت خواهد کرد.
سهرابیبیدار با تأکید بر اینکه در تمام دورهها باید مدیریت مصرف برق پیگیری شود، یادآور شد: در تابستان مصارف سرمایشی به مدار میآید که میزان مصرف برق را ۳۰ تا ۴۳ درصد افزایش میدهد همچنین در تابستان انرژی مصرفی در بخش کشاورزی نیز به حداکثر میزان میرسد و از طرفی به علت بالا بودن دمای هوا انتقال برق در سیمها نسبت به زمان خنکی کاهش مییابد که باعث کاهش راندمان میشود بنابراین در چنین شرایطی باید در زمان اوج بار که تابستان رخ میدهد، از خرداد تا شهریور به خوبی مدیریت مصرف صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه از ابتدای خرداد تاکنون مشکلی در راستای تداوم تأمین برق در استان همدان وجود نداشت، مطرح کرد: تمام اهتمام وزارت نیرو و صنعت برق این است که در شهرها و روستاها تداوم تأمین برق به طور کامل انجام شود بر همین اساس ۱۴۰ برنامه با هدف تداوم تأمین برق تدوین شده که باید به درستی این مأموریت انجام شود.
سهرابیبیدار با اشاره به همکاری بخش صنعتی استان همدان در راستای مدیریت مصرف برق، خاطرنشان کرد: براساس مصوبه هیأت وزیران، در بخش صنعتی از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور مقرر شده صنایع از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۳ شب نسبت به مدیریت مصرف برق اقدام کرده و حداقل یک روز در هفته شیفت کاری خود را جابه جا کنند.
وی با بیان اینکه براساس مصوبه هیأت وزیران این درخواست در شهرکهای صنعتی جدی تر بوده است، اظهار کرد: براساس مصوبه هیأت وزیران هماهنگیهایی شده تا در صنعت دچار مشکل نشود و تداوم تأمین برق برای همه مشترکان وجود داشته باشد بر این اساس در شهرکهای صنعتی با توجه به تفاهم صورت گرفته یک شیفت کاری خود را به روز تعطیل یا جمعه منتقل میکنند.
سهرابیبیدار با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مشترکان کشاورزی قراردادهای زیر ۲۰ ساعت دارند، گفت: براساس مصوبه هیأت وزیران در تصویبنامه ۱۴۰۱، مشترکان کشاورزی که در ساعت اوج بار پنج ساعت برق چاههای خود را خاموش کنند، مشمول پاداش میشوند و مصرف برق در ساعات دیگر رایگان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان یادآور شد: صنایع وابسته به کشاورزی با ۱۰ درصد کاهش مصرف در ساعت ۱۲ تا ۱۷ مشمول پاداش میشوند البته هیچ الزامی نیست و داوطلبانه است.
وی با تأکید بر اینکه در بخش اداری نیز تمام مشترکان باید نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۰ درصد مصرف برق را کاهش دهند، اظهار کرد: پایش ادارات از طریق کنتورهای دیجیتالی و بازرسی میدانی در حال انجام است که در استان همدان به ۱۰ اداره دولتی پرمصرف تذکر داده شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان درباره ثبت جهانی هگمتانه و ساماندهی به برق کشی این منطقه، یادآور شد: ثبت جهانی برنامه ارزشمندی است و شرکت توزیع برق براساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی اقدامات اصلاحی را انجام خواهد داد.
انتهای پیام