به گزارش ایسنا، داده های شرکت تحلیل انرژی ورتکسا نشان داد تا جمعه گذشته، ۱۰ نفتکش بسیار بزرگ از نوع VLCC که حامل حدود ۲۰ میلیون نفت بودند، نزدیک پایانه نفتی عین سخنه لنگر انداخته بودند و دو ابرنفتکش دیگر به سمت همان محل حرکت می کردند.
جی مارو، مدیر واحد تحلیل و اطلاعات بازار منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در شرکت ورتکسا، در یادداشتی نوشت: همه ۱۰ ابرنفتکش شناور، به مدت هفت روز یا بیشتر، ساکن بوده اند و اکثر این محموله ها، در نیمه دوم ماه مه یا پس از آن، بارگیری شده اند.
هنوز معلوم نیست عامل جمع شدن این نفتکشها چه بوده است و عربستان سعودی هم درباره انباشته شدن محموله ها در سواحل مصر، توضیحی نداده است. اکثر ابرنفتکشهای حامل نفت عربستان سعودی، معمولا نفت را بدون عبور از کانال سوئز، به پایانه عینه سخنه تحویل می دهند. طبق گزارش بلومبرگ، محتمل ترین دلیل این اجتماع، عدم وجود فضای ذخیره سازی بوده است.
آن طور که اطلاعات جمع آوری شده توسط بلومبرگ نشان می دهد، اکنون دو نفتکش از ۱۱ نفتکش دیگر لنگر نیانداخته اند. از ۱۱ نفتکش، ۹ نفتکش متعلق به شرکت کشتیرانی ملی بحری عربستان سعودی و دو نفتکش متعلق به چین بوده است.
به گفته مورو، موارد زیادی مشابه مورد اخیر جمع شدن نفتکشهای سعودی در سواحل مصر وجود نداشته است. آخرین باری که ذخایر نفت شناور عربستان بالای سطح فعلی بودند، سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ بود که میزان آنها به ۳۰ میلیون بشکه رسیده بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، اجتماع نفتکشها در سواحل مصر، چند هفته پس از آن روی داد که عربستان سعودی به صورت یکجانبه، کاهش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز در ژوییه را اعلام کرد.
انتهای پیام