رئیس علوم پزشکی گیلان عنوان کرد

انجام ۲۵۰ مورد پیوند کبد در گیلان/ پیوند قلب و ریه به زودی انجام می‌شود

رئیس علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه تاکنون ۲۵۰ مورد پیوند عضو در گیلان انجام شده است، گفت: پیوند کبد در استان انجام می شود.

به گزارش ایسنا،دکتر محمدتقی آشوبی امروز در چهارمین جشن «نفس» استان گیلان که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با اشاره به رنج و درد بیماران دارای نارسایی کبدی و کلیوی، اظهار کرد: بیماران بسیاری در انتظار پیوند عضو هستند.

وی دانشگاه علوم پزشکی گیلان را قطب پیوند شمال کشور دانست و افزود: تاکنون ۲۵۰ مورد پیوند عضو در گیلان انجام شده و کادر درمان این دانشگاه سال گذشته بیش از ۳۷ مورد پیوند کبد انجام دادند و امسال پنج مورد داشتیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان جشن واقعی را روزی دانست که بیماری در انتظار عضو نباشد و خاطرنشان کرد: امیدواریم از نظر علمی و پزشکی به جایگاهی برسیم که بتوانیم از همه اعضای افراد مرگ مغزی برای بیماران نیازمند استفاده کنیم.

آشوبی، با بیان اینکه فرهنگ اهدای عضو در حال نهادینه شدن است، گفت: هنوز عده‌ای هستند که مقاومت می‌کنند و همکاری لازم را با واحد پیوند عضو دانشگاه ندارد؛ این در حالی است که پزشکان و پرستاران روزانه شاهد رنج کشیدن بیماران هستند و این افراد پس از هزینه‌های زیاد و تحمل درد زیاد، نهایتا فوت می‌کنند.

وی از افراد و خانواده‌های اهداکننده تعبیر به قهرمان کرد و یادآور شد: افرادی که به هر دلیلی دچار مرگ مغزی شدند و خانواده‌های آنان با اهدای عضوشان موافقت کردند، قهرمانانه از این دنیا رفتند، زیرا تصمیم بسیار سخت و لحظات بسیار سختی برای خانواده های آنان و کادر درمان رقم می‌خورد.

رئیس علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه پیوند کبد در استان انجام می‌شود، عنوان کرد: برای انجام عمل پیوند قلب و ریه نیز برنامه‌ریزی کردیم و به زودی همه عمل‌های پیوند عضوی که در کشور انجام می‌شود، در گیلان نیز اجرایی خواهد شد.

وی جشن نفس را نوعی فرهنگ سازی دانست و تاکید کرد: فهرست بیماران در انتظار عضو پیوندی بسیار زیاد است و امیدواریم با این کار فرهنگی، انسان‌های زیادی را به زندگی بازگردانیم.

رحیم شوقی، شهردار رشت نیز، ضمن قدردانی از خانواده‌های اهداکننده، خاطرنشان کرد: اگرچه عزیزان شما امروز در جمع ما نیستند، اما زندگی‌های زیادی را نجات دادند.

وی با بیان اینکه فرهنگ نیکوی اهدای عضو باید زنده نگه داشته شود، تصریح کرد: شهرداری در کنار خانواده‌های اهداکننده بوده و لذا بخشی از پارک‌ها و بوستان‌های شهر رشت را به عنوان «نفس» نامگذاری خواهیم کرد تا با کاشت درختانی به نام اهداکنندکان یاد و خاطره این عزیزان گرامی داشته شود.

جبار کوچکی نژاد، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی نیز، با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ کار خیر، خاطرنشان کرد: کار خیر ماندگار است.

وی ایثار را بالاتر از کار خیر دانست و گفت: اهدای عضو مصداق ایثار است و خانواده‌های اهداکننده این ایثار را انجام دادند و قطعا برای همیشه اثرگذاری دارد.

محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای شهر رشت نیز در ادامه، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده، نجات دادن جان یک انسان را به مثابه زنده کردن همه انسان‌ها دانست و اظهار کرد: خانواده‌های اهداکننده جان همه انسان‌ها را نجات داده‌اند.

وی مرگ مغزی و اهدای عضو را مرگی ایثارگرانه و شهادت گونه دانست و خاطرنشان کرد: این ایثارگری آگاهانه است، زیرا خانواده‌های اهداکننده بهترین اعضای عزیزان خود را برای زندگی بخشی به دیگران اهدا کردند.

علیرضا تاج شهرستانی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت نیز در ادامه، اهداکنندگان عضو را بزرگان شهر و استان و کشور ما دانست و عنوان کرد: اگر از یک بازیگر خواسته شود که نقش یک پدر یا مادری را بازی کند که باید تصمیم به اهدای عضو فرزندش بگیرد، اثرگذاری زیادی برای آن بازیگر دارد و تا لحظاتی فشار روحی را متحمل می شود، اما خانواده‌های اهداکننده در فضای حقیقی با این واقعیت رو به رو می‌شوند و لذا کارشان بسیار ارزشمند و بزرگ است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ تیر ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402040100441
  • خبرنگار : 50040