شمسایی عنوان کرد:

در عرصه رسانه ها باید به دنبال تشکل‌های قوی و ساماندهی صنفی باشیم

مدیرکل دفتر مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در عرصه رسانه های کشور باید به دنبال تشکل‌های قوی و ساماندهی صنفی باشیم و بحث آموزش را نیز باید تقویت کنیم.

ایمان شمسایی، پنجشنبه اول تیرماه در اختتامیه سومین جشنواره مطبوعات استان مرکزی اظهار کرد: هر اتفاق رسانه ای در کشور منجر به بیشتر دور هم جمع شدن و رقابت سالم اصحاب رسانه می‌شود و این مهم، از سیاست‌های وزارت ارشاد در دولت سیزدهم است.

شمسایی با اشاره به برگزار شدن جشنواره مطبوعات کشور پس از دوازده سال گفت: در این جنگ رسانه‌ای که در آن قرار داریم، رسانه‌های دنیا واقعیت های ایران را انعکاس نمی‌دهند ولی خوشبختانه رسانه‌های ما بسیار خوب درخشیده‌اند و با وجود اختلاف نظرها، در اتفاقات اخیر هیچ روزنامه‌نگاری قلم را کنار نگذاشت و همگی سعی کردند بحث ها را در درون خانواده ایران اسلامی حل کنند.

وی افزود: دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین است و برای ما وظایفی را در این راستا تعریف کرده‌اند. جهاد تبیین در واقع عمل به ماده ۲ قانون مطبوعات است که این قانون شامل پنج رکن اطلاع رسانی صحیح و شفاف و گردش آزاد اطلاعات، نفی مرزبندی‌های کاذب و تفرقه انگیز، تحکیم سیاست نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی، تاکید بر اهداف نظام اسلامی در قانون اساسی و مبارزه با فرهنگ استعماری است. در عرصه سیاست خارجی نیز همواره اتکا به داخل داشته‌ایم و سهم عمده‌ای از این اتکا مربوط به حوزه رسانه‌ها بوده است و منجر به توفیقات بسیاری در عرصه بین الملل و آشتی‌های منطقه‌ای شده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های رسانه‌ای استان مرکزی گفت: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در سرکشی از رسانه‌ها و رفع مشکلات این حوزه تلاش‌های بسیاری کرده است. استان مرکزی دارای ۱۳۴ رسانه شامل ۳ روزنامه، ۱۸ هفته نامه ،۶ دو هفته نامه، ۳ ماهنامه و ۶۱ پایگاه خبری و تحلیلی است و ۱۳۴ نفر از این استان عضو سامانه جامع رسانه هستند درحالی که ظرفیت استان بیشتر است.

شمسایی با بیان اینکه سیاست وزارت ارشاد مبنی بر جدی‌تر گرفتن ماده ۴۶ قانون مطبوعات است گفت: این ماده از قانون به حوزه امنیت شغلی خبرنگاران اختصاص دارد و اینکه صاحبان رسانه موظف هستند که خبرنگاران را بیمه کنند. در ماده ۴۷ قانون مطبوعات نیز آمده است که حمایت‌های مادی و معنوی وزارت ارشاد برای رسانه‌هایی است که خبرنگاران خود را بیمه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه وزارت ارشاد در حال تدوین آیین نامه جامع خبرنگاری است اظهار کرد: یک اشکالی که وجود دارد این است که از فقدان یک سازمان صنفی حرفه‌ای در حوزه رسانه رنج می‌بریم و در عرصه رسانه کشور باید به دنبال تشکل‌های قوی و ساماندهی صنفی باشیم و بحث آموزش را نیز باید تقویت کنیم. باید به تقویت تشکل‌ها و خانه مطبوعات بپردازیم و از ظرفیت بسیج رسانه نیز به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

شمسایی افزود: اعضای سامانه جامع رسانه‌ کشور از ۲۵۰۰ عضو در سال گذشته اکنون به ۸ هزار نفر افزایش یافته است و امیدواریم سهم روزنامه‌نگاران از صندوق اعتباری هنر نیز بیشتر شود. خرید تضمینی نشریات در کتابخانه‌ها و اماکن عمومی و افزایش کیوسک‌های مطبوعاتی نیز در دستور کار ما قرار گرفته است تا مرجعیت رسانه در کشور حفظ شود.

مدیرکل دفتر مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جشنواره امسال گفت: با توجه به اینکه تعاملات مسئولین استانی با رسانه‌ها بسیار خوب است، این امید را داریم که در سال‌های آینده پیشرفت چشمگیری را در عرصه رسانه استان مرکزی شاهد باشیم و در جشنواره‌ سال بعد تعداد نفرات و آثار بیشتری ثبت شده باشد. امیدوار هستیم که با هم فکری ها و هم اندیشی‌ها و حمایت های مسئولین بتوانیم روز به روز پیشرفت داشته باشیم.

فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز در این مراسم اظهار کرد: اهالی رسانه استان با گرایش‌های سیاسی و اجتماعی مختلف، در طول یکسال گذشته ما را همراهی کرده و در انعکاس موفقیت‌ها، افتخار آفرینی‌ها و مسائل و مشکلات، خوش درخشیده‌اند.

استاندار مرکزی با تبیین مولفه‌های شکل دادن به آینده افزود: رویدادها، روندها و تغییرات منظم، اقدامات ما در زندگی خانوادگی و اجتماعی و تصاویر ما از آینده، مولفه‌های شکل دهنده آینده هستند. 

وی گفت: رسانه‌ها می‌توانند در تصویرسازی آینده موثر باشند. همچنین مسیر حرکت ما را وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده شکل می‌دهند و رسانه ها باید رویکرد خود را در حرکت به سوی آینده مشخص کنند.

مخلص الائمه با بیان اینکه جای نشریات استان مرکزی در جایگاه‌های ملی و بین المللی خالی است تصریح کرد: در استان مرکزی با توجه به حوزه نخبگانی و پیشینه تاریخی استان، ظرفیت‌های خوبی وجود دارد تا نشریات قدرتمندی داشته باشیم. بایستی دانشگاه ها و مراکز فرهنگی و تاثیرگذار، بیشتر حرکت کنند و فضا برای رشد این نشریات فراهم شود. رضایت خودمان را از رسانه‌ها اعلام می‌کنیم ولی فاصله‌ زیادی با نقطه مطلوب داریم که‌ تلاش داریم آن را جبران کنیم.

استاندار مرکزی با بیان اینکه رسانه‌ها در کشور از دولت عقب هستند، گفت: حجم فعالیت‌های دولت در تاریخ بی‌سابقه است و دولت سیزدهم، دولت بدون توقف و تعطیلی است. متاسفانه یک عقب افتادگی قابل توجه در همه حوزه‌ها داریم و حسرتمان در استان این شده که مردم موضوع مهم روز را از ما مطالبه کنند. تمام مطالبات، مربوط به گذشته و ناشی از کم کاری گذشتگان است. برای اولین بار در تاریخ استان مرکزی تعدادی از پروژه‌های خاک گرفته را شبانه‌روزی کردیم تا به اتمام برسانیم.

سینا دلشادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز اظهار کرد: دی ماه ۱۴۰۱ فراخوانی را برای این جشنواره صادر کردیم که ۵۶ نفر از اهالی رسانه در آن شرکت کردند. ۱۹۲ اثر در ۸ گرایش به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و نهایتا ۲۰ نفر برتر توسط هیات داوری متخصص از تهران انتخاب شدند.

وی با اشاره به اینکه اکنون در یک نقطه عطف و پیچ تاریخی حساس قرار گرفته‌ایم، گفت: اکنون باید نقش خطیر خودمان را در اطلاع رسانی ایفا کنیم. امروز با استقرار دولت مردمی و انقلابی در میانه راه قرار گرفتیم. قدم های بزرگی در حال برداشته شدن است و اهالی رسانه باید وقت شناس، موقعیت شناس و دشمن شناس باشند.

دلشادی با تاکید بر اینکه باید نقش خودمان در تمدن نوین اسلامی را درک کنیم تصریح کرد: همه رسانه ها دلبسته دین، نظام و کشورشان هستند و سه ماموریت اصلی تبیین، اعتمادسازی و رفع شبهات را دارند. برای اینکه ثروت اجتماعی انقلاب اسلامی را ارتقا بدهیم، نیاز به جهاد تبیین داریم. جبهه غرب، تمام سرمایه‌اش را برای دشمنی با نظام جمهوری اسلامی خرج می‌کند که این یعنی ما راهمان را درست می‌رویم.

وی افزود: در حال تجربه یک جنگ تمام عیار هستیم و دشمن یک بیماری ذهنی را القا می‌کند تا امید و نشاط از بین برود و مردم از نظام ناامید شوند. تحول فرهنگی سه ضلع دارد که شامل امام، خواص و امت است و نگرانی ما از خواص بی بصیرت است که درک درستی از واقعیت ندارند. در بسیاری از برهه های تاریخی از خواص بی بصیرت ضربه می‌خوریم. به عنوان مثال عده‌ای واژه حجاب که برای استحکام خانواده و امنیت است را می‌خواهند با واژه حجاب اجباری جایگزین کنند.

دلشادی با بیان اینکه اهل رسانه باید هوشیار و اهل تفکر باشند اضافه کرد: اهالی رسانه نباید گرادهنده به دشمن باشند تا دشمن، ما را مورد هدف قرار دهد. ادبیات معرفتی و گفتمان اجتماعی بسیار مهم است. اگر امروز بخواهیم تعریفی از مدیر و سیاست مدار باسواد داشته باشیم کسی است که سواد رسانه داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تصریح کرد: فضای رسانه و افکار عمومی امروز متحول شده و امروز با "انسان‌رسانه ها" مواجه هستیم. باید طرحی نو راه بیندازیم و اقدامات متفاوت و خلاقانه انجام دهیم و رسالت عظیم و مهم تاریخی خودمان در این برهه حساس تاریخی عملیاتی کنیم.

به گزارش ایسنا در پایان این مراسم، از برگزیدگان جشنواره مطبوعات استان مرکزی تقدیر شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402040100365
  • خبرنگار : 50598