هشدار دامپزشکی خوزستان درباره خطر شیوع تب کریمه کنگو

مدیرکل دامپزشکی خوزستان درباره خطر شیوع بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و لزوم توجه به پیشگیری از آن هشدار داد.

دکتر ناصر عسکری‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنه‌ها)، ضروری است گروه‌های در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره‌آمیز مراقب سلامتی خود باشند.

وی افزود: به شهروندان توصیه می‌شود فرآورده‌های خام دامی خود را از مراکز مجاز زیر نظارت دامپزشکی تهیه و از خرید گوشت از دوره‌گردان، دست‌فروشان و افراد فاقد هویت که مبادرت به عرضه گوشت قرمز در حاشیه برخی جاده‌ها می‌کنند به طور جدی خودداری کنند.

عسکری‌فرد گفت: برچسب بهداشتی و مهر دامپزشکی روی لاشه‌های مجاز عرضه شده مورد توجه قرار گیرد، در موقع آماده‌سازی گوشت برای پخت حتما از دستکش استفاده شود و برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده از لمس و مصرف گوشت تازه لاشه‌های کشتار غیرمجاز به جد خودداری شود.

وی بیان کرد: ویروس دامی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت و آلایش خوراکی جگر بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد غیر فعال می‌شود، از این رو رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE ) توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت الزامی است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: توصیه می‌شود افرادی که در تماس با دام زنده قرار دارند اصول بهداشتی فردی را رعایت کرده و در صورت مشاهده کنه روی بدن دام از جداسازی کنه با دست بپرهیزند.

وی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دام‌های آلوده ندارد ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده می‌کند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402040100188
  • خبرنگار : 50225