به گزارش ایسنا، محمد ترکمانه در همایش جشنواره تلاش با برکت با اشاره به چگونگی تشکیل بنیاد برکت گفت: ماموریتی که برای بنیاد برکت تعریف شد به عنوان نماد اشتغالزایی و محرومیت زدایی در کشور براساس پیشرو بودن و جریان ساز بودن بود.
وی با اشاره به فعالیتهایی که بنیاد برکت در حوزه اقتصادی شروع کرد، افزود: تا سال ۹۵ در طرحهای اقتصادی در ایجاد بنگاههای کوچک مشارکت داشتیم. به این معنی که بنیاد از حدود ۱۴ سال گذشته به عنوان یک شتابدهنده وارد طرحهای اقتصادی میشد و تزریق مالی انجام میداد و به رشد شرکت کمک میکرد و پس از اینکه شرکت به یک رشدی میرسید خارج میشد.
ترکمانه با اشاره به اینکه تاکنون از حدود ۴۷۰ شرکت بنگاه محور حمایت شده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۶ طرحها ارتقا پیدا کرد و سال ۱۳۹۷ تحول جدی در بنیاد برکت رخ داد.
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به طرحهای اقتصادی اجتماع محور و اضافه شدن کسب و کارهای کوچک به فعالیتهای بنیاد برکت، خاطرنشان کرد: خروجی اقدامات ما در این حوزه تحت قالب چند طرح بود. در بنیاد برکت این طرحها را نامگذاری کردیم که به چهار قسمت نیز تقسیم بندی شده است.
وی افزود: خروجی این کارها در کشور این بوده است که نهادی به عنوان نهاد ایجاد اشتغال در مناطق محروم در کشور شکل گرفته و تمام ظرفیت مردمی کشور پای کار آمده است. همه این اقدامات با شبکه تسهیلگری هزار نفره انجام میشود؛ به گونهای که این افراد به مردم مراجعه میکنند و براساس ظرفیت منطقه و همکاری دستگاههای آن منطقه، افراد نیازمند به شغل را دعوت به همکاری میکنند.
ترکمانه گفت: ما تا ۳ سال طرح اشتغالزایی را رصد میکنیم و اطمینان پیدا میکنیم که طرح، پایدار است و آن کسب و کار میتواند ادامه داشته باشد.
وی در ادامه به طرحهایی که در حوزه بنگاهی و اقتصادی انجام شده است، اشاره کرد و درباره ۴۵۷ طرح بنگاه محور گفت که ۳۱۰ مورد از این طرحها به کارآفرینان واگذار شده است. همچنین از ۷۷۵ طرح به صورت تسهیلات محور در حوزه بنگاههای متوسط و بزرگ حمایت شده است.
مدیرعامل بنیاد برکت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزه اشتغال اجتماع محور بیش از ۳۰۰ هزار طرح اقتصادی اجتماع محور انجام شده است، تصریح کرد: در تمام استانهای کشور ۱۴ هزار روستا را پوشش میدهیم و برنامه امسال بنیاد این است که بتوانیم ۲۰ هزار روستا را پوشش دهیم.
وی در ادامه به اقدامات بنیاد برکت در حوزه عمرانی اشاره کرد و گفت: تا امروز ۲۰۰۰ مدرسه ساخته و تحویل آموزش و پرورش شده است و ۲۱۶۵ مسجد و ۲۰ بیمارستان ساخت و تکمیل شده است. همچنین بیش از ۲۳۰ مرکز جامع خانه سلامت توسط بنیاد برکت حمایت شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که بنیاد امسال تمرکز خود را بر دو زنجیره اصلی آبزی پروری و کشاورزی گذاشته است. حلقههای اصلی این زنجیره شناسایی و استانها مشخص شده است.
ترکمانه افزود: همچنین کار مطالعاتی قوی انجام شده و با وزارت جهاد تفاهم نامهای انجام شده است و انشاءالله امسال منابعی که بانکها در اختیار قرار میدهند در این زنجیرهها به صورت ویژه هزینه خواهد شد. نتیجه آن به ۲۲ هزار طرح اجتماع محور، ۹۴ طرح بنگاه محور و ۷۰ هزار فرصت شغلی تبدیل خواهد شد. در حوزه محصولات گلخانهای ۱۵۰ هزار تن محصول اضافه خواهد شد و سهم ۲.۵ درصدی در تولید کشور داریم.
انتهای پیام