مجتبی صمیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کیفیت و نوع بستهبندی پنبه، در کیفیت خط تولید مؤثر است به طوری که اگر در کیفیت پنبه داخلی به لحاظ رنگ، کیفیت، تراکم و میزان استفاده از آب و کود استانداردها رعایت نشود صنعت نساجی برای تولید نخ باکیفیت دچار مشکل میشود.
وی افزود: چون بسیاری از دستگاههای کارخانههای پنبهپاککنی قدیمی هستند و از سویی پنبه داخلی ضایعات بسیاری دارد به همین دلیل تولید پنبههای متفاوت، نخ متفاوت و باکیفیت کمتری تولید میشود.
این فعال صنعت نساجی با تأکید بر اینکه باید برای تولید محصول باکیفیت بیش از گذشته تلاش نمود، اظهار کرد: با توجه به اینکه مصرف کننده حاضر به پرداخت بهای واقعی محصول نیست، کارخانههای پنبهپاککنی در عرضه محصول و همچنین برخی کارخانههای نساجی برای تهیه محصول باکیفیت تعهدی ندارند.
صمیمی گفت: همه باید بهای محصول باکیفیت را بدهند و گرنه در سایه بیتفاوتی به هر بخشی از زنجیره تولید تا مصرف، به نتیجه مطلوب نمیرسیم.
وی با اشاره به تحمیل هزینههایی به بخش خصوصی فعال در صنعت نساجی افزود: هرچند به دلیل تحریمها قیمت تمام شده محصول افزایش یافته و مشکلات دیگری به وجود آورده، اما در همین شرایط هم سرمایه گذاریهای کلان و تولید بسیاری صورت گرفته است.
تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار مصرف نیست
مدیرعامل کارخانه نساجی کاشمر مدرس در ادامه افزود: چون تولید داخلی پاسخگوی نیاز بازار مصرف نیست و از سوی دیگر بعضاً به دلیل کیفیت پایین محصولات داخلی و ناخالصی زیادی پنبه، کیفیت محصول نهایی پایین میآید.
وی با انتقاد از عدم بستهبندی مناسب پنبه داخلی، بر حمایت بیشتر از این صنعت تأکید کرد و گفت: نباید همزمان با فصل برداشت داخلی واردات به کشور انجام گیرد.
این فعال صنعت نساجی بیان کرد: یکی از راهکارهای اقتصاد بدون نفت، داشتن نگاهی مطلوب به محصول استراتژیک پنبه است و باید صنعتگران، کشاورزان و دولتمردان، برای برون رفت صنعت نساجی از وضعیت کنونی دست به کار شوند.
صنعت نساجی اشتغال بسیار زیادی به همراه دارد
صمیمی با بیان اینکه در راستای حمایت از تولید داخل، باید از همه صنایع حمایت شود، گفت: سالهاست رهبر معظم انقلاب بر حمایت از تولید داخل تأکید دارند و باید در این راستا سندهای راهبردی در تصمیمات باشد تا زنجیره تولید تا مصرف دچار چالش نشود.
وی با اشاره به اشتغال بسیار زیادی که صنعت نساجی میتواند داشته باشد، گفت: سیاستگذاریهای هم راستا بین دو وزارت جهاد کشاورزی و صمت به رفع مشکلات این صنعت میانجامد. .
وی گفت: دولت با تعامل با فعالان صنعت نساجی در تصمیم گیریها، میتواند ضمن حمایت از کشاورز به طور کامل از زنجیره تولید تا مصرف کمک کند.
این فعال صنعت نساجی اظهار کرد: صنعت نساجی خود را همراه با کشاورز میبیند اما لازم است با استفاده از شیوههای نوین کشاورزی و روز آمد کردن روشها و مکانیزاسیون و بالا بردن بهرهوری محصولی را با کیفیت در اختیار صنعت نساجی قرار دهند تا الیافی با کیفیت با استفاده از تکنولوژی روز دنیا تولید نمود که قابل عرضه به بازارهای جهانی باشد.
صنعت پنبه آینده روشنی خواهد داشت
صمیمی با بیان اینکه با تفکرات قدیمی نمیتوان از مشکلات امروزی بیرون رفت، افزود: وقتی بذر خوب به دست کشاورز برسد، کشت مکانیزه صورت گیرد و کاشت محصول صرفه اقتصادی داشته باشد کشاورز تمایلی به کشت پنبه دارد، و صنعت پنبه آینده روشنی خواهد داشت.
این کارشناس پنبه بیان کرد: باید تلاش کرد صنعت نساجی با توجه به استراتژیک بودن آن در کشور جایگاه مطلوبتری داشته باشد.
انتهای پیام