به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، "تام اندروز" کارشناس ویژه دفتر حقوق بشر سازمان ملل در یک نشست خبری در جاکارتا، اندونزی گفت، جهان به اندونزی و مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا برای رسیدگی به مساله و اوضاع میانمار نگریسته است.
وی پس از دیدار با مقام های اندونزی و آ.سه.آن گفت: اینجا هستم چون اوضاع حقوق بشری در میانمار به شدت وخیم است و دارد بدتر میشود چون بر این باورم که اندونزی جایگاهی دارد که میتواند نقش حساسی را در حل بحران میانمار ایفا کند.
بحران میانمار پس از آن آغاز شد که ارتش این کشور در فوریه ۲۰۲۱ قدرت را از دستان دولت دموکراسیخواه و منتخب این کشور ربود و آنگ سان سوچی، رهبری دوفاکتوی میانمار را به همراه رئیس جمهوری به زندان انداخت.
اندروز که سابق بر این یکی از اعضای کنگره آمریکا بوده همچنین اعلام کرد، اوضاع در میانمار دیگر آنطور که باید از جهان بیرون مورد مشاهده و رصد نیست. ارتش میانمار بیش از ۳۶۰۰ غیرنظامی را از آغاز بحران کشته و بیش از ۱۹ هزار تن هم به عنوان زندانی سیاسی در حبس هستند.
آ.سه.آن که میانمار عضوی از آن است دو سال قبل با یک طرح پنج بندی موافقت کرد که شامل درخواست برای توقف سریع کشتارها و سایر اقدامات خشونتآمیز و آغاز گفتوگوی ملی میشود. حاکمان نظامی میانمار در ابتدای امر با این طرح موافقت کردند اما بعدا از اجرای آن کم و بیش سر باز زدند.
اندروز همچنین ادامه داد، آ.سه.آن نباید از حکومت نظامیان در میانمار برای نشستهای خود دعوت به عمل بیاورد و نباید به پرسنل نظامی میانمار اجازه شرکت در نشستهای نظامی را بدهد. وی ادامه داد: مردم میانمار چندین سال و چندین دهه زمان ندارند. آنها الان به واکنش قوی بینالمللی برای این بحران نیازمند هستند چون به شدت در رنج به سر میبرند.
انتهای پیام