یک مسئول در سازمان مدیریت بحران کشور:

ارتقاء نقش مردم در مدیریت بهینه بحران بسیار موثر است

معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: یکی از دغدغه‌های سازمان مدیریت بحران، ارتقاء نقش شهرداری‌ها و عضویت شهرداری در ستادهای پیشگیری مدیریت بحران است.

نژاد جهانی ظهر امروز (۳۱ خردادماه) در چهارمین نشست کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران که به میزبانی زنجان برگزار شد، با اشاره به تصویب قانون مدیریت بحران کشور در سال ۹۸، اظهار کرد: در آذرماه سال ۱۴۰۰ نیز برنامه‌ها و آئین‌نامه‌ها مورد تصویب قرار گرفت و حالا لازم است که در ساختار نهادها و در حوزه مردمی به پیشگیری توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه نکته کلیدی در مدیریت بحران انسجام‌بخشی به اسناد و قوانین است، تصریح کرد: مدیریت بحران کشور یک سازمان برنامه‌ریز و هماهنگ‌کننده است. در همین راستا نیز بحران‌ها در سطح محلی، استانی و ملی طبقه‌بندی شده‌اند و رئیس شورای ‌عالی بحران، رئیس‌جمهوری است. در واقع دستگاه‌ها، ذیل این فرماندهی واحد قرار گرفته‌اند.

جهانی همچنین مدیریت بحران را صرفا شامل مرحله مقابله و امداد و نجات ندانست و تاکید کرد: باید به اصل مهم پیشگیری بپردازیم و در حوزه کالبدی نیز، نگاهی توسعه‌محور و آینده‌نگر داشته باشیم. اصل حاکم بر قانون مدیریت بحران در کشور می‌گوید این کار ناظر بر هماهنگی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی است که کلیدواژه انسجام و تعامل بین‌دستگاهی را در برمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در حوزه مدیریت بحران بخشی توانمندی‌های بسیاری داریم ولی فاقد کلیدواژه کار تیمی و تعامل بین‌بخشی هستیم که حلقه مفقوده در کشور به‌شمار می‌آید. امروزه حکم‌رانی خوب در همه حوزه‌ها بدون اهمیت دادن به جایگاه حکم‌رانی محلی و نقش مردم، ممکن نیست لذا مردم نقش موثری در همه جنبه‌ها دارند و خواهند داشت.

معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تجربه موفق حضور موثر مردم در اتفاقات بحرانی کشور، افرود: این مهم نشان‌دهنده ‌این است که مردم‌محور بودن و ارتقاء نقش و جایگاه مردم در مدیریت بهینه بحران بسیار موثر است.

جهانی با بیان اینکه ایران در زمینه پیشگیری، بازسازی و بازتوانی و همچنین مقابله و آمادگی در مدیریت بحران ظرفیت‌های بسیاری دارد، نسبت به استفاده واژگانی اعم از پیش‌بینی و پیشگویی، مدیریت بحران، مخاطرات طبیعی و حوادث غیرمترقبه و ... بدون توجه به معنی فارسی آن‌ها انتقاد کرد و افزود: بحران قابل پیشگویی نیست اما قابل پیش‌بینی است؛ لذا بایستی به معنای دقیق واژگان به کار برده توجه کنیم.

وی با اشار به سند راهبرد ملی مدیریت بحران و سه برنامه ملی در این راستا، اذعان کرد: بایستی با شهرداری و شوراها در تبادل نظر باشیم و شهرداران به عنوان عضو اصلی در ستادهای شهری - استانی ستاد مدیریت بحران حضور داشته باشند؛ چرا که شهرداری‌ها به لحاظ فنی و تکنیک واقف به مدیریت بحران هستند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402033120513
  • خبرنگار : 50534