یک مسئول:

«سد نهب» مهمترین طرح در تکمیل برنامه آبرسانی به قزوین است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: تأمین منابع آبی استان با تکمیل طرح‌های سدسازی در حال اجراست و مهمترین طرح آبرسانی استان تکمیل «سد نهب» است که تاکنون ۹۵ و نیم درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ظرفیت آن ۸۰ میلیون مترمکعب بوده و آب مورد نیاز ۳۶ هزار هکتار زمین کشاورزی را تأمین می‌کند.

منصور ستوده روز چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین که در سالن جلسات شرکت توزیع برق استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: شرکت آبفا وظیفه تأمین آب و حفاظت از منابع آبی را به عهده دارد.

این مسئول با بیان این موضوع که اعتبار این شرکت در سال ١۴٠١ مبلغ ٧٣٢ میلیارد تومان بوده است، بیان کرد: تا کنون ۵١ درصد از اعتبارات به استان اختصاص داده شده است و تا شهریور ماه این تخصیص تکمیل خواهد شد و پیمانکاران طرف قرار داد با ما نیز در سطوح اجرایی و مطالعاتی در حال فعالیت هستند.

وی با بیان این موضوع تأمین منابع آبی استان با تکمیل طرح‌های سدسازی در حال اجرا است، گفت: مهمترین طرح آبرسانی استان تکمیل «سد نهب» است که تاکنون ۹۵ و نیم درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ظرفیت آن ۸۰ میلیون مترمکعب بوده و آب مورد نیاز ۳۶ هزار هکتار زمین کشاورزی را تأمین می‌کند به اضافه حدود ۱۷ میلیون مترمکعب آب برای صنایع پایین دستی که قرار است از این محل تأمین نیاز شوند و نیز در موضوع آب شرب نیز بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

ستوده تصریح کرد: تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است که برای تکمیل نهایی آن به ٣۵ میلیارد تومان دیگر نیاز داریم. آبگیری اولیه سد در اسفندماه سال ٩٩ انجام شده و امسال اولویت بهره‌برداری ما سد نهب است و در کنار آن ٣.٧ کیلومتر راه جایگزین نیز در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین خاطرنشان کرد: طرح مهم بعدی شبکه آبیاری نهب به طول ٢۵ کیلومتر است که کانال اصلی ۵۶ درصد پیشرفت داشته و تا کنون اعتبار ١٠٠ میلیارد تومانی صرف آن شده به ۶٣ میلیارد دیگر اعتبار نیاز است.

وی عنوان کرد: طرح آبرسانی اولویت‌دار دیگر، تکمیل «سد بالاخانلو» است که از محل آن به ۵ شهر و ۱۳ روستا آبرسانی انجام خواهد گرفت و این سد ٨٢ کیلومتر خط انتقال دارد که پیمانکار مشغول فعالیت است و برای تکمیل ١٢٠٠ میلیارد اعتبار لازم دارد و نیز طرح اولویت‌دار وزارت نیرو است.

ستوده با تشریح این موضوع که طرح آبرسانی از سد طالقان به شهر آبیک و ١۴ شهر و ٩۴ روستا است، اظهار کرد: با انجام ١٧ و نیم  کیلومتر لوله‌کشی خط اصلی انتقال آب، آبرسانی به آبیک انجام شده و مابقی با تأمین اعتبار از جانب بانک پاسارگاد به اعتبار ٧۵٠٠ میلیارد تومان در حال انجام است.

وی مطرح کرد: «سد بومانک» از طرح‌های در دست مطالعه است که مرحله اول مطالعه تمام شده و در فاز دوم و در حال تکمیل گزارشات هیدرولوژی هستیم؛ انتقال آب از سرشاخه‌های الموت به قزوین از دیگر موضوعات مطروحه در شرکت آب منطقه‌ای است که موضوعاتی نظیر تونل انتقال در حال مطالعه است و سد مخزنی نیز در دست مطالعه قرار دارد.

این مسئول یادآور شد: گزارش تعادل‌بخشی و حفاظت از منابع آب در دستور کار ما قرار دارد که انسداد ١۵۴١ حلقه چاه غیرمجاز، نصب ٣٧١٠ دستگاه کنتور آب هوشمند و تعیین تکلیف چاه‌های فرم ٢ را انجام داده‌ایم که با این اقدامات ٨٨ میلیون مترمکعب آب حفظ شده است.

وی عنوان کرد: آزادسازی و رفع تصرف از ١١٧ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌ها از دستاوردهای ما طی سالی که گذشت بوده و در کنار آن ٩ کیلومتر از مسیر رودخانه‌ها لایروبی شد و ١١٠ کیلومتر از مناطقی که به نظر آسیب‌زا می‌آمد نیز مورد بازنگری و بعضاً لایروبی قرار گرفت.

ستوده گفت: از اقدامات شاخص در استان راه‌اندازی «بازار آب» است که قزوین به صورت پایلوت مجوز لازم برای اقدام را گرفته است به این صورت که قرار است یک درصد از آب کشاورزی بین کشاورزان با قیمت واقعی مبادله شود که بخشی از آب به نفع سفره آب زیر زمینی حفظ شود، این طرح هم اکنون آماده افتتاح است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین ادامه داد: در حال حاضر به دنبال باز تخصیص آب به صنایع سنگین و نیمه سنگین استان هستیم که این صنایع شناسایی شده و قرار است به جای استفاده از آب‌های زیرزمینی از پساب‌های بازیابی شده استفاده کنند.

وی با طرح این موضوع که کشور در حال حاضر در بحران کم آبی قرار دارد، عنوان کرد: در سال‌های اخیر بارندگی کم و در ۲ سال گذشته بارندگی کمتر هم شده، در سال آبی جاری، بارش ٢١٨ میلی لیتر بوده و نسبت به سال گذشته ١٠ درصد کاهش داشته است و قزوین در بین سه شهر کم آب و کاهش بارندگی کشور قرار دارد.

ستوده در پایان با اشاره به احیای دشت قزوین به عنوان مصوبه سفر رئیس جمهور به قزوین، خاطرنشان کرد: با توجه به تأکیدات در این زمینه کمیته احیای دشت قزوین به ریاست استاندار و با حضور دستگاه‌های مربوط و اساتید دانشگاه و دارندگان تجربه در این زمینه تشکیل شده و ان‌شاالله خروجی این کمیته نیز به نفع دشت قزوین خواهد بود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402033120288
  • خبرنگار : 50560