کلزا نسخه نجات از تنش آبی در آذربایجان غربی

نهادینه‌سازی کاشت دانه‌های روغنی یک ضرورت اساسی است، که در واقع گامی به سوی تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود.

دانه روغنی کلزا از جمله محصولات سازگار با آب و هوا و بافت خاک‌های آذربایجان غربی به شمار می‌رود، که از سوی دیگر با ضرورت مدیریت منابع آبی و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی روبه رو هستیم. بنابراین در طول سال‌های گذشته کاشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا در کانون توجه‌ مجموعه‌های مدیریتی، تسهیل‌گر و ... قرار گرفته است.

اصلاح الگوی کشت با کلزا امکان‌پذیر است

یک مهندس کشاورزی در گفت و گو با ایسنا بر ضرورت اصلاح الگوی کشت تاکید کرد و گفت: یکی از راهکارهای مهمی که امروزه برای مدیریت منابع آبی و عبور از تنش‌های آبی‌ اخیر ارائه می‌شود، اصلاح الگوی کشت است.

مهتاب خوانساری با بیان اینکه بنابراین متناسب با آب، هوا و حاصلخیزی خاک باید نسبت به اصلاح الگوی کشت اهتمام جدی صورت گیرد، اضافه کرد: از این رو باید کشاورزان در این راهکار پیشتاز شوند.

این مهندس کشاورزی بر لزوم تلاش همه‌جانبه برای حفظ منابع آبی زیرزمینی تاکید کرد و گفت: بنابراین کشت محصولات استراتژیک و کم‌آب‌بری همچون دانه روغنی کلزا را باید جایگزین محصولات آب‌بر همچون سیب‌زمینی کرد.

وی اضافه کرد: در سایه اقدامات اقناعی و فرهنگی که انجام گرفته است، کشاورزان به فعالیت در این زمینه تمایل نشان می‌دهند.

خوانساری با بیان اینکه، کلزا یکی از دانه‌های روغنی بسیار مهم است که با محیط و اقلیم طبیعی استان ما سازگاری دارد و کاشت آن در تحقق یافتن سیاست‌های اقتصاد مقاومت بسیار تاثیرگذار است، گفت: کاشت این محصول  در تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی شهروندان نقش مهمی را ایفا کند.

وی با بیان اینکه، کلزا بعد از سویا، آفتابگردان، بادام زمینی و کتان در رتبه پنجم دانه‌های روغنی قرار می‌گیرد، گفت: این گیاه دارای ۴۰ درصد روغن و ۲۳ درصد پروتئین بوده و در تولید انواع روغن به کار می‌رود.

 وی با بیان اینکه، کشت این محصول ارزشمند و کم آب بر به معنای واقعی کلمه مقرون به صرفه‌است، گفت: علاوه بر نقش مهمی که در افزایش تولید دارد، بهترین گزینه برای تناوب زراعی با گندم به شمار می‌رود، که در راستای اصلاح الگوی کشت یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی به شمار می‌رود که اخیرا مورد استقبال قرار گرفته است و امیدوار هستیم، این روند ادامه پیدا کند.

لزوم اطلاع‌رسانی درباره مزایای کاشت کلزا

یکی از کشاورزانی که به کاشت کلزا در مزرعه یک هکتاری خود اقدام کرده است، در این ارتباط اظهار کرد: سهولت کاشت، داشت و برداشت همچنین سوددهی مناسب از جمله عواملی است، که باعث می‌شود، کشاورزان به کاشت آن علاقه‌مند شوند.

رحمت‌الله شرافتی کاشت کلزا را باصرفه دانست و گفت: اگرچه بارها عنوان شده است، این دانه روغنی به آبیاری کم نیاز دارد و قیمت خرید این محصول نیز بالاتر است، اما لازم است، همچنان این اطلاعات ارائه شود، تا افراد بی‌اطلاع باخبر شوند.

وی بر لزوم پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان و پایین آوردن هزینه‌های تولید تاکید کرد و افزود: کاشت این محصول استراتژیک برای کشور حائز اهمیت است، اما اگر بسترها به صورتی فراهم شود که کشاورز نیز سود کافی ببرد، رغبت به کاشت آن بیشتر می‌شود.

برداشت محصول کلزا از اراضی کشاورزی در آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در نشست با کشاورزان پیشرو در ارومیه ضمن ابراز خشنودی از برداشت محصول کلزا از اراضی کشاورزی این استان، گفت: در سال زراعی ۱۴۰۱_۱۴۰۲، در ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی کلزا کاشته شده است.

خسرو شهبازی با بیان اینکه میزان کاشت کلزا امسال در مقایسه با  سال زراعی گذشته افزایش دارد، گفت: میزان خرید تضمینی سال گذشته این محصول ۳ هزار و ۹۲۸ تن می‌باشد، بنابراین پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۴ هزار تن کلزا برداشت شود.

وی ضمن اشاره به اینکه، نقده، پلدشت و بوکان بالاترین میزان تولید این دانه روغنی را در مقایسه با سایر شهرستان‌ها داشته‌اند، گفت: خرید این محصول به صورت تضمینی توسط اتحادیه شرکت‌های تعاون روستایی صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا؛ با توجه به اهمیتی که کاشت کلزا و سایر انواع دانه‌های روغنی دارد، لازم است بین کارشناسان و بهره‌برداران اراضی هماهنگی کافی وجود داشته باشد و اطلاعات موردنیاز در این زمینه به کشاورزان ارائه شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402033120264
  • خبرنگار : 50470