سیدمسعود حسینی سهشنبه ۳۰ خرداد در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه گردشگری مهمترین پتانسیل در همدان است، افزود: با شرایط منابع آبی فعلی باید گردشگری اولویت استان باشد.
وی با اشاره به اینکه ایران جزو پنج کشور برتر در حوزه میراثفرهنگی و ۱۰ کشور برتر در حوزه جذب توریست است، اظهار کرد: ثبت جهانی بهانهای برای اهمیت دو چندان گردشگری برای مدیریت شهری شد.
حسینی با بیان اینکه شهرداری بیش از ۳۰۰۰ میلیارد ریال بودجه به ثبت جهانی "هگمتانه و مرکز تاریخی همدان" اختصاص داده است، تصریح کرد: امسال جدارهسازی پیادهراههای بوعلی، اکباتان و میدان مرکزی همدان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه ثبت جهانی اصلیترین برنامه شهرداری در سالجاری است، بیان کرد: زیرساختهای لازم برای ثبت جهانی که بر عهده شهرداری همدان است، به خوبی در حال انجام است به طوریکه بازگشایی خیابان باستان، معبر اکباتان به دباغخانه، قرداد با شرکت عمارت خورشید، بازگشایی مقابل بلوار الوند و حذف آسفالت معبر حاج فضلالله از جمله این فعالیتها است.
حسینی با بیان اینکه در بودجه امسال پیاده راه سازی خیابان باباطاهر دیده شده است، مطرح کرد: در راستای آماده سازی زیرساختهای ثبت جهانی سرویسهای بهداشتی در رینگ اول شهر ساماندهی میشود.
شهردار همدان با اشاره به اینکه شستشوی جدارهها و همسانسازی جدارههای پیادهراههای بوعلی و اکباتان نیز انجام میشود، افزود: باید همه دستگاهها پای کار بیایند و نقش رسانه هم در این زمینه بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه شهر باید آماده پذیرایی از ارزیابان یونسکو شود، ادامه داد: اظهار نظر جامعه محلی و اقناعسازی بسیار مهم است و شهرداری در جایگاه خود در این حوزه یاریرسان است.
حسینی اضافه کرد: اصناف باید همراهی و مشارکت بیشتری برای اجرای استانداردهای یونسکو در ثبت جهانی داشته باشد تا این کار با موفقیت انجام شود.
وی با اشاره به اینکه امسال پیگیر هستیم دفتر وزارت خارجه در شهر همدان افتتاح شود، گفت: روشنایی پیادهراه اکباتان و زیباسازی آن در دستور کار است، اقناعسازی جامعه محلی باید با همکاری دستگاههای ذیربط انجام شود.
معرفی همدان به جهانیان با ثبت جهانی هگمتانه
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: ثبت جهانی هگمتانه باعث میشود همدان به دنیا شناسانده شود و ظرفیتها را بهتر ببیند و برای این امر مهم همه دست به دست هم دادهاند.
حمید بادامینجات با اشاره به اینکه ثبت جهانی همدان یکی از اولویتها و نگرانیهای اصلی فعالان گردشگری از سالهای قبل بوده است، افزود: شهرهایی که به لحاظ آثار تاریخی و فرهنگی و تمدن به همدان نمیرسند، چند اثر ثبت جهانی دارند اما همدان تاکنون موفق به این عنوان نشده است.
وی ادامه داد. از سال قبل که موضوع ثبت حهانی جدی شد، شورا در این مسأله ورود کرد و خوشبختانه اعضاء در این مورد اتفاق نظر داشتند و سیاستگذاریهای لازم برای اجرای پروژهها انجام شد.
بادامینجات با بیان اینکه قرار است شهرداری همدان شرکت تخصصی در حوزه گردشگری داشته باشد، اظهار کرد: اگر امسال شهرداری بافت راهاندازی شود میتوان از ظرفیت بزرگ رینگ مرکزی شهر که در دنیا بینظیر است در راستای توسعه گردشگری استفاده کرد.
وی در ادامه به پروژه گذر فرهنگی شهر همدان اشاره کرد و افزود: بناهای موجود در گذر فرهنگی باید احیاء شوند همچنین مقرر شده امسال شهرداری دو خانه واجد ارزش را احیاء کند و در راستای فعالیتهای فرهنگی به کار گیرد.
رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر همدان، با اشاره به اینکه ثبت جهانی همدان انتهای کار ما نیست، بیان کرد: سالهای قبل بنا بود دفتر منطقهای یونسکو در همدان ایجاد شود که محقق نشد، هدف از ایجاد این دفتر رونق گردشگری و ثبت جهانی بود.
بادامینجات با بیان اینکه قصد داریم در شبکه شهرهای خلاق وارد شویم و محور گردشگری غرب کشور هم باید شکوفا شود، گفت: پیگیری میکنیم که پیاده راههای بوعلی و اکباتان ماشین های برقی دائمی مستقر شود.
دفاتر تسهیلگری در بازار همدان تشکیل میشود
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان نیز از تشکیل دفاتر تسهیلگری در بازار همدان و گسترش این دفاتر در بافتهای ناکارآمد شهری خبر داد و بیان کرد: یکی از نقاط قوت شهرداری در سالهای اخیر تشکیل بافت تاریخی است که امیدواریم امسال راهاندازی شود.
امیر فتحیاننسب با اشاره به اینکه یکسانسازی تابلوهای جدارههای پیادهراههای اکباتان و بوعلی در حال انجام است، افزود: سالهاست که شهرداری وظایف خود را به تنهایی انجام داده اما بنا دارد ثبت جهانی را با همکاری مردم به سرانجام برساند.
فتحیاننسب با بیان اینکه در این راستا شرکت عمارت خورشید برنامههای تسهیلگری را در بازار انجام میدهد، افزود: بنا داریم این دفاتر تسهیلگری را در بافتهای ناکارآمد شهری گسترش دهیم.
وی در ادامه به گذر فرهنگی شهر همدان اشاره کرد و گفت: این گذر که از آرامگاه باباطاهر تا آرامگاه بوعلی را شامل میشود، ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری همدان است و میتواند سبب رونق گردشگری شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان در پایان از قرار گرفتن درهمرادبیگ همدان در میان لیست روستاهای هدف گردشگری خبر داد و گفت: این موضوع نیز در راستای رونق گردشگری شهر اتفاق میافتد.
ناوگان خدمات شهری همدان بهروز شود
معاون خدمات شهری شهرداری همدان نیز گفت: با توجه به تجهیزات شهرداری سعی شده نظافت شهر در حد ایدهآل باشد اما نیاز است ناوگان خدمات شهری همدان بهروز شود.
حامد جلیلوند با اشاره به اینکه ساماندهی مشاغل و دستفروشان پیادهراه اکباتان سالهای سال به صورت سلیقهی اداره میشد، افزود: ثبت جهانی هگمتانه بهانهای شد تا فرصت را غنیمت شمرده و در راستای ساماندهی آنها به کار گیریم.
وی با بیان اینکه طرح جامع ساماندهی مشاغل پس از تصویب به مناقصه گذاشته میشود، اظهار کرد: با توجه به تجهیزات شهرداری سعی شده نظافت شهر در حد ایدهآل باشد اما نیاز است ناوگان خدمات شهری همدان به روز شود.
انتهای پیام