تربیت فرزندان دختر و پسر چه تفاوت‌هایی دارد

یک روانشناس خانواده در چهارمحال و بختیاری گفت: در تربیت فرزندان دختر باید لطافت‌ها و ظرافت‌های دخترانه درنظر گرفته شود و مادران نیز توجه ویژه‌ای نسبت به مهرورزی به آن‌ها داشته باشند. فرزندان پسر نیز لازم است حالت غیرتمندی، شجاعت و سایر رفتارهای مردانه را از پدر یا برادر بزرگتر خود الگوبرداری کنند.

زهرا عطایی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص تربیت جنسی کودکان با اشاره به الگوپذیری کودکان از خانواده، اظهار کرد: اگر مادر در محیط منزل رفتارهای زنانه داشته باشد فرزند دختر او نیز ناخودآگاه تربیت جنسی دخترانه پیدا می‌کند و اگر پدر خانواده رفتار مردانه خوبی از خود نشان دهد به واسطه سرمشق‌گیری کودکان فرزند پسر او تربیت جنسی مطلوبی خواهد داشت.

این روانشناس خانواده افزود: اگر زمانی که مادر قصد تعویض لباس دارد این کار را در یک محیط پنهان انجام دهد فرزند دختر او نیز مفهوم مسائل خصوصی که تنها مختص خود فرد هستند را می‌آموزد و با این کار می‌توان به صورت غیرمستقیم تربیت جنسی کودکان را تامین کرد.

وی ادامه داد: با بالا رفتن سن کودک والدین می‌توانند با آن‌ها وارد گفتمان شوند و از طریق داستان‌گویی برای کودکان سطح تربیت جنسی آن‌ها را ارتقا بخشند، یکی از نکات مهم که باید مورد توجه والدین قرار بگیرد این است که فرزندان دختر خود را دخترانه و فرزندان پسر را نیز پسرانه تربیت کنند. درحقیقت لازم است والدین به تفاوت نوع تربیت فرزند دختر و پسر خود توجه داشته باشند.

این روانشناس خانواده با تاکید بر اهمیت گفتمان والدین با فرزندان خود در تربیت آن‌ها، اضافه کرد: برای مثال زمانی که فرزند دختر درحال برداشتن وسیله سنگینی از روی زمین است والدین می‌توانند فرزند پسر را برای کمک کردن به خواهر خود تشویق کنند. درواقع باید نقش کودکان در خانواده و به صورت غیرمستقیم به آن‌ها آموزش داده شود.

وی تصریح کرد: زمانی که اعضای خانواده درخصوص تمامی مسائل مشورت کرده و نظر یکدیگر را می‌پرسند کودکان نیز الگوپذیری می‌کنند. بنابراین در گام اول والدین باید دانش چگونگی زندگی کردن را بیاموزند و به این ترتیب فرزندان رفتارهای زنانه و مردانه والدین خود را دریافت کنند.

عطایی یادآور شد: یک موضوع کلی درخصوص کودکان وجود دارد مبنی بر اینکه نباید به آن‌ها دروغ گفته شود اما گفتن حقیقت هر موضوعی نیز ضرورت ندارد براساس این موضوع گفتن برخی موضوعات و معقولات به کودکان امکان‌پذیر نیست.

این روانشناس خانواده بیان کرد: برای مثال زمانی که کودک درخصوص نحوه تولد خود سوال می‌پرسد نباید به او دروغ گفته شود چراکه این کار می‌تواند اعتماد کودک به والدین را دچار خدشه کند اما مسلما بیان حقیقت نیز امکان ندارد بلکه می‌توان این موضوع را در قالب موضوعات محسوس که برای کودکان قابل لمس و درک هستند بیان کرد مثلا می‌توان موضوع تبدیل تخم‌مرغ به جوجه را به عنوان مثال برای کودک ذکر کرد.

وی خاطرنشان کرد: پاسخ دادن با صبر و حوصله به سوالات کودکان موجب می‌شود حساسیت کودک نسبت به موضوع موردنظر کاهش پیدا کند والدین نیز می‌توانند پس از ارائه این نوع پاسخ‌ها به کودکان سعی کنند توجه کودک را به مسئله دیگری جلب کنند، موضوع بسیار مهم این است که پس از ایجاد پرسش در ذهن و بیان آن توسط کودکان والدین نباید آن‌ها را بخاطر پرسش خود سرزنش کنند چراکه این کار می‌تواند حساسیت بیشتر کودکان را در پی داشته باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402033019661
  • خبرنگار : 50454