مدیرعامل شرکت آبفای ملایر اعلام کرد

تنها ۳۵ درصد از شهر ملایر شبکه فاضلاب دارد/افزودن ۱۰ درصد دیگر ظرف دو سال

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر با بیان اینکه ۳۵ درصد از شهر ملایر دارای شبکه فاضلاب شهری است، گفت: در صورت تزریق اعتبار، ظرف دو سال ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر معادل ۱۰ درصد به شبکه فاضلاب شهری اضافه خواهد شد.

ایمان حاجی‌ئی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه شبکه فاضلاب ملایر از یک عقب ماندگی ملموس رنج می برد، اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر شبکه فاضلاب شهری ملایر به عنوان نخستین شهر استان همدان که از نعمت تصفیه خانه برخوردار بوده، به دلایل متفاوت از جمله نبود اعتبارات، یکی از مشکلات و گلایه به جای مردم است.

وی به اجرای حدود پنج کیلومتر توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب در سال گذشته و واگذاری حدود ۱۰۰۰ اشتراک جدید فاضلاب خبر داد و افزود: با توجه به حجم کار باقی مانده ضروری بود در این زمینه اقدامات بیشتری انجام شود.

حاجی‌ئی با اشاره به پیگیری های مدیرعامل آبفای استان، فرماندار ویژه ملایر و نمایندگان مردم در مجلس برای تکمیل شبکه فاضلاب شهری، مطرح کرد: ۳۵ درصد از شهر ملایر دارای شبکه فاضلاب شهری است.

وی از تصویب ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل شبکه جمع آوری فاضلاب ملایر در جریان سفر رئیس جمهور به استان همدان خبر داد و گفت: با پیگیری های انجام شده، بخشی از این اعتبار در قالب تسهیلات ماده ۵۶ در بانک صادرات به مبلغ ۷۷ میلیارد تومان مصوب شد که با تزریق این اعتبار، پیشرفت چشمگیری در توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب ملایر ایجاد می شود همچنین مبلغ ۱۵ میلیارد تومان اعتبار جداگانه تخصیص یافته و با این اعتبار برای اجرای ۴.۵ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهری قرارداد منعقد شده و بخشی از آن اجرا شده است. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر با بیان اینکه در صورت تزریق اعتبار، ظرف مدت دو سال ۲۵ تا ۳۰ کیلومتر به شبکه فاضلاب شهری اضافه خواهد شد، مطرح کرد: با تکمیل این پروژه، در مجموع شبکه فاضلاب شهری به بیش از ۴۵ درصد خواهد رسید.

۲ مجتمع آبرسانی با پوشش ۵۴ روستا

وی با بیان اینکه برای این شهرستان در گذشته ۹ مجتمع آبرسانی با پوشش ۱۱۰ روستا تعریف شده است که برخی به دلایل مختلف نیمه کاره رها شدند، افزود: در حال حاضر دو مجتمع آبرسانی شامل مجتمع آبرسانی روستاهای پایین دست سد کلان و دیگری مجتمع آبرسانی علی آباد دمق- حسین آباد شاملو در شهرستان داریم که از اعتبارات ملی برخوردار هستند.

حاجی‌ئی با اشاره به ۳۸ روستای تحت پوشش مجتمع آبرسانی سد کلان و ۱۱ روستای تحت پوشش مجتمع آبرسانی علی آباد دمق، اظهار کرد: ایستگاه پمپاژ مجتمع آبرسانی علی آباد دمق در حال اجراست که تکمیل آن، بخش عمده ای از مشکلات آبی این روستا را برطرف می کند.

وی با بیان اینکه قرارداد خط انتقال آب به علی آباد دمق منعقد شده اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است، گفت: در مجتمع آبرسانی سد کلان نیز اقداماتی از جمله اصلاح شبکه آبرسانی روستای جوراب، عقد قرارداد احداث دو مخزن در روستاهای جوراب و علمدار علیا و حفر چاه در روستاهای مسیر سد کلان از جمله ملیان، تله کرد علیا، بیاتان علیا و سفلی و دره میانه انجام شده است.

حاجی‌ئی با اشاره به اینکه طی ۱۱ ماه گذشته ۱۵۱ میلیارد تومان پروژه های آبرسانی شهرستان تخصیص یافته است که برخی از پروژه ها به علت کمبود اعتبار تکمیل نشده اند، تصریح کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها و خشکسالی در حال حاضر چند روستا در سطح شهرستان با تانکر آبرسانی می شوند که پیش بینی می کنیم در تیرماه تعداد این روستاها افزایش یابد.

وی یکی از مشکلات عمده روستاها را استفاده از آب شرب برای احشام، آبیاری باغچه و .... دانست و با بیان اینکه در برخی مناطق با وجود منابع آبی، مردم از کمبود آب رنج می برند که علت مصرف غیر بهینه است، بر اهمیت بهینه سازی مصرف آب تأکید و مطرح کرد: هزینه استحصال هر مترمکعب آب بین ۷ تا ۱۰ هزار تومان است این در حالیست که مردم با مصرف بهینه برای هر لیتر آب، ۳۰۰ تومان پرداخت می کنند.

۱۳۴ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب ملایر

وی با بیان اینکه بیش از ۱۳۴ روستا در شهرستان تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب هستند، افزود: سال گذشته هفت حلقه چاه در روستاهای حرم آباد، بوربور، علی آباد، چشمه ساران، پیرخداوردی، مهدی آباد و کمری حفر و با همکاری اداره برق، خط برق روستای کمری اجرا شد و خط انتقال آن در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر با اشاره به اینکه دو حلقه چاه نیز در روستاهای منگاوی و الفاووت در حال حفاری هستند، اضافه کرد: در این مدت سه حلقه چاه لایروبی و بهسازی شده و کارهای تجهیز برخی از این چاه ها در حال انجام است.

وی با اشاره به ساخت مخازن آب در دو روستای سیاچغا و عشاق اظهار کرد: حجم مخزن ذخیره ای سیاه چغا ۱۰۰ مترمکعب و حجم مخزن ذخیره ای عشاق ۲۰۰ مترمکعب است.

حاجی‌ئی از حل مشکل شبکه آبرسانی روستای حاجی آباد خبر داد و گفت: در روستای منگاوی به علت نبود خط برق، از سلول های خورشیدی با اعتباری بیش از ۴۰۰ میلیون تومان برای پمپاژ آب از چاه استفاده می شود.

استفاده از دستگاه های کلرزنی به وسیله آب ژاول

وی استفاده از دستگاه های کلرزنی گازی برای ضدعفونی آب شرب را یک تهدید امنیتی بهداشتی دانست و گفت: یکی از اولویت های ما خرید دستگاه های کلرزنی به وسیله آب ژاول و حذف دستگاه های کلرزنی گازی بود که با تأمین منابع مالی تعداد ۸۰ دستگاه خریداری شد.

حاجی‌ئی افزایش سالم سازی آب و حذف مخاطرات امنیتی، قابلیت سرقت و انفجار را از جمله مزایای استفاده از کلرزنی به وسیله آب ژاول برشمرد و خاطرنشان کرد: در این شهرستان به عنوان نخستین شهرستان در استان همدان، تمام دستگاه های کلرزنی گازی در سطح شهر و روستاها حذف شد.

وی به توسعه و اصلاح شبکه آبرسانی شهر و روستا به میزان ۱۸ کیلومتر طی ۱۰ ماه اخیر اشاره و تصریح کرد: بازگشت استقلال به شرکت آب و فاضلاب ملایر، صدور احکام کارگزینی و عزل و نصب ها بدون هیچ دخالت استان از دیگر اقدامات انجام شده در بحث نیروی انسانی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر با اشاره به ۱۲ میلیارد تومان مطالبات این شرکت از مجموع مشترکین خانگی و غیرخانگی، از مردم خواست با پرداخت این مطالبات، شرکت را در توسعه و گسترش خدمات آب و فاضلاب یاری دهند.

۲۰ چاه خارج شده از مدار ملایر در حالت استند بای هستند

وی در بخش دیگری با اشاره به پروژه انتقال آب از سد کلان به شهر ملایر اظهار کرد: با همکاری مدیرعامل آبفای استان و شرکت آب منطقه ای خط انتقال آب از سد کلان به شهر ملایر به اتمام رسید و مخازن پشت سپاه و تپه پیرویلان مملو از آب تصفیه شده سد کلان شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر با تأکید بر اینکه در حال حاضر حدود ۹۵ درصد آب شرب ملایر از سد کلان تهیه و استحصال و مابقی از سه چاه تأمین می شود، ادامه داد: پیش از این آب شرب ملایر از طریق ۲۷ حلقه چاه تأمین می شد و در حال حاضر این تعداد به سه حلقه کاهش یافته است که کاهش استفاده از منابع آب زیرزمینی و کاهش مصرف انرژی را به دنبال دارد.

وی با تأکید بر اینکه برای تأمین آب شرب ملایر در فصل تابستان تمهیدات لازم اندیشیده شده و اُفت فشار در هیچ منطقه ای نخواهیم داشت، گفت: ۲۰ چاه خارج شده از مدار، در حالت استند بای هستند و اگر روزی خط انتقال سد کلان بشکند و به هر علتی منابع سد را از دست دهیم، چاه ها به مدار بهره برداری بازمی گردند.

حاجی‌ئی با بیان اینکه تصفیه خانه سد با ظرفیت ۴۰۰ لیتر در ثانیه، ۹۵ تا ۹۸ درصد آب شرب شهر را تصفیه می کند، یادآور شد: فاز نخست طرح آبرسانی در بخش خطوط انتقال مشکلاتی داشت که برطرف شد و در دولت سیزدهم به طور کامل در مدار قرار گرفت، فاز دوم نیز از بهمن ماه سال گذشته وارد مدار شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402033019392
  • خبرنگار : 50416