خلاصه مهمترین اخبار مجلس در ۲۹ خرداد؛ کارت زرد برای سجادی/بررسی بازار دارو با حضور سه مسئول

بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در مورد عملکرد دستگاه‌ها درباره دارو و تجهیزات پزشکی و کارت زرد نمایندگان به وزیر ورزش از مهمترین خبرهای جلسه علنی امروز (دوشنبه) بیست و نهم خرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی بود که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی سوال روح الله نجابت نماینده شیراز از وزیر ورزش و جوانان و رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت در مورد عملکرد دستگاه‌ها درباره دارو و تجهیزات پزشکی در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

اولین دستوکار جلسه علنی امروز،‌ بررسی سوال روح الله نجابت نماینده شیراز از وزیر ورزش و جوانان بود که با اشاره به وعده وزیر ورزش مبنی بر تهیه طرح سند آمایش توسعه ورزشی کشور در زمان رای اعتماد در بازه زمانی سه ماهه، پرسید: چرا تهیه سند آمایش توسعه ورزشی به نتیجه نرسیده است؟

در ادامه حمید سجادی درباره سند ملی آمایش سرزمین گفت: تهیه سند آمایش سرزمین از تکالیف وزارت ورزش و جوانان است که در روز رای اعتماد وعده انجام آن را دادم؛ این سند درباره حوزه زیرساخت است.

وی همچنین در پاسخ به اینکه چرا بی‌عدالتی در توزیع زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی در کشور وجود داردف توضیح داد که ۷۱ اماکن ورزشی در سامانه جامع مبین ثبت شده است. ۹۲۵ مجموعه ورزشی و ۱۱ هزار و ۶۸۸ ورزشکده داریم که از این تعداد ۷ هزار و ۵۵۹ فضای سرپوشیده و ۴ هزار و ۳۹ فضای روباز داریم و برخی هر دو هستند؛ در مجموع ۱۲ هزار و ۶۸۴ فضای ورزشی در کشور داریم.

اما توضیحات وزیر ورزش و جوانان درباره علت بی‌عدالتی در توزیع زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی برای نمایندگان قانع کننده نبود و بدین ترتیب از مجلس کارت زرد دریافت کرد.

در پی تذکرات متعدد نمایندگان، دیروز وزیر کشور ابلاغیه مورد انتقاد نمایندگان (جلوگیری از ورود نمایندگان به پروژه‌ها و کارها)، را اصلاح کرد.

مجتبی ذوالنور نائب رئیس مجلس هم در جلسه علنی امروز با بیان اینکه این ابلاغیه تعرض به جایگاه نمایندگان بود و براساس اصلاح صورت گرفته ملغی اثر شد، گفت: دستگاه‌های اجرایی باید قدردان زحمات نمایندگان ملت باشند که خارج از تکلیف قانونی خود و با تحمل مشکلات برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کنند لذا اینگونه برخورد با نمایندگان درخور و شایسته مجلس و دستگاه‌های اجرایی نیست.

برخی نمایندگان مجلس نیز امروز خطاب به وزیر کشور نطق و تذکرهایی علیه معاون سیاسی وی و رئیس ستاد انتخابات داشتند.

ناطقین مجلس

شریعتی: برنامه هفتم تنها فرصت جبران عقب ماندگی در حوزه مدیریت انرژی کشور است

فرهنگی: مالیات باید از سود و درآمد کسر شود نه از دارایی

قاضی‌زاده هاشمی: اجرای برنامه هفتم نیازمند مدیران تحول‌خواه است

رضایی: در مقابل حملات ترکیبی دشمن همه باید هوشیار باشند

***

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، سلمان اسحاقی سومین گزارش این کمیسیون در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور را با استناد به ماده ۱۰۷ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قرائت کرد.

بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم که در جریان بررسی این گزارش در صحن مجلس حاضر شده بود، تاکید کرد: زنجیره تامین دارو و تجهیزات پزشکی از حلقه‌های مختلفی تشکیل شده و برای هماهنگی بین بخش‌ها قرارگاه تدابیر ویژه دارویی تشکیل شده و جلسات آن مرتبا برگزار می‌گردد. دستگاه‌های نظارتی مالی نیز فعال است حوزه بازرسی وزارت بهداشت به صورت فعالانه کار را پیش برده و تاکنون ۸ شرکت و ۱۵۰ داروخانه به دلیل تخلفات تعطیل شده است.

یکی دیگر از مهمانان امروز جلسه علنی، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد بود که تاکید کرد: وزارت اقتصاد تمام تلاش خود را به کار گرفته تا ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرکات کشور تسریع شود.

همچنین محمد رضوانی‌فر رییس گمرک با بیان اینکه ترخیص دارو به صورت ۹۰ درصدی انجام می‌شود، گفت: امکان پرداخت نسیه دارو و استفاده از ظرفیت ماده ۴۲ قانون امور گمرکی فراهم شده که به موجب آن با تضمین بالاترین دستگاه مقام اجرایی، ترخیص صورت گیرد.

در ادامه بررسی های مربوط به این گزارش، حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت ‌و درمان با بیان اینکه همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد، گفت: مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکت‌های پخش به میزان نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است.

میرمحمدی: تولیت دارو و تجهیزات پزشکی در اختیار وزارت بهداشت باشد

بندپی: مردم در تامین دارو با مشکلات جدی مواجه هستند

خاتمی: ارز ناچیزی برای ثبت سفارش‌های تجهیزات و ملزومات پزشکی تخصیص پیدا می‌کند

روح‌الامینی: انبارهای گمرک تا سقف پر از دارو و تجهیزات پزشکی است

بابایی کارنامی: بیماران خاص در تامین دارو با مشکل مواجه هستند

کوچکی‌نژاد: تعارض منافع مشکل اصلی بازار دارو است

علیرضا سلیمی: ۶۰هزار میلیارد تومان از منابع وزارت بهداشت در کجا هزینه شده است؟

نماینده ایلام: قبل از آغاز مراسم اربعین زیرساخت های بهداشتی و درمانی در مهران فراهم شود

بعد از بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور محمدباقر قالیباف  در جمع بندی مباحث مطرح شده، گفت: موضوع صفرشدن نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی را در جلسه سران قوا دنبال می‌کنم که در حال حاضر این نرخ یک درصد است.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

قالیباف در پاسخ به محمدیاری: وزیر کشور ابلاغیه مورد انتقاد نمایندگان را اصلاح کرد

نوروزی: اولین برنامه وزیر جدید جهاد خرید گندم باشد/قالیباف: مخبر دستوراتی صادر کرده است

حسینی کیا: نظام دریافت حقوق بازنشستگان اصلاح شود

ایزدپناه: مردم ایذه از اتفاقات اخیر توسط عده‌ای آشوبگر ابراز بیزاری می‌کنند

حسینی خواستار تسریع پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری شد

علیپور: مشکل آب ماکو حل شود

حاتمی: اصلاحات طرح بیمه کارگران ساختمانی در دستور کار مجلس قرار گیرد

انتقاد نماینده لاهیجان از عدم پرداخت ۲۵ درصد از مطالبات چای‌کاران

سرگزی: همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرایی شود

نماینده شوش: دولت نسبت به پرداخت خسارات ناشی از خشکسالی به کشاورزان اقدام کند

نظری: هیات رئیسه مجلس اسامی دریافت کنندگان خودرو را اعلام کند

پاک فطرت: حقوق فرمانداران، بخشداران و دهیاران ترمیم شود

***

در پایان نیز یک عضو هیات رئیسه سوالات نمایندگان را از وزیر بهداشت و درمان و دادگستری اعلام وصول و تذکرات کتبی نمایندگان مجلس خطاب به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402032919098
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها