حجت الاسلام مجید آقاجانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: امام جواد(ع)، به نام«محمد» و کنیه «ابو جعفرثانی» در بین شیعیان شناخته شده و با القاب دیگری مانند جواد و تقی مشهور گشته است که این القاب به خاطر تقوا، پاکدامنی، سجدههای طولانی، کرم، جود و بخشش این امام بزرگوار بوده است.
وی افزود: امام محمد تقی(ع) در هشت سالگی به امامت منصوب شده و در ۲۵سالگی به شهادت رسیده است، به همین دلیل و به خاطر جوانی و دوران کوتاه امامت ایشان، در موضوعات کمتری از ایشان سخن به میان آمده است، در حالی که در مباحث متفاوت مانند معاصر بودن با مامون و معتصم عباسی و کشمکش های پایانی حکومت بنی عباس، میتوان به نقش ایشان اشاره کرد.
وی در مورد فضائل اخلاقی نهمین امام شیعیان گفت: خصوصیات اخلاقی امام جواد(ع) مانند پیامبر اکرم(ص) یک الگوی حسنه بوده و عاشقان اهل بیت(ع) می توانند ادب و احترام و نرم خوی بودن در برابر دشمنان را الگوی خود قرار دهند.
آقاجانی افزود: علم امام جواد(ع) از نوع علم لدنی بوده و شرکت در مجالس علمی و جوابگویی ایشان زبانزد بوده است.
وی ادامه داد: از جمله احادیثی که از این امام بزرگوار بیان شده و می توان در زندگی از آن استفاده کرد این است که حضرت میفرمایند« مؤمن به سه خصلت احتیاج دارد: اول، توفیق الهی؛ دوم، واعظ درونی و سوم، پذیرش نصیحت از دیگران» و این، بدین معناست که برای ادامه زندگی و عبودیت احتیاج به توفیقات خداوند متعال داریم و همچنین مؤمن نیاز به موعظه نفس و قبول نصیحتها و اندرزهای دیگران دارد.
انتهای پیام