محمد فوقی امروز در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که اسناد بیشتری در میان اعضای این خانواده باقی مانده، اظهار کرد: افراد اطلاعات اندکی درباره ارزش و اهمیت این اسناد دارند. این مدیریت با اطلاعرسانی مناسب، زمینه جمعآوری اسناد یادشده را فراهم ساخت که در حفظ هویت تاریخی و گشایش گرههای کور تاریخی این مرز و بوم اهمیت فراوانی دارد.
وی درخصوص اسناد اهدایی گفت: این اسناد مربوط به ابتدای دوره قاجار و پهلوی بوده و موضوعاتی مانند فرمانها، مبایعهنامه، وصیتنامه، ماترک اموال، وقفنامه و قباله ازدواج از جمله قباله ازدواج "آیتالله سید محمدباقر هاشمی گیلهکلائی" از روحانیون برجسته استان مازندران را شامل میشود.
فوقی افزود: در میان این اسناد قبضهای مربوط به رسید دریافت و پرداخت خمس و زکات وجود دارد که اطلاعات ارزشمندی درباره هویت مذهبی و فرهنگی مردم این دیار و پایبندی آنها به احکام شرعی و دینی در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی مازندران خاطرنشان کرد: اسناد تحتحفاظت یکی از شاخصهای توسعه فرهنگی هر کشور شمرده میشوند، این مدیریت تلاش دارد از این اسناد در جهت صیانت فرهنگ و هویت مازندران، ثبت و بهرهبرداری به عنوان منابع پژوهشی و استفاده نسل جوان حفاظت نماید، چراکه اسناد و آثار باقیمانده از نسلهای پیشین بیانگر تمدن و فرهنگ بومی و ملی مردم مازندران از گذشته تاکنون بودهاست.
انتهای پیام