حجتالاسلام سید محی الدین طاهری یکشنبه ۲۸ خرداد در جلسه جامعه روحانیت شیراز که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، به مشکلات کشاورزان اشاره و بر لزوم توجه همه مسئولان و دستگاهها به رفع این مشکلات تاکید کرد.
او گفت: کشورهای اروپایی مکانهایی برای فروش محصولات کشاورزی توسط کشاورزان مهیا میکنند، چرا نباید در کشور ما اینگونه باشد تا کشاورز محصولات خود را مستقیما و بدون حضور دلال به بازار عرضه کند.
طاهری گفت: اگر یک کشاورز برای فروش تولیداتش قصد نزدیک شدن به نقطهای مانند دروازه کازرون شیراز را داشته باشد، چه بر سراو میآورند، آیا اجازه حضور به او خواهند داد؟ لازمه فراهم شدن زمینه برای عرضه مستقیم کالای کشاورزی اینست که جهادکشاورزی، صمت و شهرداری با هماهنگی نقاطی از شهر را به عنوان محل عرضه مستقیم کالا توسط کشاورزان در نظر بگیرند.
او گفت: کشاورزان زحمات بسیاری را متحمل میشوند اما متاسفانه محصولات خود را آنچنان که باید به فروش نمیرسانند، حضور دلالها مانع از این کار میشود، چرا باید یک کشاورز سیب زمینی را سر مزرعه کیلویی مثلا ۵ هزار تومان بفروشد، اما در میدان میوه و ترهبار این کالا به ۱۰ هزار تومان و در دکان میوهفروشی به 20 هزار تومان فروخته شود؟ وانتهایی که کنار بعضی خیابانها اقدام به عرضه میوه و ترهبار میکنند کشاورز نیستند، آنان میوه فروش نرفته در مغازه را کنار خیابان با همان قیمت عرضه میکنند.
طاهری دولت را تاجر و صنعتگر و کشاورز و دامدار خوبی ندانست و یادآور شد: دولت باید فقط نظارت و برنامه ریزی داشته باشد، دولت باید زمینه را برای کشاورز فراهم کند، برخی از کشاورزان به دلیل ارزانی محصولشان اصلا محصول خود را برداشت نمیکنند.
تولیت آستان حضرت سیدعلاالدین حسین(ع) با اشاره به گرانی میوه در بازار خرده فروشی، گفت: چند درصد مردم جامعه میتوانند میوههای تابستانه با این قیمتها را بخرند؟ چرا باید یک خانواده با حسرت از جلو میوه فرورشی رد شود، جامعه روحانیت شیراز این درخواست را از دولت دارد تا این گرانیها را مدیریت، یا حداقل آن را نظارت کند.
او همچنین نبود بسته بندی مناسب را یکی دیگر از مشکلات کشاورزان برشمرد و خاطرنشان کرد: در حالیکه ایران از بهترین تولیدکنندگان سیب درختی است، این محصول را از سایر کشورها وارد میکنیم؛ زیرا بسته بندی مناسب و نحوه فروش مطلوبی دارد؛ باید مشکلات فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی رفع شود.
طاهری در خصوص دامپروری و جلوگیری از قاچاق نیز گفت: باید جلو قاچاق دام در فارس گرفته شود، این استان دارای بهترین ظرفیت برای دامداری است، چراکه عشایرانی فراوان در خود دارد و عشایر بهترین نگاه دارنده و پرورش دهنده دام هستند در واقع شغل عشایر اصلا دامپروری است،
او ضمن قدردانی از دادستان عمومی و انقلاب شیراز به دلیل برخورد با آبیاری کشاورزی با فاضلاب تصریح کرد: اگرچه از بسیاری آبیاریهای فاضلاب جلوگیری شده است اما باز هم این مورد وجود دارد که اگر برطرف نشود بر روی محیط زیست اثر میگذارد.
دبیر جامعه روحانیت شیراز همچنین خاطرنشان کرد موضوع کشتار غیر بهداشتی دامها یکی از موارد مهمی است که باید از آن جلوگیری شود.
انتهای پیام