به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی اخوتپور با تاکید بر اینکه به هر تبلیغی که در فضای مجازی منتشر میشود، اعتماد نکنید، اظهار کرد: ادعاهای درمانی که در فضای مجازی یا برخی مراکز غیر معتبر برای درمان مطرح میشود پایه و اساس علمی ندارد.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد به دلیل طولانی شدن روند درمان یا عدم تمایل به مصرف دارو جذب تبلیغات فریبدهنده میشوند، هشدار داد: مراقب باشید و بدون تحقیق و بررسی به این افراد اعتماد نکنید.
این متخصص ارتوپد با اشاره به اینکه گرفتگی عضلات یا اصطلاحا قلنج به دلیل وضعیت قرارگیری بدن و استفاده بیرویه از گوشیهای هوشمند و سیستمهای الکترونیکی تبدیل به معضلی شایع شده است، خاطرنشان کرد: زندگی پشت میزی مهمترین علت گرفتگی عضلات است.
وی تاکید کرد: تنها راه درمان قلنج مشورت با پزشک متخصص و انجام مداخلات دارویی و یا ماساژهای تخصصی توسط افراد مجرب علمی است.
او با یادآوری اینکه گرفتگی عضلانی باید توسط متخصصان و در مراکز معتبر درمانی انجام شود، تاکید کرد: دستکاریهای غیر علمی توسط افراد آموزش ندیده، میتواند صدمات جبرانناپذیری به دنبال داشته باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: ماساژ درمانی روشی علمی و شناخته شده است؛ این نوع درمان به صورت چند مرحلهای و صرفا توسط متخصصان این رشته انجام میشود.
اخوتپور بیان کرد: افرادی که تخصص کافی ندارند در فضای مجازی و صرفا با هدف سودجویی دست به تبلیغاتی فریبنده میزنند؛ این افراد سعی دارند با نمایش حرکات فریبنده و ایجاد صدای شکستن قلنج مخاطبان خود را نسبت به درمان قطعی مطمئن کنند؛ در حالی که باز شدن عضلات با صدا انجام نمیشود.
وی توضیح داد: برای مثال ممکن است حتی با فشار دادن برخی عضلات دست هم صدای شکستن قلنج را بشنوید و یا برای لحظهای درد یا خستگی دست شما التیام یابد؛ اما این به این معنا نیست که درمانی برای فرد انجام شده است.
او با بیان اینکه قلنج درمان دارویی و غیردارویی دارد، هشدار داد: ماساژورهایی که ادعا میکنند گرفتگی عضلات را درمان میکنند معمولا افرادی هستند که آموزش کافی ندیدهاند، فقط میدانند باید به کدام نقطه از بدن فشار بیاورند تا صدای شکسته شدن قلنج از آن خارج شود، مراقب باشید و فریب این تبلیغات را نخورید.
وی ادامه داد: این افراد معمولا گیرندههای صوتی در مکانی قرار میدهند و با تقویت صداها دست به تبلیغاتی با ادعای درمان قطعی قلنج میزنند.
وی با بیان این که اگر فردی دچار مشکلات زمینهای بدو تولد و یا مبتلا به درگیری عصب باشد با دستکاری افراد ناشی دچار مشکلات جدیتر خواهد شد، عنوان کرد: فشارهایی که به ستون فقرات و یا برخی عضلات وارد میشود عوارض جبرانناپذیری مثل فلج دائمی و یا حادتر شدن شرایط را بهدنبال خواهد داشت.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی در خاتمه به افرادی که مشاغل اصطلاحا پشت میزی دارند و یا با کامپیوتر و گوشی زیاد کار میکنند، توصیه کرد: حتما بعد از هر ۱۵ دقیقهای که پشت میز کار میکنید چند حرکت ساده کششی در حد ۳۰ ثانیه انجام دهید.
انتهای پیام