دکتر نادر صاکی در جشن کاشت هزارمین حلزون شنوایی در مرکز کاشت حلزون خوزستان که امروز (۲۷ خردادماه) برگزار شد، اظهار کرد: کاشت حلزون، رفع معلولیت است و تنها معلولیتی که درمان میشود، ناشنوایی است. یک فرد ناشنوا، هوش و استعداد خوبی دارد و تنها مشکلشان ناشنوایی است که رفع میشود. کودکانی که کاشت حلزون انجام دادهاند، هیچ تفاوتی با کودکان دیگر ندارند و تنها تفاوتشان چراغ سبزی است که بالای گوششان قرار دارد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: خوزستان بسیار دیر کار کاشت حلزون را آغاز کرد زیرا با وجود هشت سال جنگ تحمیلی و دیگر مشکلات، جمعیت ناشنوای بزرگی دارد و سازمان بهزیستی برای آگاهی بخشی در خصوص حمایت از ما برای کمک به این افراد در حال فعالیت است. ما به عنوان افراد دانشگاهی کنار این سازمان هستیم تا به بهترین نحو این خدمت را به مردم ارائه دهیم. بنا به گفته دیگر مراکز کاشت حلزون، یکی از رفرانسهای کاشت حلزون در ابعاد مختلف، مرکز کاشت حلزون خوزستان است که ۳۷ نفر در کنار هم در حال ارائه این خدمت به مردم هستند.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان گفت: برگزاری جشن برای انجام هزارمین کاشت حلزون به منظور آگاهیبخشی به مردم است تا بدانند چنین خدمتی در خوزستان ارائه میشود زیرا بسیاری از مردم از این موضوع اطلاع ندارند. این جشن همچنین برای قدردانی از زحمات افرادی است که یک هزار خانواده را شاد کردهاند.
صاکی گفت: موفقیت مرکز در گرو این است که تشکیلات خوب اداره شوند بنابراین استمرار این کار نیازمند حمایت است زیرا سازماندهی این تشکیلات از سال ۱۴۰۲ تغییر پیدا کرده که مسئولیت ما را سخت کرده است و باید صد برابر سال گذشته زحمت بکشیم تا مانند سال قبل کار انجام شود. بخشی از کار تحت عنوان رایگان شدن انجام پروتز به صورت عالی انجام شده اما بخش دوم آن ناقص است و چگونگی حمایت این تیم در دست بررسی سیستمها و نهادهای وزارتی است.
وی با اشاره به برگزاری سه روزه اردوی این تیم برای شناسایی کودکان ناشنوا در ایلام و شناسایی ۲۵ کودک دچار ناشنوایی، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم کاشت حلزون را از نظر مفاهیم و قدرت آن در جامعه تکثیر دهیم. تمام تلاش بر این است که این کار در خوزستان نگهداشته شود و توسعه یابد.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی خوزستان بیان کرد: در حال حاضر پتانسیل توسعه کاشت حلزون در خوزستان وجود دارد اما بسیاری نمیدانند که چنین کاری در استان انجام میشود بنابراین انتظار میرود این گستره فعالیت به گونهای اطلاعرسانی شود تا بتوانیم این خدمات را در سن طلایی کاشت حلزون انجام دهیم.
وی افزود: سن طلایی کاشت حلزون در کودکان زیر دو سال است و اگر کودکی زیر دو سال، شناسایی و درمان وی آغاز شود، میتوانیم توانمندی این کودک را تضمین کنیم اما پس از آن میزان توانمندی شنوایی و نتیجه به تدریج کمتر میشود.
صاکی عنوان کرد: توصیه میشود نوزادان دچار مشکلات شنوایی در زایشگاه، شناسایی و برای درمان ارجاع داده شوند تا در سن طلایی، عمل کاشت حلزون را انجام دهند، صحبت کنند و به مدرسه عادی بروند.
انتهای پیام