امین اکبری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه خانه تاریخی ورثه محسنی به عنوان مرکز اسناد تاریخی شهرداری اراک در سال های گذشته مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی با بیان اینکه این خانه مربوط به اواخر دوره قاجاریه است که توسط شهرداری اراک تملک شد، افزود: در حال حاضر بخش عمده ای از این خانه با هزینه بالغ بر ۱.۵ میلیارد تومان مورد مرمت قرار گرفت و ۵۰۰ میلیون تومان نیز برای تاسیسات زیربنایی و جمع آوری لوله های گاز و گرمایش از کف و بهسازی تاسیسات برقی و آبی هزینه شد و مرمت های دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
اکبری بیان کرد: برای مرمت کل بنا، اعتباری بالغ بر دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برآورد شده که مناقصه آن انجام شده است و حدود ۹ ماه کار اجرایی و مرمتی برای این خانه تاریخی به عنوان یکی از ابزارهای هویتی شهر اراک انجام می گیرد. خوشبختانه مجموعه شورا و شهرداری دید مثبتی به پروژه دارند و از اختصاص بودجه برای مرمت دریغ نمی کنند.
وی با تاکید بر اینکه در ۹ ماه آینده پروژه مرمتی این خانه به صورت کامل خاتمه می یابد، گفت: یکی از اتفاقات بسیار خوب انجام شده، اتصال این خانه با قلعه حاج وکیل موزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان مرکزی است به شکلی که یک راه ارتباطی بین این دو خانه تاریخی ایجاد شده و نیازی نیست که برای بازدید، شهروندان از یکی از خانه ها خارج شده و بخشی از منطقه را دور بزنند تا خانه دیگر را بازدید کنند.
سرپرست مرکز اسناد تاریخی شهرداری اراک تصریح کرد: علاوه بر مرمت، نگهداری خانه های تاریخی امری بسیار مهم است و مسلما اگر مرمت خانه تاریخی ورثه محسنی خاتمه یابد باید مراتب نگهداری آنرا دنبال کنیم. شهرداری اراک در حفظ خانه ها و بافت تاریخی شهر اقدامات خوبی را انجام داده است که بخشی از این اقدامات مثبت به مرمت بازار تاریخی مربوط می شود و نسبت به حفظ هویت شهر نگاه خوبی در شهرداری وجود دارد.
اکبری در خصوص اقدامات تبلیغی برای جذب گردشگر و بازدیدکننده به مجموعه خانه های تاریخی از جمله خانه ورثه محسنی، گفت: اگر تا امروز قدری برای این خانه تبلیغات کم است، به دلیل تکمیل نشدن روند مرمتی است، قطعا با تکمیل مرمت، مراتب تبلیغی برای جذب بازدیدکننده به خوبی دنبال خواهد شد.
انتهای پیام