راه‌اندازی مرکز تخصصی جلبک در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد

مرکز تخصصی جلبک با بیش از ۲۰۰ سویه باکتری بومی جمع‌آوری شده از نقاط مختلف ایران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر بهاره نوروزی، عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوری‌های همگرای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص، گفت: امروزه با شناسایی اهمیت جلبک‌ها در زندگی روزانه بشر، توسعه کیفی و ورود به بازار عرضه و تقاضای آن، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. جلبک‌ها، در حقیقت گروه وسیع و متنوعی از موجودات زنده عموماً فتوسنتز کننده را تشکیل می‌دهند که ازنظر شکل، فیزیولوژی و زیستگاه طبیعی تفاوت‌های چشمگیری با یکدیگر دارند.

وی با بیان اینکه از ریزجلبک‌ها می‌توان برای تولید گسترده‌ای از متابولیت‌ها مانند پروتئین، چربی، کربوهیدرات، کارتنوئیدها و یا ویتامین‌ها برای سلامت، تغذیه و مواد افزودنی، مواد آرایشی و برای تولید انرژی استفاده کرد، افزود: از این نوع از جلبک‌ها به‌منظور افزایش ارزش غذایی مواد غذایی و خوراک دام با توجه به ترکیب شیمیایی آن‌ها، می‌توان استفاده کرد. همچنین آن‌ها نقش بسیار مهمی در پرورش آبزیان دارند و می‌توان آن‌ها را در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده کرد. 

به گفته دکتر نوروزی، از انواع پلی ساکاریدهای استخراجی از ماکرو جلبک‌ها یا جلبک‌های دریایی که به سه گروه جلبک‌های قهوه‌ای، قرمز و سبز طبقه‌بندی می‌شوند، می‌توان در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و دارویی استفاده کرد. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: با توجه به پیگیری‌ها و حمایت معاونت فناوری و نوآوری واحد علوم و تحقیقات و همکاری دانشکده علوم و فناوری‌های همگرای این واحد، مقرر شده تا مرکز تخصصی جلبک در واحد علوم وتحقیقات راه‌اندازی شود و به بهره‌برداری برسد. 

وی افزود: این در حالیست که مرکز تخصصی جلبک واحد علوم و تحقیقات با در اختیار داشتن مجموعه کشت میکروبی سیانوباکتری‌ها با بیش از ۲۰۰ سویه باکتری بومی جمع‌آوری شده از نقاط مختلف ایران (آب‌های شور، شیرین، خاک‌های زراعی و شالیزار) و ثبت جهانی آن با کد هرباریومی Alborz در سایت NYBG Steere herbarium، از سال ۲۰۱۸ تا کنون خالص‌سازی و شناسایی مولکولی شده است. 

به نقل از روابط عمومی واحد علوم وتحقیقات، دکتر نوروزی با بیان اینکه سویه‌ها با نام‌های اختصاصی در بانک ژن ثبت شده و دارای کد دسترسی هستند، تصریح کرد: واحد علوم و تحقیقات با وجود توانمندی‌های علمی و پژوهشی و وجود آزمایشگاه‌های تخصصی، هم‌اکنون در زمینه‌های مختلف تولید، تاکسونامی، بهره برداری (تولید بیودیزل، مواد دارویی و آرایشی، مواد غذایی و غیره) و مطالعات اقتصادی و تجاری‌سازی در حال فعالیت است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402032717336
  • خبرنگار :