کارشناس برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان استان خبر داد

فعالیت دو مرکز همسان‌گزینی در خراسان رضوی

کارشناس برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: دو مرکز همسان‌گزینی فعال در استان داریم که موفق به دریافت مجوز شده‌اند، یک مرکز در شهرستان خواف و دیگری در مشهد فعالیت می‌کنند.

سیدجلال حقیرالسادات در گفت‌وگو با ایسنا درباره تعداد مراکز قانونی همسرگزینی در استان خراسان رضوی اظهار کرد: بعد از اینکه قانون جوانی جمعیت تصویب شد یکی از بندهای قانون ارائه مجوز به مجموعه‌هایی است که تحت عنوان مراکز همسان‌گزینی در حوزه ازدواج فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: در گذشته مراکزی به صورت زیرزمینی و غیر قانونی فعالیت‌هایی در رابطه با ازدواج و معرفی افراد به یکدیگر انجام می‌دادند که حالا برای قانونی شدن این فعالیت‌ها، تحت نظارت قرار گرفتن آنها و جلوگیری از انحرافات و تخلفات، وزارت ورزش و جوانان با همکاری و همراهی سازمان تبلیغات اسلامی متولی ارائه مجوز به این مراکز شده‌اند.

کارشناس برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی با اشاره به اینکه درباره نحوه شناسایی و ارائه مجوز به این مراکز از سال گذشته جلسات متعددی با سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، ادامه داد: در راستای این جلسات بنا شد متقاضیان در سامانه ملی بررسی صلاحیت مراکز همسان‌گزینی ثبت نام کنند، در این سامانه متقاضیانی که در این حوزه فعالیت داشته‌اند باید مدارک مورد نیاز را بارگذاری و سپس از سوی سازمان تبلیغات اسلامی تایید صلاحیت شوند.

۱۰ متقاضی در انتظار صدور مجوز مرکز همسان‌گزینی

حقیرالسادات تصریح کرد: سازمان تبلیغات اسلامی برای کسانی که موفق به احراز صلاحیت شوند دوره‌های تخصصی برگزار می‌کند و متقاضیان بعد از گذراندن این دوره تاییده‌ای از سازمان تبلیغات دریافت می‌کنند که باید آن را در درگاه وزارت ورزش و جوانان بارگذاری کنند تا مجوز برای آنها صادر شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان خراسان رضوی حدود ۱۰ متقاضی داریم که در حال طی کردن مراحل جهت اخذ مجوز هستند، گفت: دو مرکز همسان‌گزینی فعال هم در استان داریم که موفق به دریافت مجوز شده‌اند، یک مرکز در شهرستان خواف و دیگری در مشهد فعالیت می‌کنند.

کارشناس برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی بر روی کار این مراکز نظارت دارد، اظهار کرد: این سازمان از این مراکز بازدید و بر نحوه رسیدگی به پرونده‌ها در آنجا نظارت می‌کند، اگر مرکزی تخلفی هم داشته باشد سازمان تبلیغات به وزارت ورزش و جوانان گزارش می‌دهد و مجوز آنها باطل می‌شود. مجوزها نیز به صورت استانی صادر نمی‌شود بلکه به صورت کشوری و در مجموعه وزارتخانه صادر یا ابطال می‌شود.

حقیرالسادات درباره نحوه فعالیت مراکز همسان‌گزینی افزود: با توجه به کلاس‌هایی که برای متقاضیان پیش از صدور مجوز برای آنها برگزار شده، دستورالعمل‌هایی به آنها داده شده که بر اساس آن فعالیت خود را انجام می‌دهند.

 وی با اشاره به برنامه‌های اداره کل وزرش و جوانان به مناسبت روز ازدواج اظهار کرد: متاسفانه به دلیل مشکل مدیریتی که در اداره کل ورزش و جوانان استان ایجاد شده، حدود یک ماه است که با خلاء مدیریتی مواجه هستیم، پیش‌بینی‌هایی برای برگزاری برنامه‌ها صورت گرفته است اما برای برگزاری برخی برنامه‌ها با مشکلات اعتباری مواجه هستیم.

حقیرالسادات بیان کرد: برای برگزاری برنامه‌های هفته ازدواج تاکنون همه استان‌ها جلسات خود را برگزار و اعتبارات را جذب کردند اما ما به دلیل مساله مدیریتی که در اداره ورزش و جوانان خراسان رضوی داریم تاکنون موفق به برگزاری این جلسات نشدیم، چراکه اجرای برخی برنامه‌ها همکاری‌های بین دستگاهی می‌خواهد و پیگیری این هماهنگی‌ها معمولا توسط مجموعه مدیریتی صورت می‌گرفته است.

وی افزود: اکنون ۲ یا ۳ مرکز مشاوره ازدواج در استان آماده افتتاح است که به دلیل مشکلات مدیریتی مشخص نیست چه زمانی افتتاح شود.

کارشناس برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌هایی که سال‌های گذشته توسط اداره کل ورزش و جوانان به مناسبت روز ازدواج برگزار می‌شده، گفت: ما ۲۰ مرکز مشاوره فعال در حوزه ازدواج در استان داریم که در هفته ازدواج کمپینی راه می‌اندازیم تا مشاوره‌ها یا رایگان یا به صورت ۵۰ درصد تخفیف به زوج‌های جوان ارائه شود.

وی برگزاری پویش استانی ازدواج جوانان به همراه خیرین، برگزاری نشست نقد فیلم با موضوع ازدواج و برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های زندگی در حاشیه شهر و نقاط محروم شهرستان‌های استان را از دیگر برنامه‌هایی معرفی کرد که سال‌های گذشته در هفته ازدواج برگزار شده است.

کارشناس برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری تمامی برنامه‌های هفته ازدواج منوط به رفع مشکلات مدیریتی است، گفت: مشاوره رایگان و پویش‌ها مردمی است و مشکلی برای اجرا ندارد اما برگزاری جشن‌ها نیازمند هماهنگی‌هایی با دستگاه‌های دیگر استان است و این می‌طلبد مجموعه مدیریتی ما پای کار باشد، در هر صورت ما این برنامه‌ها را پیش‌بینی و امیدواریم انجام شود، چراکه در حال حاضر نه تنها ما بلکه تمام مجموعه اداره کل ورزش و جوانان استان با این مشکل مواجه هستند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402032717281
  • خبرنگار : 50243