محمدصادق معتمدیان پنجشنبه ۲۵ خرداد در جلسه بررسی زنجیره ارزش اشتغال روستایی استان افزود: افزود: کوتاهی دست دلالان از بازار محصولات کشاورزی در این زنجیرههای ارزش مورد توجه باشد و تشکیل نواحی اقتصادی در خود مناطق روستایی برای ارائه مستقیم محصولات فرآوری شده ضروری است.
وی اظهار کرد: مزیتهای نسبی و ظرفیتهای بکر روستایی در استان شناسایی شده و چرخه عرضه اعم از تولید و فرآوری و فروش مد نظر باشد.
معتمدیان با تاکید بر اینکه اتحادیههای صنفی در این بخش نقش خاصی دارند، اظهار کرد: در اتاقهای دربسته نمیشود برای روستاییان تصمیم گرفت چرا که فرهنگ و جغرافیای هر منطقه متفاوت است.
استاندار با اشاره به سند توسعه روستایی، ادامه داد: منابع اشتغال روستایی بررسی شده و از خامفروشی با فرآوری و بستهبندی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی با این ظرفیتهای بکر، پتانسیلهای بسیاری برای بهرهبرداری و توسعه گردشگری و بومگردی دارد، یادآور شد: ایجاد زنجیره ارزش محصولات روستایی یک اقدام جهادی میخواهد و نیازمند ارتباط گیری با مردم و اخذ نظرات آنان است.
استاندارد آذربایجان غربی گفت: تسریع در تکمیل زنجیره ارزش محصولات روستایی در راستای ارتقای معیشت روستاییان الزامی بوده و موجب کوتاهی دست دلالان از بازار محصولات تولیدی بومی و محلی خواهد شد.
معتمدیان با اشاره به تمرکز سرمایهگذاری بر روی زنجیره ارزش انگور و محصولات حاصل از آن، اضافه کرد: در هر حوزه ای که امکان صدور مجوز برای سرمایهگذاری در بخش تولیدات روستایی باشد، مسیرها شفافسازی شود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه محصول استراتژیک کشاورزی استان سیب درختی است، ادامه داد: سال قبل چالشهای بازار سیب با حدف واسطهها، رفع و کشاورزان از منافع آن بیشتر بهرهمند شدند.
وی همچنین تاکید کرد: مسئولان مربوطه با دخیل کردن گروههای تولیدی و اتحادیهها در تشکیل زنجیرههای ارزش اشتغال روستایی و حضور در مزارع و روستاها، از ظرفیت تسهیلگری مردمی استفاده کرده و این اقدامات به صورت میدانی تکمیل و محقق شود.
معتمدیان با بیان اینکه آذربایجان غربی با تولید ۳۰ هزار تُن عسل در سال رتبه اول کشوری را دارد، گفت: معرفی تولیدات استانی و فرآوردههای زراعی، باغی و دامی به ویژه عسل در روستاهای هدف گردشگری مورد توجه باشد.
انتهای پیام