محسن پورگلیان با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز با اشاره به اینکه موضوع مدرسه سازی در البرز یکی از زیرشاخههای خدماتی است که دولت ارائه میدهد، اظهار کرد: دولت با هدف ایجاد شرایط آموزش عادلانه و رایگان برای جامعه هدف به موضوع مدرسه سازی ورود کرده و از این طریق به دنبال افزایش سرانه فضای آموزشی در مناطق مختلف است.
مهاجرپذیری سالانه حدود ۱۴۰ هزار نفر به جمعیت البرز اضافه میکند
وی با اشاره به اینکه البرز به نسبت جمعیتی که در خود جای داده مهاجرپذیرترین استان کشور است، ادامه داد: سالانه حدود ۱۴۰ هزار نفر یعنی معادل یک شهرستان بزرگ به جمعیت البرز اضافه میشود که این جمعیت نیازمند خدمات رسانی هستند.
این مسئول تاکید کرد: تامین فضای آموزشی جزو نیازهای روزمره است و قطعاً برای جمعیت دانش آموزی موجود باید فضای آموزشی مناسب تأمین کرد و این طور نیست که مثلاً مثل نیازهای بهداشتی و درمانی افراد بتوانند به تهران و شهرهای اطراف رفت و آمد کنند و دانش آموزان باید در نزدیکی محل سکونت خود به مدرسه دسترسی داشته باشند.
وی افزود: بنابراین باید بپذیریم کاربری آموزشی تفاوت اساسی با سایر کاربریها دارد و باید به صورت روزانه و در حوزه جغرافیایی استان تأمین شود.
وی ادامه داد: جمعیت مهاجری که هرساله به استان اضافه میشود باعث شده علی رغم همه تلاشهایی که در طول سالهای گذشته در بحث مدرسه سازی صورت گرفته، باز البرز با استانداردهای کشوری فاصله زیادی داشته باشد.
حدود دو مترمربع با میانگین سرانه آموزشی کشور فاصله داریم
پورگلیان با بیان اینکه استاندارد فضای آموزشی ۸.۱ مترمربع برای هر دانشآموز است؛ تاکید کرد: حدود یک سال و نیم پیش میانگین سرانه فضای آموزشی البرز ۳.۱ متر مربع بود که با میانگین کشوری که ۵.۲ متر مربع است، فاصله دارد.
وی افزود: از یک سال و نیم گذشته تا کنون بیش از ۷۰ هزار متر مربع فضای آموزشی ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده شده که توانسته بخشی از کمبودهای موجود را رفع کند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز گفت: برای تحویل این فضاهای آموزشی طی این مدت بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
باید بیش از ۱ میلیون مترمربع مدرسه بسازیم تا به میانگین کشوری نزدیک شویم
وی تاکید کرد: با این افزایش، طی یک سال و نیم گذشته یک دهم درصد به فضای آموزشی استان اضافه شده ولی در حالت استاندارد باید یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر مربع دیگر به فضای آموزشی البرز اضافه شود تا به میانگین کشوری نزدیک شویم.
این مسئول با بیان اینکه اداره کل نوسازی البرز در بحث احداث مدرسه با مشکلاتی مواجه است، گفت: کمبود زمین برای ساخت یکی از مهمترین این مشکلات است که به نظر میرسد حل این معضل جز از مسیر تعامل بین بخشی میسر نیست.
وی اظهار کرد: در البرز عرصههای وسیع و رها شدهای وجود دارد که مالکیت آن با ارگانها و نهادهای مختلف است و با توجه به اینکه توسعه فضای آموزشی امری است که همه از آن سود میبرند، امیدواریم با تعامل شرایط واگذاری بخشی از این زمینها برای ساخت مدارس جدید فراهم شود.
وی ابراز کرد: هر چند تا کنون هم علی رغم محدودیتهای موجود در تامین زمین، در هر کجا که امکان احداث مدرسه جدید وجود نداشت، در مسیر توسعه مدارس موجود گام برداشته و ساختمانی به ساختمانهای مدارسی که شرایط لازم را دارند اضافه کردهایم.
خیرین برای امسال ۲۵۰ میلیارد تومان تعهد کردهاند
پورگلیان با اشاره به سهم دولت و خیرین برای احداث و توسعه فضاهای آموزشی استان گفت: تعهد امسال خیرین حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است که قطعاً سهم دولت بیش از این مبلغ خواهد بود.
وی اظهار کرد: سال گذشته در مجموع ۳۷ پروژه آموزشی با ۳۰۹ کلاس درس تحویل داده شده و امسال هم ۵۰ پروژه در دست تکمیل است.
این مسئول توضیح داد: تمرکز و اولویت ما ساخت مدرسه در مناطقی است که با تراکم جمعیت دانش آموزی مواجه هستند و به عنوان مثال کلاسهای مدارس آنها بیش از ۵۰ نفر جمعیت دارد.
انتهای پیام