به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، بر اساس این گزارش در حال حاضر دست کم ۱۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دلایل گوناگون از جمله جنگ و مناقشات داخلی مجبور به ترک خانه و محل زندگی خود شدهاند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در گزارش سالانه خود آورده است که «هرگز شمار کل پناهجویان گریخته از کشور محل زندگیشان یا افرادی که در کشور خود آواره شدهاند تا این حد افزایش نیافته بود.»
این نهاد زیر مجموعه سازمان ملل متحد، شمار آوارگان یا پناهجویان را در پایان سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) برابر با ۱۰۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرده است.
این رقم ۱۹ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بیشتر از آمار تهیه شده از شمار آوارگان و پناهجویان در پایان سال ۲۰۲۱ است که افزایشی بیسابقه را نشان میدهد.
«فیلیپو گراندی»، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان طی یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو با شرح وضعیت کنونی آوارگان در جهان گفت: این جایی است که ما امروز در آن قرار گرفتهایم.
او با ابراز تاسف از افزایش شمار آوارگان نسبت به سال گذشته، خاطرنشان کرد: ما ۱۱۰ میلیون نفر را داریم که به دلایل مختلف از جمله درگیری، آزار و اذیت، تبعیض و خشونت که اغلب با انگیزههای دیگر به ویژه تاثیر تغییرات آب و هوایی نیز در هم آمیخته، از محل زندگی خود گریختهاند.
رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ضمن ابراز تاسف از شرایط کنونی حاکم بر جهان که زمینه افزایش شمار آوارگان را فراهم کرده، آن را نوعی «کیفرخواست» خواند.
در آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد، در مجموع ۳۵ میلیون و ۳۰۰ هزار پناهجو و ۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار آواره تنها برای سال گذشته میلادی سرشماری شده است.
در این میان همچنین به پنج میلیون و ۴۰۰ هزار پناهجو و پنج میلیون و ۲۰۰ هزار آواره در جهان اشاره شده که به شدت نیازمند حمایت و کمکهای بینالمللی بودهاند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد یادآور میشود که همه این افراد تقریبا در همه جا با «محیطی خصمانه تر» به ویژه در ارتباط با برخورد با پناهجویان روبرو هستند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود یادآور شده است که دست کم سه چهارم از آوارگان و پناهجویان در جهان به کشورهای کم درآمد و متوسط تعلق دارند.
فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در ادامه میگوید که نهاد تحت هدایت او همانند بسیاری از سازمانهای بشردوستانه دیگر چون کمیته بین المللی صلیب سرخ امسال به دلیل شرایط اقتصاد جهانی و تورم، «وضعیت مالی خوبی برای پاسخگویی به نیازهای موجود ندارد.»
انتهای پیام