علیرضا حیدری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به قدمت حدود ۶۰ ساله مرز شوشمی شهرستان پاوه، اظهار کرد: بازگشایی این مرز برای تردد مسافران یکی از درخواستها و مطالبات دیرینه مردم منطقه اورامانات و پاوه در چند دهه گذشته بوده و در سنوات گذشته هم بارها پیگیری هایی بازگشایی این مرز از سوی مدیران، نمایندگان و امام جمعه پاوه صورت گرفت، اما هربار بنا به دلایل مختلف و محدودیتهایی که وجود داشته به نتیجه نهایی ختم نشد.
وی ادامه داد: اخیرا با رایزنیهای خوب استانداران کرمانشاه و حلبچه و پیگیریهای صورت گرفته، توافق برای بازگشایی مرز شوشمی برای تردد مسافر نهایی شده و با توجه به تصمیمات و توافقات بعمل آمده قرار است روز عید قربان( هشتم تیر) شاهد بازگشایی رسمی و تردد مسافر از مرز شوشمی باشیم.
سرپرست فرمانداری پاوه با بیان اینکه تردد مسافر از این مرز نیازمند فراهم کردن زیرساختهایی از جمله پایانه مسافری است، افزود: برای ایجاد پایانه مسافری دو برنامه داریم که برنامه بلندمدت ایجاد یک سالن پایانه مسافری مشابه آنچه در مرزهای دیگر وجود دارد میباشد. اما تا آن زمان برنامه کوتاه مدت ایجاد یک سایت پایانهای با امکانات لازم برای تردد مسافر است.
حیدری اضافه کرد: قرار است کانکسهایی برای استقرار دستگاههای مربوطه در نظر گرفته شود که این کانکسها و بسیاری از تجهیزات دیگر خریداری شده و به زودی نصب و راهاندازی خواهد شد.
وی عنوان کرد: طرف عراقی نیز در آن سمت مرز شوشمی در حال فراهم کردن امکانات و زیرساختها است.
به گفته سرپرست فرمانداری پاوه، امکانات به شیوهای در نظر گرفته شده که محدودیتی برای ظرفیت تردد روزانه ایجاد نکند، اما پیش بینی میشود در ابتدای بازگشایی این مرز شاهد تردد روزانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر از این مرز باشیم.
حیدری داشتن گذرنامه را برای تردد از این مرز ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در حال فراهم کردن مقدماتی هستیم که افراد بتوانند با خودروهای شخصی هم از این مرز تردد کنند.
وی یادآور شد: هنوز برای ساعت تردد از این مرز تصمیم قطعی گرفته نشده، اما قطعا مطابق روال تردد از سایر مرزهای رسمی خواهد بود.
سرپرست فرمانداری پاوه تاکید کرد: همه قوانین حاکم بر مرزهای رسمی برای تردد از مرز شوشمی نیز لحاظ خواهد شد.
حیدری از مزایای تردد از مرز شوشمی و بازگشایی این مرز برای مسافران هم یاد کرد و ادامه داد: این مرز قدمتی حدود ۶۰ تا ۷۰ ساله دارد و تردد مسافر در این مرز در همه این سالها مطالبه مردم بوده است.
وی از قرابت فرهنگی و فامیلی مردم اورامانات و کردستان عراق یاد کرد که برای تردد مجبور به استفاده از مرزهای باشماق، مهران و یا پرویزخان بودند که تا حدود سه برابر برای آنها هزینه داشت، اما اکنون با بازگشایی مرز شوشمی تردد مردم منطقه تسهیل میشود.
سرپرست فرمانداری پاوه توسعه فرصتهای تجاری و اقتصادی را از دیگر مزایای بازگشایی مرز شوشمی دانست و تاکید کرد: یکی دیگر از مزایای مهم این طرح توسعه بخش گردشگری است که با ثبت جهانی منظر تاریخی اورامانات تقاضا برای استفاده از جاذبههای گردشگری این بخش دو چندان است.
حیدری از تاثیر بازگشایی این مرز در توسعه توریسم درمانی هم یاد کرد و گفت: تقاضای فراوانی از طرف کشور عراق برای استفاده از خدمات درمانی و پزشکی در ایران و کرمانشاه وجود دارد که بازگشایی مرز شوشمی کمک بسزایی در این حوزه خواهد کرد.
انتهای پیام