مدیرعامل سازمان انتقال خون عنوان کرد

اهدای خون کاملا داوطلبانه در ایران/اهداکنندگان خون؛ سرداران گمنام سلامت

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اهدای خون ۱۰۰درصد داوطلبانه در کشور از سال ۲۰۰۷، گفت: شاخص‌های اهدای خون در ایران همانند کشورهای پیشرفته است و سال قبل در اهدای خون، کشور برتر آسیا شدیم.

به گزارش ایسنا، دکتر جمالی _ مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران در همایش روز جهانی اهدای خون، گفت: اعداد و ارقام گویای بسیاری از مسائل هستند. اهداکنندگان خوبی در این جلسه حضور دارند که در مجموع حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ اهدای خون داشته‌اند. این خون به سه قسمت گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما تبدیل می‌شود که اگر آن تعداد اهدا را ضرب در ۳ کنیم تقریبا ۴۳ هزار اهدا می‌شود و یعنی همین تعداد اهداکننده خونی که در این جلسه حضور دارند بالقوه جان ۴۳ هزار نفر را نجات داده‌اند.

وی افزود: حدود ۵۰  میلیون واحد خون در طول ده‌ها سال گذشته اهدا شده است که ضرب در ۳ یعنی ۱۵۰ میلیون واحد خون و یعنی ملت ما که اکنون زنده است به خاطر این اهدا کنندگان است و حتی می‌توان گفت بقای نسل ما در گروی فداکاری این اهدا کنندگان بوده است.

او ادامه داد: از سال ۲۰۰۷ ما اهدای خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه در کشور داشتیم. سال قبل برای اولین بار در تاریخ اهدای خون ۱۰۰ درصد نیاز مراکز درمانی را تامین کردیم. شاخص‌های اهدای خون در ایران مثل کشورهای پیشرفته است؛ علی‌رغم اینکه ما جزو کشورهای با درآمد متوسط هستیم و این سبب شده ما کشور مرجع سازمان بهداشت جهانی در منطقه شرق مدیترانه هستیم و سال قبل در اهدای خون کشور برتر آسیا شدیم.

جمالی با تشکر از پزشکان شاغل در بخش اهدای خون، تصریح کرد: یک پزشک انتقال خون اگر ۳۰ سال کار کند تقریبا ۳۰۰ هزار خون و فرآورده تهیه می‌کند؛ آیا قدر این همکاران را می‌دانیم؟ چه اشکال دارد اهدا کنندگان خون را سرداران گمنام سلامت و پزشکان انتقال خون را سربازان گمنام سلامت بنامیم؟

وی در خاتمه تاکید کرد: هنرمندان و ورزشکاران جزو سلبریتی‌ها و مفاخر هستند و جوانان و نوجوانان آرزو می‌کنند مشابه آنها باشند اما چند جوان آرزو می‌کند که روزی اهدا کننده خون شود؟ اهداکننده‌ای که تا ۲۰۰ بار در طول عمر خود خون داده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402032415570
  • خبرنگار : 71635