علی جدی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بازار خودرو درباره راهکارهای ایجاد ثبات در این بازار، بیان کرد: یکی از راهکارها برای ایجاد ثبات در بازار خودرو این است که باید میزان تولیدات داخلی افزایش پیدا کند، از طرف دیگر باید واردات خودروهای خارجی نیز انجام شود. زمانی که این دو کار انجام شد باید به سمت آزادسازی قیمت خودرو گام برداشت. به عبارت دیگر از بیرون به خودروسازان فشار وارد نشود که به چه قیمتی خودرو بفروشند.
وی در ادامه اظهار کرد: ما در مقطع زمانی سال ۹۲ تا ۹۶ هیچ مشکلی در بازار خودرو نداشتیم و مردم می توانستند خودرو مورد نظر خود را خریداری کنند. وضعیت خودروسازان داخلی نیز خیلی خوب بود اما از سال ۹۶ و ۹۷ که واردات خودرو ممنوع شد، پدر خودروسازان نیز درآمد. اکنون همه خودروسازان زیان انباشته دارند، به جایی رسیدیم که هم مردم ناراضی هستند و هم خودروسازان.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کل واردات خودرو ما در بهترین حالت به ۱۰۰ هزار تا هم نمی رسید، یعنی کمتر از ۱۰ درصد نیاز داخلی کشور. این میزان واردات چه تاثیری روی خودروسازان داخلی ما داشت که اینقدر نگران بوده و جلوی آن را گرفتیم. آیا برای بازگرداندن آرامش به جامعه نمی ارزد که خودرو وارد شود؟
وی در ادامه تاکید کرد: برای واردات کالایی مانند چای بالغ بر ۲ میلیارد دلار تخصیص می دهیم درحالی که ۳۰۰ میلیون دلار کافی بوده است اما از طرف دیگر واردات کالایی مانند خودرو را پیچیده کرده و زمین و زمان را به هم می بافیم که این واردات به نفع کشور نیست.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: علت اینکه اکنون قیمت خودرو رو به کاهش است این است که سال گذشته تولید خودرو افزایش یافته و به یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو افزایش پیدا کرد. تولید در سال ۱۴۰۰ بالغ بر۹۰۰ هزار خودرو بود که در سال ۱۴۰۱ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو افزایش پیدا کرد. از طرف دیگر امیدواری نسبت به واردات خودرو در جامعه ایجاد شده است. اگر ۱۰۰ هزار خودرو وارد شود و تولید داخل نیز به یک میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو افزایش پیدا کند دیگر تقاضا کاهش می یابد و خودروسازان باید به مردم التماس کنند که خودرو بخرند.
جدی افزود: کاهش قیمت در بازار خودرو در شرایطی ادامه خواهد داشت که روند تولید خودرو در داخل افزایشی بوده و در کنار آن نیز واردات خودرو صورت گیرد.
انتهای پیام