بهگزارش ایسنا، معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در این مراسم اظهار کرد: شرکت ملی صنایع مس ایران در سال گذشته در اولین حلقه توسعه پایدار صنایع معدنی مس که حوزه اکتشافات است، با بیش از ۲۰۰ هزار تن حفاری اکتشافی رکورد تاریخ ایران را جابهجا کرد.
بهروز رحمتی ادامه داد: در سالهای ۹۴ تا ۹۶ سالانه شرکت مس بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای معدنی حدود ۳۷ هزار تا ۳۸ هزار متر حفاری میکرده اما در سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده که برنامه امسال حداقل ۳۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی خواهد بود.
وی تصریح کرد: سال گذشته حدود ۱۵ دستگاه حفاری وارد کردیم اما در نظر داریم در حمایت از تولید داخلی و بومیسازی امسال ۳۰ تا ۴۵ دستگاه حفاری داخل کشور تولید داشته باشیم.
رحمتی بیان کرد: در حوزه تولید سال گذشته برای اولین بار رکورد تولید ۳۰۰ هزار تن در سال در شرکت مس عملیاتی شد و در حوزه طرحهای توسعه برنامه توسعه پایدار یک میلیون تن مس محتوای معدنی در شرکت ملی صنایع مس در دستور کار قرار گرفته که بخش عمده این توسعهها در استان کرمان بهعنوان بهشت زمینشناسی و بهشت معادن ایران انجام خواهد شد.
وی عنوان کرد: بزرگترین معدن مس ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا در استان کرمان و در مجتمع مس سرچشمه است که ذخیره آنومالی A سرچشمه بالغ بر چهار میلیارد تن و آنومالی B سریدون حدود چهار میلیارد تن و مجموعا در اطراف مجتمع مس سرچشمه بالغ بر ۱۰ میلیارد تن حجم ذخایر معدنی است به این مفهوم که از مجموع بالغ بر ۱۹ میلیارد تن ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران بالغ بر ۱۰ میلیارد تن در مجتمع عظیم مس سرچشمه است.
معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه عنوان کرد: یکی از برنامههای بزرگ شرکت مس، توسعه ساخت داخل و بومیسازی است؛ بنا داریم بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری در حوزه توسعه صنعت مس انجام دهیم که از این رقم حدود دو میلیارد دلار در حوزه ماشینآلات معدنیست که انشاءالله کسانی که در این نمایشگاه حضور دارند با همفکری و همافزایی بتوانیم برای صنایع داخلی استان و سازندگان کل کشور و هم شرکت ملی صنایع مس ایران برکت ایجاد کنیم.
به گزارش ایسنا، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری کرمان نیز در این مراسم اظهار کرد: در خصوص معدن و صنایع معدنی انصافا کار نکردیم. مهمترین آن در زمینه اکتشاف بوده و صنایع پایین دستی مورد غفلت واقع شده است.
امیر حسنزاده افزود: اکتشافاتی که در سرچشمه انجام شده برای قبل بوده و از سال ۹۵ شرکت مس رسما وارد اکتشاف شد. در حوزه گلگهر و حوزه شرکتهای آهنی هنوز وارد اکتشفاف جدی نشدند. در کشور ما حدود ۱۰ میلیون متر حفاری کردیم که در کشور معدنی این عدد باید سالانه باشد.
سرپرست معاونت اقتصادی استاندار کرمان اضافه کرد: هشت میلیارد و۲۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی در استان داریم که در شمال استان است، در جنوب استان ذخایر بهتری هم داریم که کل اکتشاف انجام شده حدود ۳۳۰ میلیون تن است. از شرکتهای معدنی گلایه دارم که چرا در حوزه اکتشاف نرفتند.
وی با تاکید بر حمایت صنایع بزرگ از واحدهای کوچک و متوسط ابراز کرد: شرکت مس اگر یکمیلیون تن تولید دارد، صنایع پاییندستی هم مهم است و در خصوص مسئولیت اجتماعی منظور ما پولپاشی نیست بلکه ایجاد کردن صنایع پایین دستی و تربیت نیروی انسانی ماهر است. شرکتها نیازهایشان را معرفی کنند. فنیوحرفهای، جهاد دانشگاهی و دانشگاههای فنی آمادهاند که نسبت به تربیت نیروی انسانی ماهر پای کار باشند.
حسن زاده متذکر شد: توقع ما از شرکتها علاوه بر قطعهسازی، این است در حوزه دانشبنیان و آیتی هم ورود کنند.
باید در مجموعه صنعت و معدن کشور خانهتکانی شود
نماینده سیرجان و بردسیر در مجلس نیز در این مراسم گفت: اینکه کار شده؛ وظیفه همه ما کار کردن است و همه ما کارگزاران نظام هستیم، حقوق میگیریم که کار کنیم. اما چگونه شده در بهشت معادن کشور این همه فقر داریم، اینکه عنوان میکنیم اکتشاف، بعضی از کشورها چندین بار شخم زده شده که امیدواریم وزیر جدید صمت پاسخگوی این مسائل باشند.
شهباز حسنپور افزود: باید در مجموعه صنعت و معدن کشور خانهتکانی صورت بگیرد.
حسنپور با ذکر این مطلب که استاندار شفاف به مردم بگوید بعضی مدیران در استان موجب کندی کار میشوند و ترمز توسعه و پیشرفت استان بعضی از این مدیران هستند، از پنجره واحد یاد کرد که به فراموشی سپرده شده و گفت: مجمع نمایندگان استان آمادگی دارد هرجا مدیران حاضر به همکاری نیستند از طریق ابزار قانونی چارهاندیشی برای استان داشته باشد.
عدم برگشت سهم معادن در استان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان نیز در این مراسم گفت: استان کرمان بهشت معادن ایران است و بیش از هشت میلیارد تن ذخایر کشف شده دارد که در قالب ۴۲ ماده معدنی با برداشت بیش از ۱۲۰ میلیون تن سالانه استخراج انجام میدهد که مزیت خدادادی خوبی است.
مهدی حسینینژاد ادامه داد: از این ذخایر کشف شده چهار ماده معدنی مس، سنگ آهن، کرومیت و زغال سنگ بیش از ۸۳ و نیم درصد این ذخایر را به خود اختصاص داده و سیاستی که سازمان صمت در برنامه ششم مورد توجه قرار داد و دنبال کرد، ارزش افزوده مواد معدنی است.
وی افزود: بحمدالله در استان اتفاقی افتاد که در تکمیل زنجیرههای این چهار ماده معدنی گامهای بسیار بزرگی برداشتیم که به نحوی در برنامه ششم بیش از ۱۰ و نیم درصد در بحث ارزش افزوده مواد رشد را در استان تجربه کردیم و اتفاقات خوبی که در حوزه صنایع معدنی افتاده، بهزودی بهعنوان قطب فولادی کشور هم شناخته خواهیم شد.
حسینی نژاد اضافه کرد: بهدلیل این نعمت خدادادی که در استان کرمان وجود دارد، سالانه بیش از ۵۰ درصد وصول حقوق دولتی معادن کشور را در استان کرمان پرداخت میکنیم که سال گذشته نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان این حقوق دولتی وصول و به خزانه واریز شد.
رئیس سازمان صمت شمال استان کرمان افزود: طبق قانون تقریبا نزدیک به ۱۵ درصد آن حقوق باید به استان برگشت داده شود و در راستای توسعه پایدار در حوزههای رفاهی و برای سفرههای مردم هزینه شود اما نکته قابل تأمل این بحث عدم برگشت سهمی است که برای استان در قانون معادن پیشبینی شده و همه مطالبهگری میکنیم اما اتفاق نمیافتد و ضرورت دارد نمایندگان مجلس کمک کنند بتوانیم این سهم قانونی مردم استان کرمان را برگشت دهیم.
حسینینژاد بیان کرد: این نمایشگاه بهواسطه ظرفیت استان مورد توجه قرار گرفته تا این توانمندیها نشان داده شود که گامی برای توسعه استان است، اما مهمتر از همه اینها توجه ویژه در برنامه هفتم به مباحث دانشبنیان و استفاده از ظرفیتها و دانشهایی که در حوزه فرآوری، بهرهوری و تکنولوژیهای روز در دنیا اتفاق میافتد را دنبال کنیم که الان بهعنوان یک سیاست راهبردی در برنامه هفتم مورد توجه حوزه صمت استان قرار گرفته که در قالب چهار محور اساسی که یکی از آن دانشبنیان است، برنامهها را دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: بهرهبردن از ظرفیتهای صنایع معدنی بهعنوان صنایع مادر در راستای قطعهسازی صنایع وابسته به صنایع بزرگ بهعنوان محورهای بعدی در برنامه هفتم است که آن را دنبال میکنیم.
حضور ۱۵ شرکت خارجی در نمایشگاه
مدیر نمایشگاه بینالمللی جنوبشرق نیز گفت: در این نمایشگاه ۹۸ شرکت حضور پیدا کردند که ۷۰ شرکت از خارج از استان هستند.
بهزاد فیروزی افزود: ۱۵ شرکت نماینده شرکتهای خارجی هستند و شرکت بزرگ گروه فولاد مبارکه برای اولین بار در این نمایشگاه حضور یافته است.
به گفته وی، این نمایشگاه در وسعت بیش از ۴۰۰۰ متر برگزار میشود و با توجه به اینکه کرمان بهشت معادن ایران نام گرفته از لحاظ فضای نمایشگاهی کمبود داریم و در طرح توسعهای که داریم، امیدواریم امسال بتوانیم با کمک مسئولان و صنایع معدنی به ۱۰ هزار متر مربع ارتقاء دهیم.
انتهای پیام