به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه واشنگتن اگزماینر، وزیر امور خارجه آمریکا موجب شده بیش از ۵۰ مقام سابق اطلاعاتی نامهای را امضا کنند که در آن ماجرای لپتاپ هانتر بایدن را بیاعتبار کرده و آن را تنها ناشی از «اطلاعرسانی نادرست روسیه» دانسته است. روایتی به ادعای این مجله بیاساس که از آن در جریان مبارزات انتخاباتی جو بایدن در سال ۲۰۲۰ بهرهبرداری شد.
دونالد ترامپ عصر شنبه، در واکنش به کیفرخواستی که یکروز پیشتر صادر شده بود، آن را بهانهای برای به انحراف کشاندن تحقیقات مربوط به «فساد مالی و اخلاقی» هانتر بایدن خواند و گفت که «دولت فاسد بایدن» از نظام قضایی همچون «سلاحی ناعادلانه» علیه او استفاده میکند.
بر اساس شواهد اخیر، جیمز کلاپر، مدیر وقت اطلاعات ملی آمریکا در زمان باراک اوباما، به بازرسان مجلس نمایندگان به نقل از جان برنان، رئیس وقت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در همان دوره، که یکی دیگر از امضاکنندگان نامه مرتبط با ماجرای لپتاپ، گفته که آنتونی بلینکن با مایکل مورل تماس گرفته است تا در این زمینه ترتیب یک بیانیه عمومی را بدهد.
نامه مقامهای اطلاعاتی وقت با هدف بیاعتبار کردن گزارش نیویورکپست در مورد حافظه سختافزاری لپتاپ هانتر بایدن درست چند روز قبل از مناظره ریاستجمهوری جو بایدن با رقیبش، دونالد ترامپ رئیسجمهوری وقت آمریکا، بوده است.
به نوشته ایندیپندنت، پیشتر، مایکل مورل به کمیتههای اطلاعاتی و قضایی کنگره آمریکا گفته بود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، که در آن زمان مشاور ارشد کمپین بایدن بود، چند روز پس از گزارش اکتبر ۲۰۲۰ نیویورکپست در مورد ایمیلهای این لپتاپ که «دور انداخته شد»، با او تماس گرفت. به گفته معاون وقت سیا، گفتوگوی او با بلینکن عملا به این نامه «در حال حاضر بدنام» منجر شد.
به گزارش این مجله سیاسی، از دیگر موارد افشاشده، نقش مارک پلیمروپولوس، افسر سابق عملیات سیا، در این ماجرا است. گفته میشود او در تهیه پیشنویس این نامه به مایکل مورل کمک کرده است. پلیمروپولوس به نقل از مورل گفت: «شخصی از حلقه بایدن چنین درخواستی کرده است.» به شهادت پلیمروپولوس مورل، جزئیات بیشتری در مورد هویت این شخص به او نگفته است.
بنا بر شهادت مایکل مورل، این نامه دو هدف اساسی داشت، یکی از آنها «افزایش شانس بایدن برای پیروزی در انتخابات است و دیگر اینکه نگرانی خود را با مردم آمریکا در میان بگذاریم که روسها روی این موضوع بازی میکنند».
این در حالی است که آنتونی بلینکن در ماه مه ادعا کرد که او نقشی در این نامه نداشته است و افزود که شهادت مایکل مورل در جریان رسیدگی به این ماجرا، ادعایش را تایید خواهد کرد.
همزمان با ادامه رسیدگی به طرحهای تجاری خانواده بایدن در خارج از کشور، به گزارش نیویورکپست، جیمز کومر، رئیس کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان، روز دوشنبه احضاریهای را برای دوون آرچر، شریک تجاری سابق هانتر بایدن، صادر کرد و خواستار شهادت او در اینباره شد. دوون آرچر به همراه هانتر بایدن در هیئتمدیره هولدینگ بوریسما، یک شرکت انرژی در اوکراین، فعالیت داشت.
علاوه بر این، احضاریههایی نیز به دو بانک برای بررسی سوابق مالی دوون آرچر و النا باتورینا و شرکت روزمونت سنکا تورنتون فرستاده شده است.
شرکت روزمونت سنکا تورنتون مرتبط با دوون آرچر و هانتر بایدن در سال ۲۰۱۴ مبلغ ۳.۵ میلیون دلار از النا باتورینا، ثروتمندترین زن روسیه و بیوه یوری لوژکوف، شهردار سابق مسکو، دریافت کرده است.
در احضاریه دوون آرچر، با استناد به اطلاعات کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان و گزارشهای عمومی به صراحت از «نقش مهم» آرچر در معاملات تجاری خانواده بایدن در خارج از کشور سخن گفته شده است. معاملاتی که تنها محدود به چین نبوده و روسیه و اوکراین را هم دربر گرفته است.
آرچر ناگزیر است تا بامداد جمعه آینده در برابر کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان شهادت دهد. آنچه به گفته جیمز کومر برای تحقیقات در زمینه تجارت خانوادگی بایدن در خارج از مرزها حیاتی محسوب میشود.
این در حالی است که دوون آرچر ۴۸ ساله فوریه سال گذشته، بهدلیل نقش داشتن در طرحی برای کلاهبرداری ۶۰ میلیون دلاری از بومیان آمریکا مجرم شناخته و به یک سال و یک روز زندان محکوم شد. دادگاه تجدید نظر درخواست او برای تجدیدنظر را رد کرد.
از سوی دیگر، به گزارش واشنگتن اگزماینر، میکولا زلوچفسکی، مالک اوکراینی شرکت انرژی بوریسما که هانتر بایدن، پسر معاون رئیسجمهوری وقت، را در منصبی پردرآمد در هیئتمدیره استخدام کرد، سال ۲۰۱۷ در جریان بحث و گفتوگو با یک تاجر مرتبط با اطلاعات چینی درباره «رشوه ۵ میلیون دلاری» از جو بایدن با عنوان «مرد بزرگ» یاد کرد.
به گزارش این مجله آمریکایی، این دستکم سومین موردی است که همکاران تجاری هانتر بایدن از رئیسجمهوری فعلی با عنوان «مرد بزرگ» یاد میکنند. پیشتر در اکتبر ۲۰۲۰، تونی بوبولینسکی، شریک تجاری خانوادگی بایدن، ایمیلی از سال ۲۰۱۷ منتشر کرد که در آن به «مرد بزرگ» اشاره شده بود.
علاوه بر این، جیمز گیلیار نیز در همان روزی که ماجرای رایانه قابل حمل هانتر رسانهای شد، در پیامی وحشتزده از جو بایدن به عنوان «مرد بزرگ» یاد کرد.
جو بایدن میگوید با پسرش درباره تجارت خارجی صحبت نکرده و از ماجرای رشوه و سایر موضوعاتی که رسانهها ادعا کردهاند اطلاعی ندارد. اما واشنگتن اگزماینر با ارجاع بهعنوان «مرد بزرگ» این انکار را نادرست ارزیابی کرده است.
به گفته اندرو سی مک کارتی، دستیار سابق دادستانی ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک، در معاملات خانواده بایدن نشانههای آشکاری از تجارت نامشروع، شرکتهای صوری و کانالهای بانکی پیچیده دیده میشود که جملگی از پولشویی حکایت دارد. او میافزاید جمهوریخواهان کنگره نشان دادهاند که خانواده بایدن از ۲۰ شرکت با مسئولیت محدود برای انتقال وجوه استفاده میکند که ۱۵ مورد از آنها را هانتر در زمانی که پدرش معاون رئیسجمهوری باراک اوباما بوده، تاسیس کرده است.
جمهوریخواهان به «انفعال» وزارت دادگستری ایالات متحده در مورد موضوع تجارت خانواده بایدن در خارج از مرزها اعتراض دارند و میگویند هیچکس بالاتر از قانون نیست. آنها بر این باورند که افبیآی در این ماجرا کوتاهی میکند.
انتهای پیام