مجتبی گودرزی، رئیس دانشگاه صنعتی اراک و سرپرست عالی المپیاد، روز گذشته، سه شنبه ۲۳ خرداد در نشست خبری اظهار کرد: در اردیبهشت سال گذشته دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اراک به طور مشترک درخواست میزبانی مسابقات ورزشهای همگانی دانشجویان را به سازمان امور دانشجویان کشور ارائه دادند که پس از بازدیدهای مسئولین سازمان، مجوز این میزبانی به ما داده شد.
وی افزود: استان مرکزی در مرکزیت ایران قرار دارد و امکانات ورزشی در سطح شهر اراک در سطح بالایی است و همین عوامل باعث شد این دو دانشگاه میزبانی را بر عهده بگیرند. همچنین دانشگاه صنعتی اراک به دلیل اینکه در مرکز شهر قرار دارد، میزبانی دانشجویان دختر را بر عهده گرفت.
سرپرست عالی المپیاد ورزشهای همگانی دانشجویان دختر کشور با اشاره به حضور ۱۵۰۰ دانشجوی دختر در این رقابتها تصریح کرد: ورزشهای همگانی به دلیل تنوع رشتهها و اینکه نسبت به ورزشهای قهرمانی، آموزش تخصصی نمیخواهند از استقبال زیادی برخوردارند.
وی با بیان اینکه این رقابتها طی پنج روز از ۲۱ تا ۲۵ تیرماه برگزار خواهد شد افزود: زمین چمن دانشگاه، دو استخر در نزدیکی دانشگاه، سه سالن ورزشی دانشگاه که یکی از آنها ظرف چند روز آینده افتتاح خواهد شد و محوطه دانشگاه برای رشته دوچرخه سواری از جمله اماکن ورزشی این رقابتها هستند. همچنین مراسم افتتاحیه و اختتامیه رقابتها در سالن مجموعه ورزشی پنج مرداد برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک با تاکید بر اینکه هم افزایی و همکاری خوبی بین مسئولان و دانشگاههای استان برای برگزاری این رقابتها شکل گرفته است گفت: ما میخواهیم به نمایندگی از مردم استان مرکزی پیامی فرهنگی به مهمانان این رویداد انتقال دهیم. ما قصد داریم با بهترین نوع مهمان نوازی، مهمانان را با آداب و رسوم خود آشنا کنیم که پیوست فرهنگی در این خصوص در دانشگاه تهیه شده است.
وی با بیان اینکه بحث اجرایی این مسابقات اهمیت ویژهای دارد اظهار کرد: میزبانی از تابستان سال گذشته به ما واگذار شد و از همان موقع اقدامات اجرایی و زیربنایی را شروع کردیم. از روز اول، استاندار برای ارکان مختلف برگزاری این رویداد، احکامی را صادر کردند و جلساتی نیز تشکیل شد. از آنجا که متولی ورزش های همگانی، شهرداری ها هستند، شهرداری اراک نیز کمکهای مختلفی به ما کرده است و قول مساعدت بیشتر دادهاند.
گودرزی با اشاره به همکاری صنایع استان برای برگزاری این رویداد گفت: ما قصد داریم با برگزاری تورهای گردشگری برای دانشجویان به شهرستانهای خمین، محلات و تفرش و بازدید از صنایع و محیط های فرهنگی، مفاخر، فرهنگ و هویت استان مرکزی را به خوبی نمایش دهیم که دانشگاهها و صنایع مختلف استان قرار است در این امر، همکاریهای خوبی داشته باشند.
مسعود پیرایش، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی نیز در این نشست اظهار کرد: امیدواریم کلیه دستگاهها در استان میزبانی خوبی از مهمانان این رویداد داشته باشند و خاطرات خوبی برای ما و همینطور مهمانان از استان مرکزی رقم بخورد.
وی با اشاره به چالشهای استان مرکزی که باعث شده است مردم از ورزش دوری کنند تصریح کرد: متاسفانه چالشهایی مانند آلودگی هوا، زندگی ماشینی و فضای مجازی باعث شدهاند تا مردم و به خصوص جوانان از ورزش دوری کنند و ناخواسته مقاومت در برابر ورزش نشان دهند که باید با همفکری در برابر این چالشها مقابله کنیم.
پیرایش با بیان اینکه دانشجویان به شادابی و نشاط نیاز دارند گفت: باید هر چه میتوانیم در ورزش و مسابقات ورزشی هزینه کنیم تا بعدا این هزینهها را صرف ساخت بیمارستان و درمان بیماری نکنیم. ابرچالش ما در کشور، کهولت سن است و با این وضع بحران جمعیت، تا چند سال آینده باید به جای اماکن ورزشی، آسایشگاه و مراکز بازدرمانی بسازیم که باید در این موضوع نیز چاره اندیشی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه میتواند با راهکارهای علمی کمک به بحث هویتبخشی کند افزود: ما باید تلاش کنیم که جوانان استان به هویت خود ببالند و معرف هویت خود در کشور باشیم. همچنین حضور اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاهها در این رویدادها میتواند موجب ترغیب دانشجویان به ورزش شود.
پیرایش با اشاره به حضور خوب هیئتهای ورزشی برای کمک به برگزاری این رقابتها تصریح کرد: امیدواریم با کمک تمامی دستگاهها میزبانی درخشانی داشته باشیم و با کمک اصحاب رسانه این تلاش ها بیش از پیش انعکاس پیدا کند.
سعید مجدی فر، معاون امور دانشجویی دانشگاه صنعتی اراک و سرپرست کل این المپیاد نیز اظهار کرد: تقریبا هفته گذشته المپیادهای ورزش همگانی استانها تمام شد و برندگان هر استان مشخص شدند و تیرماه در مسابقات کشوری در اراک شرکت خواهند کرد.
مجدیفر با بیان اینکه شعار ما در این رقابتها فرهنگ سازی است گفت: در این مسابقات، دانشجویان در ۷ رشته دارت، هفت سنگ، آمادگی جسمانی، طناب زنی، فریزبی، هندپلو، و دوچرخه سواری به رقابت میپردازند که تاکنون ۷۵۰ شرکت کننده در این رشتهها مشخص شده است و تا یک ماه آینده به حدود ۱۵۰۰ نفر میرسد.
وی با بیان اینکه صرفا دانشگاه میزبان این مسابقات نیست و در واقع استان مرکزی میزبان این رقابتهاست تصریح کرد: از زمستان پارسال، ۲۴ کمیته تشکیل دادیم تا میزبانی و برنامه ریزی خوب و اجرای مسابقات در بخشهای مختلف را بر عهده بگیرند. برنامه های فرهنگی مختلفی نیز داریم تا پتانسیل های مختلف استان را به مهمانان معرفی کنیم. از طرفی ما به عنوان قطب صنعت کشور میخواهیم تورهای گردشگری علمی و فرهنگی را برای مهمانان داشته باشیم.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اراک با بیان اینکه برای خوابگاه این مسابقات ۱۹۳ اتاق و ۱۷۱۸ تخت تدارک دیده شده است افزود: در تاسیسات زیربنایی، ساخت یک سالن ورزشی جدید را شروع کرده ایم که با تلاش شبانه روزی تیم کمیته تاسیسات زیربنایی، ۱۵ تیر ماه افتتاح می شود. همچنین ساخت طبقه سوم خوابگاه دختران نیز تا چند روز آینده افتتاح میشود و از طرفی با مساعدت دیگر دانشگاههای اراک، از خوابگاههای آنها نیز استفاده خواهیم کرد.
محمدامین قنادی، رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه صنعتی و دبیرکل اجرایی المپیاد نیز اظهار کرد: در سطح دنیا کشورهایی که در حوزه آموزش جلوتر هستند، کشورهایی هستند که فعالیت فیزیکی را نیز افزایش دادهاند و نیمی از زمان مدارس خود را به ورزش اختصاص دادهاند.
وی با اشاره به اینکه استراحت ذهن، ورزش است گفت: مهمترین مکانهایی که کار ذهنی انجام میدهند دانشگاه ها هستند و میتوانیم بفهمیم ورزش در دانشگاهها تا چه حد تاثیرگذار و موثر است. ورزش میتواند افسردگی جزئی و خشونتها در بین دانشجوها را از بین ببرد و چنین رویدادهایی میتوانند ترویج کننده ورزش در سطح جامعه به خصوص در میان دانشجویان باشند.
به گزارش ایسنا، در پایان این نشست از پوستر، پرچم، تندیس و سایت این مسابقات نیز رونمایی شد.
انتهای پیام