کامبیز مهدیزاده، امروز سه شنبه ۲۳ خرداد در نشست خبری به مناسبت روز اهدای خون، اظهار کرد: به مناسبت سالگرد تولد کارل لندشتاینر کاشف گروههای خونی، ۱۴ ژوئن روز اهدای خون نامگذاری شده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: سابقه اهدای خون به دهها سال قبل از این دانشمند برمیگردد چراکه در قرن ۱۷ میلادی این کار برای اولین بار انجام شده و اولین تزریق خون توسط فردی به نام ریچارد لور انجام گرفته است.
مهدی زاده با اشاره به تامین خون در استان، بیان کرد: استان خراسان جنوبی هیچ زمانی در تامین نیاز خونی مراکز درمانی در مضیقه نبوده امگر در موراد بسیار نادر که نمونه آن در استان یافت نمیشده است.
مدیر کل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه علاوه بر تامین نیاز خونی بیماران، اهدای خون مزایایی برای افراد دارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین دستاوردها بهبود وضعیت هموگلوبین فرد است؛ بیماریهای قلبی و عروقی در میان اهداکنندگان خون بسیار کمتر است.
مهدی زاده با بیان اینکه افزایش و یا تنظیم ذخایر آهن و آرامش روحی و روانی و سلامت عمومی بدن از مزایای مهم اهدای خون است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ از ۲۶۱۴۸ مراجعه، ۲۱ هزار و ۴۱۶ نفر اهدای خون داشتهاند و در سال گذشته از ۲۶۶۲۲ نفر مراجعه، ۲۲۰۸۵ نفر موفق به اهدای خون شدهاند.
وی تصریح کرد: ۱۰۷ مراجعه کننده در سال گذشته برای اهدای پلاکت داشتهایم که از این تعداد ۹۷ نفر موفق به اهدا شدهاند و در سال ۱۴۰۲ رشد بسیار خوبی داشته و ۱۷۲ نفر مراجعه و ۱۳۱ نفر موفق به اهدای پلاکت شدهاند که نشان از افزایش ۳۵ درصدی دارد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۵ واحد خونی اهداء شده است که از این تعداد هفت هزار و ۵۰۰ واحد خونی استان به سایر استان های دیگر ارسال شده است.
مهدی زاده با بیان اینکه افرادی که مرتبا اهدای خون دارند به دلیل بررسی دائم، کیفیت سلامت قابل تضمینی دارند، گفت: این افراد تا ۶۰ سال میتوانند خون اهدا کنند.
وی به اهدای خون بانوان نیز اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشورها اهدای خون بانوان ۵۰ درصد نیز است اما در ایران این رقم ۴.۶ درصد و در استان در سال گذشته این عدد ۷.۱ درصد بوده است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه نیازمند افزایش تجهیزات در مراکز اهدای خون هستیم، افزود: در این خصوص نیازمند همراهی خیرین هستیم، همچنین عمده مشکل ما نیروی انسانی و استخدامی است.
وی گفت: در شهرستان بیرجند از هر هزار نفر ۴۵ نفر خون اهدا میکنند و این شاخص در طبس و قاین بالاتر است، اما در سایر شهرستانها که مردم به راحتی به مراکز اهدای خون دسترسی ندارند، استراتژی ما این است که افراد به این مراکز نزدیکتر شوند تا شاخص ارتقاء یابد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اهدای خون مستمر، گفت: در کشور در سال گذشته، ۵۴ درصد اهداکنندگان خون به صورت مستمر اهداء خون داشتهاند اما در استان این رقم ۵۸.۸ بوده است که رقم خوبی است.
مهدیزاده از کسب رتبه پنجم خراسان جنوبی در اهدای خون بانوان در سطح کشور خبر داد و افزود: ذخایر استان در حال حاضر ۶.۲ بوده و بخشی به استانهای همجوار ارسال میشود چراکه در استان کمبودی نداریم.
وی با بیان اینکه تجهیزات انتقال خون کمیاب است و برخی پایگاهها همچمون پایگاه طبس به دلیل نبود تجهیزات پلاکت تولید نمیکند، افزود: امسال با پیگیریهایی که انجام شده تجهیزاتی مستقر خواهیم کرد تا پلاکت در شهرستان تولید شود؛ همچنین برای تکمیل مرکز جامع اهدای خون بیرجند نیازمند ۱۵ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از استقبال خوب مردم برای اهدای پلاکت خون در استان خبر داد و گفت: پیگیری راه اندازی دستگاههای پلاکت فرزیس بیشتر در استان هستیم و به منظور رفع مشکل دسترسی به پایگاهها در مرکز بیرجند، کانتینری به شمال شهر منتقل و در بلوار مسافر راه اندازی خواهد شد تا دسترسی مردم برای اهدای خون بیشتر شود.
مهدی زاده با اشاره به مراجعه بیشتر مردم در شبهای احیا، محرم و عاشورا، یادآور شد: از مردم خواستاریم که اهدای خون را در طول سال به صورت متوالی انجام دهند چراکه نیاز به فرآوردههای خونی همیشگی است.
انتهای پیام