محسن زنگنه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سفر آقای رئیسی به آمریکای لاتین، اظهار کرد: کشورهای آمریکای لاتین از لحاظ سیاسی بسیار به جمهوری اسلامی نزدیک اند و مانند ما تا کنون متحمل توطئههای زیادی از جانب ایالات متحده شده اند. لذا حکومت و ملت این کشورها، نوعی حس مشترک با ایرانیان دارند و همین امر هم باعث شده در طول سالهایی که ما درگیر جنگ تحمیلی و سپس تحت فشار تحریمها بودیم، کشورهای آمریکای لاتین از جمله کشورهایی باشند که همواره مواضع نزدیک با ما دارند و کنار ملت و دولت ما هستند؛ از جمله اینکه معمولا در مجامع بینالمللی به نفع ایران موضعگیری میکنند.
وی ادامه داد: همین همبستگی سیاسی باعث شده که در حوزه اقتصادی نیز علیرغم فاصله جغرافیایی، مراودات خوبی بین ما و کشورهای آمریکای لاتین وجود داشته باشد. این کشورها حتی در شرایط سخت تحریم، جزو خریداران ثابت نفت و فراوردههای پتروشیمی ایران بودند و اکنون این امکان وجود دارد که ما مراودات خود در این حوزه را با این کشورها افزایش دهیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه همچنین این کشورها میتوانند تامینکننده کالاهای اساسی و نهادههای دامی مورد نیاز ایران باشند، عنوان کرد: بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین علیرغم قرارگیری در کنار کشورهایی مانند آمریکا و کانادا، توسعهیافته نیستند، لذا در حوزه فناوریهای علمی، صنعتی و پزشکی از مشتریان ایران اند. همین الان هم جمهوری اسلامی در حال اجرای پروژههای متعدد همکاری در حوزههای صنعتی و انرژی با این کشورهاست. لذا در این حوزه نیز میتوان تعاملات با کشورهای آمریکای لاتین را گسترش داد تا این کشورها تبدیل به بازار کار خوبی برای شرکتهای مهندسی ما باشند، کما اینکه به دلیل قرابت سیاسی بین ما و کشورهای آمریکای لاتین، مردم این کشورها نگاه مثبتی نسبت به ایرانیان دارند.
زنگنه تاکید کرد: هر چه قدر که جمهوری اسلامی بتواند رابطه خود با کشورهایی که در فاصله دور از مرزهای ایران قرار دارند را تقویت و جایگاه خود در این کشورها را مستحکم کند، میتواند شاخصهای امنیت خود را ارتقا دهد، خصوصا اگر این کشورها در نزدیکی آمریکای شمالی یا اروپای غربی واقع شده باشند، زیرا این کار علاوه بر افزایش امنیت جمهوری اسلامی، امنیت کشورهای متخاصم با ما را نیز به خطر میاندازد، کما اینکه آمریکاییها نیز با گسترش حضور خود در کشورهای حاشیه خلیج فارس، به دنبال تهدید امنیت جمهوری اسلامی بودند. اکنون حضور ایران در کشورهای همجوار با آمریکا، میتواند تهدیدهای امنیتی این کشور علیه ایران را کاهش دهد.
وی اضافه کرد: امروز مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در هم تنیده شده و بدون ایحاد یک امنیت پایدار برای خود، نمیتوان به رشد اقتصادی فکر کرد، کما اینکه بدون ثبات اقتصادی نیز نمیتوان به امنیت پایدار دست یافت. طبیعتا هر چه ایران بتواند دایره نفوذ خود به مرزهای کشورهای دور را گسترش دهد، میتواند امنیت خود را ارتقا دهد که این باعث افزایش سرمایهگذاری خارجی در کشور و اطمینان خاطر سرمایهگذار داخلی میشود. لذا این تحرکات دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، در بهبود شاخصهای اقتصادی کشور تاثیر اساسی دارد.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه نباید رابطه خود با آمریکای لاتین را محدود به چند کشور خاص کنیم و باید این دایره گسترش یابد، گفت: به عنوان مثال برزیل در طی سالهای گذشته خود را بالا کشیده است و توانسته اقتصاد خود را در یک دهه گذشته ارتقا دهد و جایگاه خوبی را در اقتصاد دنیا پیدا کند. البته ما الآن هم با برزیل ارتباط خوبی داریم و این کشور یکی از تامینکنندگان نهادهها و فراوردههای دامی ماست، اما در هر صورت ضروری است ما ارتباط خود با این کشور و دیگر کشورهای آمریکای لاتین را گسترش دهیم.
انتهای پیام