سیدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از مجموع ۱۴۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی موجود در این استان ۴۰ درصد از اراضی با کمبود آب مواجه است.
وی افزود: بخشی از این مشکل کمبود آب با اجرای طرح هایی همچون کم آبیاری و یا اجرای طرح های بهینه سازی مصرف آب جبران می شود.
به گفته سیدی، ۲۰ درصد از این مشکل با روش کم آبیاری جبران می شود و بقیه نیز با اجرای طرح های آبیاری مدیریت می شود.
وی بیان کرد: احداث و توسعه آبیاری نوین در این استان در سطح ۴۲ هزار هکتار و انتقال کانال های آب در سطح ۴ هزار و ۵۰۸ هکتار به مرحله اجرا درآمده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: راندمان آبیاری در این استان از ۳۳ درصد به ۴۶.۵ درصد رسیده است.
وی تصریح کرد: در این استان ۶ هزار هکتار طرح مطالعات آبیاری تحت فشار وجود دارد که با اختصاص اعتبار این طرح های مطالعه شده به مرحله اجرا درخواهد آمد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه با اشاره به اینکه در این استان ۶۳۲ رشته قنات وجود دارد، گفت: قنات های خشک شده در این استان وجود ندارد اما تعدادی از آن ها با کاهش شدید آب دهی مواجه هستند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته اعتبارات خوبی برای اصلاح و مرمت قنوات اختصاص یافت که ۲۲ میلیارد تومان از اعتبارات از منابع ملی و ۲ میلیارد تومان نیز از منابع استانی بوده و با این اعتبارات مرمت ۵۰ رشته از قنوات در دستور کار قرار گرفت.
سیدی بیان کرد: در سال جاری نیز مرمت ۶۰ رشته قنات در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ارتباط با کاهش آب دهی قنوات استان نیز گفت: از مقدار ۸۵ میلیون متر مکعب در سال، استحصال آب قنات ها در سال این میزان به ۷۲ میلیون متر مکعب در سال رسیده است.
انتهای پیام