رئیس اتاق بازرگانی خراسان شمالی مطرح کرد:

وابستگی فرهنگی، عامل همبستگی ایران و ترکمنستان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: وابستگی فرهنگی عامل همبستگی دو کشور ایران و ترکمنستان است.

به گزارش ایسنا، مازیار زند در نشست مشترکی که میان تجار خراسان شمالی با تعدادی از تجار کشور ترکمنستان در بجنورد که ۲۲ خرداد ماه برگزار شد، گفت: گنجینه فرهنگ ها عنوانی است که برای خراسان شمالی نامگذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه یک درصد از جمعیت کشور با تنوع اقوام در خراسان شمالی وجود دارد، اظهار کرد: طی سال های گذشته این استان و استان آخال در کشور ترکمنستان که در کنار یکدیگر قرار گرفته، فراز و نشیب های زیادی را در کنار هم گذرانده اند.

زند افزود: اقوام متعددی در این استان ساکن هستند که قوم ترکمن یکی از این اقوام است و مورد احترام مردم استان و کشور می‌باشند.

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که هر کجا تجارت از گذرگاه فرهنگی عبور کند، همکاری ها پایدار خواهد بود و مشترکات فرهنگی میان دو استان مذکور می تواند به اقتصاد دو کشور کمک کند.

این مقام مسئول بیان کرد: از همین جهت از دو طرف انتظار می رود که بر مبنای اشتراکات فرهنگی میان خراسان شمالی و نواحی مجاور در کشور ترکمنستان همت بیشتری انجام شود.

وی تاکید کرد: در خراسان شمالی صنایع بی نظیری همچون پودر آلومینا، محصولات فولادی، پتروشیمی، سیمان و محصولات کشاورزی وجود دارد و از سوی دیگر وجود پزشکان متخصص می تواند یکی از ظرفیت های خوب گردشگری پزشکی برای کشور ترکمنستان باشد.

رئیس اتاق بازرگانی، کشاورزی، صنایع و معادن خراسان شمالی ادامه داد: خدمات فنی از دیگر جنبه های همکاری میان دو کشور است.

وی پیشنهاد داد: تشکیل شورای تجاری میان دو کشور، فعال سازی برقراری پرواز مشترک میان بجنورد عشق آباد در ترکمنستان، راه اندازی مراکز تجاری بین دو طرف از جمله اقداماتی است که می توان انجام داد.

محمد بدری مدیر کل امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: خراسان شمالی دارای بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است.

وی گفت: این استان رتبه سوم تولید زعفران را دارد و سالانه حدود ۲۳ تن زعفران در خراسان شمالی تولید می شود.

به گفته بدری، رتبه چهارم پیله ابریشم و هشتم انگور در کشور متعلق به خراسان شمالی است.

وی با اشاره به اینکه در این استان ۲۷ هزار بافنده فرش وجود دارد، افزود: منحصر به فرد ترین فرش دنیا با نام فرش دو رویه تمام ابریشم دویدوخ در خراسان شمالی دوخته می شود.

بدری ادامه داد: در این استان ۲۰۰۰ سر اسب اصیل ترکمن وجود دارد که ۱۰۰۰ سر از آن ها دارای شناسنامه است.

وی تاکید کرد: اشتراکات فرهنگی و خویشاوندی میان مردم خراسان شمالی و کشور ترکمنستان از دیگر ظرفیت ها است و می تواند به روابط پایدار تجاری و فرهنگی کمک شایانی کند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402032214405
  • خبرنگار : 50046